Middag för fyra

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 21:31:16 | I kategori: Mat & bak |


Idag har vi haft middagsbesök vilket alltid är lika trevligt! Andreas och hans kompisar har under några månaders tid filmat till en skateboardfilm, och de senaste veckorna har de suttit vid datorn och redigerat alla klipp för att hinna bli klara till i början av november då filmen ska premiärvisas på Folkets hus, det blir en riktig premiärfest! De som åt middag med oss idag var min kusin Erik, hans sambo Elin, och deras son Sune som är exakt två månader äldre än Alva. Vi bjöd på ruccolapaj med soltorkade tomater vilket blev väldigt uppskattat, vi har gjort den flera gånger tidigare och den är verkligen supergod. Det blev en supertrevlig kväll som alltid när vi träffas, men den slutade vid 20 tiden då både Sune och Alva ska sova då!
Vi hade såklart klätt oss fina inför middagen! Synd bara att min klänning ändå inte syns på bilden..


Recept Ruccolapaj med soltorkade tomater (från arla.se)

2,5 dl vetemjöl
75 g Arla smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® vispgrädde 
2 ägg
1 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Mums!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0