Alvas första minnen

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 16:07:00 | I kategori: Alva 0 -1 år |




Alva minneslåda från hennes första år!



Har hon verkligen haft sådär pyttesmå fötter?



Alva har varit kändis i tidningen flera gånger..


När Alva var nyfödd köpte jag den här söta rosa förvaringslådan för att samla minnen från hennes första år i. Såhär ett år senare har jag inte lagt i så jättemånga saker då jag nästan glömt bort den, men några minnen har det iallfall blivit. Hennes första mössa och armbandet från BB var det första jag lade i, men sen gick det nästan ett halvår innan jag lade i några minnen från dopet i somras, alla grattiskort, de söta skorna och tårtdekorationen. Sen gick det ett halvår igen och det hann bli både jul och ettårsdag. Så nu har jag fyllt den med lite fler saker, alla grattiskort, julkortet och alla tidningar hon varit med i - BBbilden, ettårsdagen och som pepparkaka i julbilagan. Men det känns ändå som att jag borde kunna lägga i många fler grejer, det har ju hänt hur mycket som helst det här första året. Ni som också har en minneslåda, vad har ni lagt i för grejer eller någon som har något roligt tips?

Kommentarer
Postat av: linda-mamma till Tyra

bra idé det där med minneslåda. Jag har sparat lite grejer till henne i plastfickor som finns bak i hennes första året bok. Men jag har lite andra grejer som jag vill spara som inte får plats, så jag ska nog ta efter den idé! Som vanligt...du ör en bra inspirationskälla....



Apropå inlägget med att Alva inte går ännu. Alla barn är ju olika, med bloggar så har det helt plötligt blivit väldigt lätt att jämföra med så fruktansvärt många barn. Förut var det ju typ bara barnen som man kände eller träffade på Öppna Förskolan. Tyra är lite för sig ibland, men det har nästan alla barn varit på min sida släkten, så det ligger nog i generna. Jag var också väldigt tidig med mycket, och gick när jag var 9 månader redan, och lärde mig att prata, läsa och räkna tidigt. Men jag vill inte att man ska tro att jag skryter eller överdriver eller nått sånnt bara för att jag skriver om saker som hon kan. Visst är det svårt att hitta en bra balansgång mellan att inte säga för mycket samtidigt som man vill blogga om det man känner för? Jag tycker Alva är otroligt söt, och om hon kan gå eller inte är ju egentligen inte viktigt. Men jag förstår att det blir stressande när man läser i många bloggar om vad andra barn kan. Hoppas du kan koppla bort det där. En dag så går hon ju, och då är det ju bra med den saken. I vår mammagrupp är det fortfarande två av sex barn som inte går ännu, vid 13.5 månaders ålder.



Testa potta! Jag trodde inte att det skulle vara så himla lätt att få henne att sitta där. Jag sätter mig mittemot och läser för henne, hon älskar det! Och är man riktigt duktig så lyckas man pricka in när hon är bajs och kissnödig, och det är så himla kul, för Tyra blir glad hon med. Jag trodde ALDRIG att de skulle funka så lätt. Vi köpte den för typ en månad sen, och nu har hon de senaste 4 dagarna endast bajsat på pottan och inte i blöjan. (tack vare en mamma som börjar bli bra på att veta när ungen är bajsis).



Trevlig helg, och hoppas du orkar läsa hela kommentaren. Jag är dålig på att kommentera just nu, så jag måste få in så mycket på samma gång, hihi!

2011-01-29 @ 16:25:14
URL: http://minbebis.com/blogg/lindaochtyra
Postat av: Ida

Mysig idé! Jag tänkte mer göra ett album, scrapbook. Men då är det ju inte så lätt att få plats med tex. skor såklart =)

Trevlig lördag!

Kram

2011-01-29 @ 18:04:29
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag har även lagt i en blöja i minsta storleken, en hårlock och kläderna från bb.. Mysigt att titta i och verkligen svårt att förstå hur små dom varit:)

2011-01-29 @ 18:35:14
URL: http://malinssmamirakel.blogg.se/
Postat av: Malin - Mamma till Alice & Lowe

Du har blivit utmanad i min blogg ;)



Kramar

2011-01-29 @ 19:00:21
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vi har också minneslådor till barnen och vi har sparat ungefär samma saker + en tidning från dagen de föddes. Kläder har vi sparat på ett annat ställe för de tar för mycket plats. Leias första skor har hon på sitt rum. Leia har en del smycken honfick som nyfödd som ibland används men ligger i lådan tillsammans med lappar med info om när och av vem hon fick dem (pga mitt dåliga minne). Jag tycker det är svårt att veta vad vi ska lägga ner i lådan. Det känns som att det är först i efterhand jag kommer komma på någonting jag verkligen borde sparat.:/



Ha en fin kväll! Kram kram

2011-01-29 @ 19:27:41
URL: http://uppsalamamman.blogspot.com
Postat av: Bettan

Vilken söt liten låda :) Det går knappt förstå hur små dom har varit, de växer ju så otroligt fort. Jag skriver i en bok till Clara och har en kista som jag fick när jag var liten som jag lägger det jag vill spara till henne i.

