Den perfekta lediga dagen!

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 19:16:00 | I kategori: Utomhus |





Vilken härlig helg vi har haft! Jag har alltid jobbat tre helger i månaden och alltså bara haft en ledig helg tillsammans med familjen per månad, men under 2012 har jag tagit beslutet att ta föräldraledigt en helg i månaden och alltså vara ledig varannan helg vilket känns hur bra som helst! Hur som helst, det jag skulle komma fram till är att jag ju aldrig är ledig då alla andra är lediga men den här helgen är första lediga helgen bland många i år då vi äntligen kan träffa vänner och planera in aktiviterer på dagarna och inte bara kvällarna, underbart!





Idag har vi flängt runt och gjort ärenden vilket slutade med en ny soffa som vi ska hämta i veckan, det kommer att bli så fint så fint! Bilderna är dock från igår då vi hade besök av min vän Katarina och hennes dotter Stella och vi hade en perfekt ledig dag! Vädret var helt optimalt med minusgrader och sol, pulkabacken bara några hundra meter härifrån, promenad runt Nydala när tjejerna sov, samt lekande glada barn som höll igång hela dagen lång..

.. Och lite jobbigt att pulsa i snö med pulka, bob, skrana och två tjejer på väg till pulkabacken, ännu jobbigare att dra upp Alva för backen då hon ramlade av hela tiden på vägen upp, vägrade gå och bara ville springa ivägen för de andra barnen som åkte, två mammor som gick vilse på vårt nya område i en timme när vi skulle gå en genväg, en Alva som vaknade och gallskrek i evigheter och inte ville ha vantar på sina frusna fingrar (fast det löste supermamman Katarina genom att säga att hennes vantar egentligen var tomtens och då ville Alva såklart låna haha..) och två tjejer som ville leka med exakt samma...

Nä allt kan ju inte vara perfekt, men den mesta tiden kom de jättebra överens och det kändes faktiskt som en perfekt ledig dag! Det är verkligen något jag saknat med att alltid jobba helg, att få vara ute och umgås på dagen, man känner sig som en riktig hurtbulle haha..





Efter pulkbacken sa Stella att hon ville gå hem till Alva och leka i hennes rum, sötungen! Gud vad de lekte med Alvas nya leksaker som hon fick i julklapp, de underhöll sig med dem i flera timmar våra finaste tjejer!



Kommentarer
Postat av: Blue Velvet - Vegas mamma

Gud så mysigt!!! Vilka underbara kläder båda har... Och Alvar är lika söt som vanligt!

2012-01-07 @ 19:47:00
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: Linda

Vad skönt att du ska vara ledig en helg till i månaden! Härliga bilder du visar, så mysiga. Och tjejerna matchar ju så fint dessutom :) ha en fortsatt mysig helg!

Kram Linda

2012-01-07 @ 19:55:27
URL: http://alltochelleringet.blogspot.com
Postat av: Bettan

Så fina de är, alldeles vinter klädda. Snön och pulka åkandet är jag riktigt avis på. Här nere har vi inte fått någon snö :(



Kram

2012-01-07 @ 21:06:14
URL: http://haradso.blogspot.com
Postat av: Ida

Åh vad härligt med snö!!! E har testat pulkan hon fick i julklapp en gång och då var det ett desperat försök på pyttelite blötsnö....

Kram

2012-01-07 @ 21:13:03
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: Sofia - mamma till Amanda med lillasyster i magen

Det är så lätt att ta för givet att vara ledig på helgen när man aldrig har haft helgjobb, men jag förstår att det är trist att jobba när alla andra hittar på roliga saker. Vilket bra beslut att vara föräldraledig en helg i månaden, det kommer varken du eller Alva att ångra :)



Vi får passa på att njuta av det underbara vädret vi har här i Umeå just nu, jag hoppas att det blir fler dagar som de senaste två! Kram på er!

2012-01-07 @ 22:03:31
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: MAMMA SOM KÄMPAR FÖR LIVET

Hej!

Gillar du Lundmyr Of Sweden? Då måste du bara delta i min tävling som kommer upp kl.00.00 inatt. :) Priset kommer från Lundmyr of Sweden.



Kram

2012-01-07 @ 23:44:11
URL: http://overleva.blogg.se/
Postat av: A-s

Hej igen! Härligt vintriga bilder! Äntligen vinter:) Ja det vita kakfatet är jättefint oxå men jag tänkte på det höga rosa med tårtbitar! Kram och ha en härlig söndag!

2012-01-08 @ 09:13:16
URL: http://[email protected]
Postat av: Trivsamma förändringar

Låter underbart att du tagit föräldraledigt en helg i månaden! Att vara hemma o vara ledig på helgen är något speciellt.



Köpte en likadan tröja som Alva har till Ebba, men det dröjer ett tag innan hon växer i den. Fin med härliga färger tycker jag!

2012-01-08 @ 12:08:37
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: Katarina

Va fina bilderna blev:) Sååå härlig dag och så härliga damer;)



Vi ses på tisdag!



2012-01-08 @ 16:49:40
Postat av: boosse

Härligt och få mer tid med familjen! Att jobba helg så mycket måste vara oerhört tråkigt.

Härliga bilder och vilka fina matchande kläder, både i ytterkläder och vad de hade på sig under :) Duktigt av dem att leka tillsammans så länge. Jag vet inte hur gammal Stella är men Alva är ju inte ens 2 år än kramså det var mycket bra jobbat av henne :)

2012-01-08 @ 17:01:26
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Linda

Vilken härlig dag! Här har vi ingen snö knappt, bara pyttelite som knappt kan räknas som snö.

2012-01-08 @ 17:04:29
URL: http://linchisblogg.blogspot.com
Postat av: Anna

Så härligt att få mer tid med familjen! Jobba tre helger av fyra lät ju lite väl mycket..



Det har verkligen varit fina dagar denna helg. Synd Mika fick ögoninflammation annars hade vi nog varit ute i större utsträckning än vad vi kunnat i helgen.

2012-01-08 @ 23:04:25
URL: http://cyberkaka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0