Lite inomhusaktiviteter..

Publicerat: 2011-10-29 Kl: 15:15:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år |




Perfekt inomhusaktivitet när man är sjuk - Play doh! Bilderna är dock från förra veckan då jag inte prioriterat kameran de här dagarna..

 


Jag tycker nog att vi klarat oss riktigt bra här hemma trots att jag väntat på den här dagen ett tag nu
, Alva har ju gått på förskolan nästan två månader redan. Vad jag pratar om? Första Vab-dagen såklart.. Både torsdag och fredag har jag varit hemma med Alva som är sjuk stackarn, och först trodde vi bara att det var en tand på väg eftersom vi märkte att hon hade ont i munnen och feber. Men när prickarna och blåsorna började poppa upp förstod vi direkt att det var Höstblåsor. Något som jag aldrig hade hört talas om för tre månader sedan men som jag den senaste tiden har märkt av massor både av att läsa om det i tidningarna och höra kompisars barn som blivit drabbade då det tydligen är jättevanligt nu.


Stackars Alva har så ont i munnen att hon inte kan dricka varken välling eller vatten från pipmugg, så vi tränar på att dricka med glas vilket går mycket bättre. Mest synd om Alva såklart men jag tyckte lite synd om mig själv också under natten mot torsdag då jag slungades tillbaka typ ett och ett halvt år i tiden till den tid då Alva bara var några månader gammal och sov katastrofalt dåligt i nästan ett år, fy tusan så jobbigt det är att vara vaken hela natten - jag som nästan hade lyckas förtränga hur hemskt det är.. Alva var ledsen mest hela natten vilket gjorde att jag sov totalt 2 x 30 min. Ja jag kollade på klockan ganska ofta så jag hade koll på att jag somnade mellan 3.30-4, samt 5.30-6 för sen vaknade Alva.. Som tur är så sov hon som vanligt hela natten inatt, så nu känner jag mig nästan normal igen!




Haha ni får gissa vem som gjort vilket konstverk, ett har jag gjort och ett har Alva gjort..



Trevlig lördag på er alla!


Kommentarer
Postat av: Blue Velvet - Vegas mamma

Man ser ju att Alva gjort ugglan =)

2011-10-29 @ 15:34:23
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: boosse

Vilken fin blå sten du har gjort ;) Paly Doh är ju toppen, var sugen på att köpa till Maribel men det fick fingerfärg istället :)

2011-10-29 @ 18:41:30
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Trivsamma förändringar

Stackars Alva, hoppas verkligen att hon kryar på sig och att blåsorna försvinner snabbt! Vad bra att ni hittat nåt så skoj att aktivera er med när ni är hemma!



Är själv mitt uppe i nätter med väldigt lite sömn mot vad jag varit van förut. Är en person som behöver mycket sömn för att fungera, så jag har faktiskt varit orolig över hur jag ska klara av bebistiden. Som tur är så sover hon bättre vissa nätter och jag har kommit på lite knep för att få henne att vila/sova, så förhoppningsvis går det bättre och bättre för oss att få rutiner med sömnen.



Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

2011-10-29 @ 19:31:28
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Usch, stackars lilla Alva. Man vet ju hur ont det gör att ha en blåsa och tänk då att ha hela munnen full..! Hoppas de försvinner snabbt!



Har en tio-månaders tjej och känner verkligen igen det där med sömnen! Just nu känns en hel natts sömn lååångt borta, men det finns hopp alltså :)?

2011-10-29 @ 21:36:34
Postat av: emma

Kikar in hos dig :) hoppas du haft en fin fin söndag :)

2011-10-30 @ 19:00:11
URL: http://lovestorybyemma.blogg.se/
Postat av: ★ Katta- Mamma till Bell, Melvin & Nova ★

fina bilder.

2011-10-30 @ 22:05:49
URL: http://kattaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0