Trevlig lördags kväll till dig och din familj:)



Kram!

2011-01-29 @ 19:44:52
URL: http://haradso.blogspot.com
Postat av: Sofia - Mamma till Vera

Vi har oxå en minneslåda till vår lilla tjej... Mysigt att kunna titta i när hon blir äldre;) Vi har nog ungefär samma saker som er men har även lagt ner en blöja i minsta stl:) trevlig helg på er!

Kram

2011-01-29 @ 19:59:42
URL: http://sofiaemilssons.blogg.se/
Postat av: En pojkmammas vardag ♥

Vilken rolig grej! Edvin har också en låda (har inte hunnit fixa en till tore än ... skäms på mig!) där jag fortfarande stoppar ner saker. Men det är bara tidningsutklipp på han och hans vänner, teckningar, julkort, tackkort, gratulationskort och sånt ... men jag tycker att det var roligt det där med "första skorna" och sånt. Annars så har jag sparat lite i hans "första bok" :)

Kram!

2011-01-29 @ 21:19:24
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Therese

Jag har också varsin minnes-låda åt barnen. Jätte kul att kolla tillbaka i. Men som du, man glömmer att lägga i små minnesgrejer där i. Måste bli bättring på det. Ska försöka ta kort på dem imorgon o se vad det är i dom :)

Kram

2011-01-29 @ 22:42:22
URL: http://fruhorn.com
Postat av: Helen

Förutom allt de du skrev att ni hade lagt i så har jag även lagt i dagstidningen dagen då hon föddes, dopljuset, ett mynt i varje valör med hennes födelseår,servetterna som jag stämplade till dopet och ettårs-kalaset, en napp med texten "pytteliten",ett par "foppa-tofflor" i stl 18(som hon använde) som får stå som ett litet trend minne.Ett scrappat babyalbum, ett par "pimpade" dopskor som hon hade på sig på dopdagen och kläderna vi åkte hem i kommer oxå att få en plats i lådan vid senare tillfälle då de pryder hennes rum förtillfället.



Vilket roligt inlägg!

:)

Postat av: Josefin -Happy Days-

Åh vad fint att ha en liten minnesask o jättesöt var den med. Jag är sån som sparar urklipp från tidningen med, det måste ju vara roligt för barnen att titta på när de blir större med.



Hoppas att er helg varit fin, kramar!

2011-01-30 @ 15:30:06
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/
Postat av: Natta, Amandas mamma

Jag har ingen minnes låda, men måste säga att det var en mycket fin ide.

2011-01-30 @ 16:34:20
URL: http://mammanatta.wordpress.com/
Postat av: Mickan

Kul att göra sådär, att ha en liten minnesbox som man kan titta i senare i livet och tänka tillbaka. :)



Tack så mycket. :) Det gäller att hitta motivationen till att träna. Jag tycker det är roligt med de passen jag varit på. Så jag ska försöka fortsätta med minst två pass i veckan. :)



Tack för awarden också. Gulligt av dig. :)

Kramar

2011-01-30 @ 18:50:50
URL: http://angel-like.com
Postat av: maria

Vad sött!

2011-01-30 @ 23:00:08
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Postat av: sara

Vilken fin idé med en minneslåda! =)

2011-01-31 @ 09:42:30
URL: http://missmantyniemi.blogg.se/
Postat av: Judit

nej vad sött med en minneslåda!! :) det var något nytt..

2011-02-01 @ 19:46:49
URL: http://elektron.blogg.se/
Postat av: Emma H

Inser att det var längesedan jag kikade in på din blogg. Nu spammar jag dig med kommentarer, haha. =) Sådana här minneslådor står på min att-göra-lista för båda barnen. Har fortfarande inte fått tummen ur och Vincent fyller snart tre. Jag kikar efter lådor här och där men har fortfarande inte hittat någon fin i rätt storlek och rätt stil. Var har du köpt Alvas?



Jag har sparat hårlockar från de tre gånger vi klippt Vincent, det är en av sakerna jag ska lägga i hans låda. Även Claudias om hon nu får något hår någon gång, hihi. Första kläderna, pyamasen och skorna ska ner. Första nappen.



Även ett fotoalbum från vardera Välkomstceremoni (som vi har hållit istället för dop) med hälsningar och foton och så. Tidningsurklipp från födelseannonsen. Vincent var även i tidningen (på framsidan i lokaltidningen) när han fyllde ett så det ska ner. (Han fyllde på den vanligaste dagen att fylla år på just det året, dessutom Långfredagen.)



Tidningen från dagen Vincent föddes ville jag inte spara. Det var precis när de hittat den mördade flickan Engla, och jag vill verkligen inte förknippa hans födelse med det. ='( Så inget av barnen får sparat dagens tidning från sina födelsedagar. Annars tycker jag det är en kul idé.

2011-02-22 @ 16:35:16
URL: http://sitamoia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0