Vår julafton!

Publicerat: 2013-12-27 Kl: 19:52:39 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) |





Hoppas att ni alla haft en bra och mysig jul! Vi firade julafton hemma hos oss tillsammans med båda våra familjer och min mormor och morfar som vi gjort de senaste åren, och som vanligt så var det väldigt trevligt! Massor av god mat som man nu ätit i flera dagar och börjar ledsna lite på trots att man längtat efter julmat hela december, en hel hög med fina julklappar under granen och glada barn. Eller ett glatt barn i allafall, Elsa är ju lite liten än men Alva som längtat länge efter julafton var väldigt förväntansfull! Det sista hon sa innan hon lade sig på kvällen innan var "Mamma jag längtar tills imorgon då det är jul"

Så här kommer en liten bildkavalkad från julafton, bilderna ovan är från morgonen då Alva öppnade tomtens klappar i julstrumpan. Det är Andreas som fotat då jag låg och sov, Elsa bestämde sig för att skrika konstant mellan 22-02, och det slutade med att jag satt upp hela natten med henne i famnen så det blev ungefär en timmas sömn för mig.. Det bästa i julstrumpan tror jag var fiskespelet, Alva har sagt att hon önskat sig ett sånt varje gång någon frågat. Hon har ett sedan innan som fattas en fisk och några spön på och därför hade jag inte tänkt köpa ett, men häromdagen sa Alva till sin farmor "Glöm inte att ringa till tomten och säga att jag önskar mig ett fiskespel", och det kan man ju inte stå emot när det är det enda hon önskat sig typ.




Mina fina tjejer ♥ Jag var lite rädd att Elsa skulle ha en till skrikkväll, men hon var faktiskt väldigt lugn hela julen och sov flera timmar så att jag fick äta middag till och med!



Om jag ser lite sliten ut ovan så beror det som sagt på en timmes sömn natten innan.. Men ett kort framför julgranen är ju obligatoriskt varje jul!




Sen så var det ju det här med tomten. Förra året hade vi ingen för att Alva inte ville, men i år fick han komma. Hon blev lite ledsen och rädd först, men sen vågade hon till och med gå fram och ta emot paket, och en kram fick han också! Men Alva har alltid koll på allt och går aldrig att lura, så när han gått sa Alva - "Jag såg att det var farfar som var tomten". Hon lät lite besviken stackarn, men alla bara "Nää men det var det väl inte" så kanske att hon fortfarande tror på tomten ändå, hon har inte nämt något mer om att det var farfar när hon pratat om tomten nu dagarna efter jul.

 
Massor av julklappar blev det till Alva och Elsa, högen ovan är en del av Elsas julklappshög som var väldigt stor för att vara till någon som bara är en månad gammal haha. Jag ska fota julklapparna i ett eget inlägg, jag brukar alltid göra det för att det är kul att ha kvar!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Du såg inte alls sliten ut, tycker jag :)

Svar: Haha vad snällt av dig, precis vad man behöver höra när man sovit typ en timme :)
Elin

Postat av: patricia

Hej,
När du lägger upp bilder på bloggen kan du lägga dom fritt hur du vill eller "pusslar" du ihop mindre bilder till en stor? Och hur får du så ljusa fina bilder inomhus, är det en systemkamera du använder? Tacksam för svar!
MVH/Patricia

Svar: Hej! I det här inlägget ligger alla små bilder fritt och går att flytta på, så gör jag oftast då det tar längre tid att göra kollage i ett redigeringsprogram innan! Bilderna är tagna med en systemkamera och en extern blixt, just blixten gör att det blir väldigt bra bilder inomhus! Men sen ljusar jag även upp alla bilder i photoshop lite grann innan jag publicerar dom :) Mvh Elin
Elin

2013-12-30 @ 15:39:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0