Egen företagare!

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 20:30:00 | I kategori: Elina Studio - Mitt företag |



Jag vet att många undrar om hur det går för mig att starta mitt företag, och vet ni vad, nu har jag fått min F-skattsedel och kan kalla mig för egen företagare! Det känns verkligen hur kul och spännande som helst, men det kommer att ta lite tid innan jag har fått ner alla idéer som flyger runt i huvudet till verkliga produkter. I veckan ska jag på mitt nästa rådgivningssamtal, företagskonto ska fixas på banken och papper om företagsnamn ska skickas in till Bolagsverket så fort jag är helt hundra säker på vad företaget ska heta så nu börjar det hända saker!

För er som inte följt min blogg tidigare så kommer jag att sälja illustrationer till barnrummet till att börja med, men min plan är att tillverka även andra produkter till barnrummet också, men med samma tema som på mina posters så att man kan matcha hela rummet!

Jag har alltid varit en person som vill att allting ska vara klart samma sekund jag får en idé, så jag har tyckt att det har kännts ganska jobbigt att det har tagit ett helt år från det att jag började spåna på den här företagsidén fram tills dess att jag verkligen är en egen företagare, men 2012 kommer förhoppningsvis att bli mitt år!

Det största problemet är ju det här med tiden som inte räcker till, alla ni småbarnsföräldrar vet att det inte finns så mycket tid kvar efter familj och jobb. Hittills har jag lagt den mesta tiden på att försöka lära mig illustrator som jag för några månader sedan inte ens kunde rita typ en cirkel i, det var verkligen frustrerande men det går långsamt framåt och nu har jag lyckas lära mig tillräckligt för att kunna börja rita på riktigt!




Så här har det sett ut när jag försökt lära mig illustrator genom att rita av en teckning, och det här var faktiskt den första bild jag provade rita som inte bara består av former och streck och är enbart för träning, så inga elaka kommentarer tack! Jag kan inte bestämma mig för vilken stil jag gillar bäst, för när man ritar på datorn blir det ju en mer enkel och barnsligare stil än med papper och penna. Kanske jag ska försöka kombinera de två sätten genom att scanna in en originalteckning och sen bearbeta på datorn, vi får se hur det slutar!



Så här ser min planering ut framöver, lika bra att skriva ner det här så får jag lite mer press på att hinna allt!


* Från och med nu och under våren kommer all tid att läggas på att rita ner alla idéer jag har och få fram åtminstone ett tiotal olika posters till försäljning. För varje tryck som är färdigt så kommer det att komma upp till försäljning här i bloggen till att börja med.


* Till hösten är målet att ha en egen hemsida eller webshop, samt att börja få fram lite andra produkter till försäljning, men med tanke på hur långsamt allt gått hittills så får vi se hur länge allt tar, jag är glad om jag hinner typ hälften av det jag planerar under 2012..

Kommentarer
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Stort grattis!! Underbart att du följt din dröm och startat företag, du kommer inte ångra dig :)



Svar:

Tack så mycket! Roligt att höra, bilder på den lilla barnhörnan kommer snart. Ser verkligen fram emot att ha ett barnrum att inreda.

2012-01-24 @ 20:37:52
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: Isabell

Åh så spännande, den blev jätte fin =)

2012-01-24 @ 21:11:52
URL: http://blogg.mama.nu/isabella
Postat av: sanna -saos.blogg.se

Jättefint ju & hejja hejja! Klart du kommer fixa det! :) Illustrator är något jag själv varit nyfiken på även om jag inte är ngn vidare konstnär... hur funkar det egentligen? Använder man ritplatta? :)

2012-01-24 @ 21:14:06
URL: http://saos.blogg.se/
Postat av: Dessi at [Home and desire]

Men alltså. Hallå. Vadå elaka kommentarer! Den är ju URSNYGG! Grymt jobbat!



Kram!

2012-01-24 @ 21:24:25
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Jenny

Grattis =) vad roligt!

2012-01-24 @ 21:34:46
URL: http://jennynystrom.blogg.se/
Postat av: Evelina

Alla bilder du gör är riktigt fina och jag älskar de. Älskar även din blogg!

Hur gör du de på datan när du ritar så? Är de ett speciellt program? Hade varit glad för svar för jag älskar också och rita och de på datan ser roligt ut och är riktigt fint.

