Sprutor och utveckling!

Publicerat: 2011-01-28 Kl: 15:50:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år |
Den finaste ettåringen och en mamma som borde färga håret..Medan Alva sover sitter jag och försöker lära mig photoshop, det är verkligen en hel vetenskap! Äntligen har jag iallfall lyckats lära mig hur man gör små hjärtan i bilden, tack till gulliga Therese som tipsade mig hur man gör! Nu ska jag bara lyckas göra hjärtan i bakgrunden istället för i hela ansiktet :)


Idag har vi varit på BVC för en ettårskontroll och sprutor vilket inte var så poppis hos en viss liten tjej. Det gör verkligen ont i hjärtat av att höra hennes panikskrik men Alva var jätteduktig idag och glömnde bort det hemska så fort hon fått en spännande leksak i handen. Hon följer sin kurva både på vikten och längden, 10880 g väger vår tjej just nu och är hela 77 cm lång! Inte konstigt att hon behöver 86 på kläder, hela 5 cm har hon vuxit  och exakt 1000 g har hon gått upp sen vi var där sist för 3 månader sedan.

Det går väldigt fort just nu i Alvas språkutveckling, hon lär sig nog ett-två nya ord varje dag. De senaste dagarna  har hon sagt Puu (Puck, pappa gillar ju hockey..), Bu när vi skräms, atten (vatten) , titta (Ticktack som klockan) Bluu (Blå) och säkert några fler. Hon försöker härma allt vi säger så det kommer lite roliga läten hela tiden! Hon blir jättelycklig också när hon säger något vi förstår så då klappar hon händerna och skrattar efteråt, gullungen.

Så nu vid ettårs ålder kan hon säga mamma, pappa, Avva (Alva) nääna (stjärna, fortfarande mest poppis och hon blir överlycklig varje gång hon ser en någonstans och pekar och typ skriker NÄÄNAA), och lite olika djurläten som Ho-ho, voff, grisgrymtande mjao och såklart monsterljudet till allt som är lurvigt..

Alla frågar nu för tiden om hon börjat gå än, och det har hon inte. Hon vill inte ens stå själv utan stöd, men går gärna och håller sig fast vid soffbordet och soffan, eller ställer sig upp mot väggar. Gåvagnen gillar hon verkligen och nästan springer med, men släppa vill hon inte göra. Klättra har hon också blivit lite bättre på den senaste veckan och nu klättrar hon upp på soffan utan svårigheter! Jag hoppas bara att hon håller sig till soffan så att hon inte ska vara och klättra upp på bord och andra möbler men det är väl oundvikligt..

Kommentarer
Postat av: Therese

Vad fint det blev :) Ett tips för att få bort hjärtanen från ansiktet är att ta suddet och dra ner oppacityn till typ 50% och sudda i ansiktet just! :)

Vad duktig hon är på att prata. B säger bara mamma och pappa. Vi övar varje dag.. men det hjälper inte...

Kram

2011-01-28 @ 16:08:51
URL: http://fruhorn.com
Postat av: Jannie

Det är så underbart med allt som händer!

O samt så vill man ju inte att tiden ska gå så himla fort...Kan man få båda?!

Man måste ju typ dö på stället(av lycka) första gången man får höra mamma eller??LÄNGTAR!!

Hon är så fantastiskt söt din lilla Alva

o duktiga tjejen som tog sprutan så bra.Elefant sparbössan du pratade om är ju SÅ fin,så hoppas du lyckas övertala mannen!(det grejar du säkert med lite blink-blink!)

Hoppas ni får en helt underbar kväll vännen!

massa kramar

2011-01-28 @ 16:26:53
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Josefin -Happy Days-

Vad fint du gjort, roligt att du lär dig photoshop, det är grymt kul! Tack för åsikten ang byxorna med, velar vidare för jag kan inte bestämma mig...Hoppas att ni har en fin fredag, här är fredagsmyset igång o ikväll blir det självklart Lets Dance.Önskar dig o familjen en härlig början på helgen, kramar!

2011-01-28 @ 17:08:21
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0