Du kommer verkligen fixa de, :)

Kram

2012-01-24 @ 21:39:43
Postat av: Anna

Jag gillar skarpt den "barnsliga stilen"! Superfint!

2012-01-24 @ 21:40:26
URL: http://cyberkaka.blogspot.com
Postat av: Miaa

ÅÅh jag är så himla sugen på att starta eget men jag är lite feg. Fast egentligen, hur rädd ska man vara för att t.ex börja med en enkel starta eget kurs :) det verkar rätt kul dessutom att få lära sig nytt.



Men hur är det egentligen det här med f-skatt sedel. Finns det någon sida du kan länka till eller skulle du kunna berätta lite enkelt.



Kram Miaa!

2012-01-24 @ 23:16:44
URL: http://actioonradar.blogg.se/
Postat av: Jessica

Har sagt det förut och jag säger det igen, du är så duktig och jag tror att det kommer att gå superbra för dig! Det får ta den tiden det tar, bättre att det blir ordentligt gjort :)

2012-01-25 @ 07:46:05
URL: http://aaceton.blogg.se/
Postat av: Blue Velvet - Vegas mamma

Grattis gumman!!! Ska bli skoj och följa dig i utvecklingen, lycka till med företaget!

2012-01-25 @ 08:43:17
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: Sofia - mamma till Amanda med lillasyster i magen

Heja Elin! Jag tycker att du har lyckats jättebra med bilden i illustrator och tror att den stilen är lättare att sälja till barnrum. Jag skulle gärna köpa en tavla av dig! :)

2012-01-25 @ 10:27:00
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Vad kul att du har kommit så pass långt! Ska bli så roligt att se dina produkter sen, kommer passa perfekt i dotterns rum :)!

2012-01-25 @ 16:54:00
Postat av: Erica

lycka till! jag står lite på samma ställe som du. var på en informationsträff igår ang starta eget....men jag kan inte bestämma mig riktigt hur jag vill ha det :-/. Som du skriver så är det stårt att få tiden att räcka till. Min tanke är att jag ska jobba kvar med det jag gör och ha företaget också...hmm hundra tankar i huvudet! Jag önskar dig iallfall all lycka, och med dina fina teckningar så kommer det gå super!!!

2012-01-25 @ 22:55:39
URL: http://thereisnoplacelikehome.blogg.se/
Postat av: Jessica, mamma i Familjen vanlig

Spännande och grattis! Tycker du är så duktig och önskar dig all lycka till och hoppas såklart på att det går bra för dig.

kram j.

2012-01-26 @ 15:34:54
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Frippan - Pyssel&Sånt

Wow va duktig du är. Det går ju jättebra för dig med illustrator. Va kul att du startat ditt företag. Själv startade jag mitt företag Pärlverkstan och webshopen för snart 6 år sedan. Har också små barn.. å vet hur svårt det är att få tiden att räcka till. Men det är så underbart roligt att driva eget. Så jag önskar dig lycka till. Du kan inte annat än lyckas :) Man blir så glad i hjärtat av att få förverkliga sin dröm. Den känslan kan man leva på lääänge!

2012-01-26 @ 21:18:21
URL: http://frippan.blogg.se/
Postat av: ELINOCHALVA

Evelina:



Hej och tack för din kommentar, kul att du gillar bloggen :) Jag har använt mig av en ritplatta och ritat i ett program som heter illustrator, man kan ladda hem det gratis i 30 dagar och testa! Mvh Elin

2012-01-26 @ 22:16:35
URL: http://elinochalva.blogg.se/
Postat av: Brassemamma

Du är verkligen duktig på detta! Jag tror säkert det kommer att gå riktigt bra för dig.



Sv. Jag håller med dig att det tråkigaste med matlagningen är att komma på vad man ska laga. :) Linas har inte vegetarisk kasse även om jag vet att många har önskat detta. Det kanske finns hos någon annan matkasse?



Säg till om du provar linslasagnen. Den är hela familjen väldigt förtjust i. :)



Kram

2012-01-26 @ 22:35:16
URL: http://brassemamma.blogg.se/
Postat av: Mickan (Gravid v. 31)

Grattis! Jag slår vad om att det kommer gå kanonbra! :) Du är så duktig!

Kramar

2012-01-26 @ 23:50:18
URL: http://angel-like.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0