Alvas vinteroverall(er)!

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 20:06:00 | I kategori: Shoppat till Alva |



Vilken djungel det här med vinteroveraller är, det finns ju hur många olika som helst att välja på och det är svårt att veta vilken som är bäst innan man testat själv. Nu har vi iallafall gjort vårt val, Alvas vinteroveraller har kommit på posten och det blev två stycken från Polarn o pyret i storlek 92, en rosa och en röd. Anledningen att jag köpte två var att vi inte kommer att ha någon som helst torkmöjlighet i vår nya lägenhet då det inte finns någon gemensam tvättstuga utan bara torktumlare i lägenheten vilket nog skulle slita väldigt mycket på overallen. Bättre då att ha två stycken att varva mellan så att man kan använda den ena när den andra är blöt.

Båda två är dock inhandlade på tradera och jag betalade just över 400 kr per overall vilket är betydligt mindre än vad en ny overall skulle kosta i butik, så jag är nöjd! Jag såg att de höjt priset på skaloveraller till 1199, och en vinteroverall kostar nu 1399 kr. Tack gode gud för att kunna köpa begagnat..


 

Röd vinteroverall från Polarn o pyret, superfint skick och duger gott och väl för oss!


 

Rosa vinteroverall från Polarn o pyret och en inte så nöjd tjej tidigare i veckan.. (Ingen behöver dock vara oroligt för barnplågeri, Alva blev ledsen samma sekund som jag fotade och overallen åkte av en sekund senare..)

 

 

Stackars Alva var inte alls nöjd över att prova overallen, jag vet inte varför då hon inte brukar ogilla att ta på sig kläder i vanliga fall utan gärna väljer ut kläder från sin garderob som hon vill ta på sig, men just overall verkar inte gå hem. Det var samma visa då jag försökte prova skaloverallen för några veckor sedan då Alva vägrade och sa "Inge bra inge bra", så jag försökte berätta för Alva att man måste ha overall sen när man ska gå på dagis, för där har alla barn på sig overall när det är kallt! Vi har pratat en del om dagis den här veckan eftersom Alva faktiskt börjar sin inskolning i morgon. Det verkar Alva ha kommit ihåg, för idag medans Alva låg på skötbordet började vi prata om hur roligt det ska bli på dagis då Alva plötsligt gav mig en sorgsen blick och sa:

 

- Dagis. måste ha overall på. Inge bra..


Hon är ju för underbar, jag var bara tvungen att skratta åt henne för att hon är så himla söt när hon filosoferar och pratar på! Ett nittonmånadersinlägg är på gång, och om jag bara får med en tjugondel av allt hon snackar om just nu så är jag nöjd, en riktig babbelmaja har vi här hemma just nu!

 

 

Trevlig Söndag på er alla som kikar in här, och håll gärna tummarna för oss imorgon då inskolningen börjar! Det blir nog värre för mig än Alva, jag är inte alls redo att lämna ifrån vår bebis ♥ Dock är det Andreas som sköter inskolningen då jag jobbar, men imorgon följs vi åt båda två!

 



Kommentarer
Postat av: Trivsamma förändringar

Så spännande med inskolningen imorgon, det kommer säkert gå kanon, och det är ju inte riktigt dags för overall än... =)



Tradera är riktigt bra, och som sagt när det är så välskött så finns det ju ingen anledning till att köpa nytt. Då är det ju bättre att köpa 2 och kunna byta!



Trevlig söndagkväll!

2011-09-04 @ 21:09:27
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥

Jag har haft en pop overall till Edvin och har varit toppennöjd med den. Synd att lillpiga bor i helt fel del av världen när hon inte gillar overall ;)

Kram

2011-09-04 @ 21:16:10
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Blue Velvet

Jag hade också grinat... Hon fattar ju att vintern är på gång... hihi

2011-09-04 @ 21:22:44
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: Sandra

Hihi så söt hon är, härlig kommentar om overall på dagis :)

Håller tummarna för att inskolningen flyter på för er alla. Är nog som du säger, värst för en själv. Jag grät när jag skulle lämna min pojk, inte så han såg det men innan och efter, fy så tungt. Men nu älskar han dagis och allt rullar på.



Vilka fynd du gjort, supersnygga :)

2011-09-04 @ 22:29:21
URL: http://babishen.devote.se
Postat av: Terese

Åh, har du inte möjlighet att lägga in en liten video på Alva när hon pratar. Det vore så kul att se! :)

2011-09-04 @ 22:59:16
Postat av: Josefine

Hahaha, naaaaw! Så underbart gulligt sagt. Hon gillar nog inte overaller för det inte går att röra sig lika bra i dem, eller det kanske var anledningen till varför jag inte gillar vinterkläder ;) haha..

2011-09-04 @ 23:02:18
URL: http://svammlan.blogg.se/
Postat av: Caroline Andersson - 18år och blivande mamma

Jag har nu startat en till tävling i min blogg, var gärna med och delta du också.

Du kan hitta tävlingen här: http://caroliinea.bloggplatsen.se/2011/09/05/6169585-vinn-en-dress-ifran-mandelonse/

2011-09-05 @ 01:37:19
URL: http://caroliinea.bloggplatsen.se/
Postat av: Dessi [Home and desire]

Mysiga Alva! Men 20 månader hemma med Alva är länge, hur har ni fått ihop det?! Vilmer kommer vara ca 16 månader när det är dags för hans inskolning...



Jag älskar också Tradera! Helt galet bra med begagnat!

Ha en skön vecka! Kram!

2011-09-05 @ 06:46:21
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Melanie

Jag älskar tradera! Och speciellt att fyna POP´s kläder eftersom dom är så dyra överlag. Begagnat är hur bra som helst och just POP har ju så bra kvalité så dom är ju i bra skick länge!

Vi köpte en från Lindex till Moa, FIX. Tog storlek 92 eftersom hon är så lång nu, 82 cm. Men nu är jag osäker, även om hon växer på sig ett par cm till så kanske den är för stor till vintern...Så svårt med storleken! Spec när man köper ett par månader innan dom ska användas också hehe ;)

Får man fråga hur lång Alva är?



Kram!

2011-09-05 @ 08:52:20
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: Maria - med bebis i magen ☆

vad snygg den är :)

2011-09-05 @ 11:12:45
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Anna S

Lycka till med dagens inskolning!

Det kommer säkert gå jättebra!

VIlka fynd du gör på Tradera!

Overallerna ser superfina ut!

Mycket utropstecken blir det nu! Haha!



KRAM

2011-09-05 @ 11:47:14
URL: http://ansobloggar.se
Postat av: Sandra

De tycker säkert att det blir bökigare att röra sig. Bra köp av overaller tycker jag.

2011-09-05 @ 20:00:07
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com
Postat av: Anonym

Nu läste jag ju att hon börjar dagis i moegon, vad spännande! Ja, spännande säger jag för att det inte gäller mitt egna barn haha

Skaloverallen till maribel går inte hem heller, hon skriker som en stucken gris!

Lycka till i morgon!! Kram

2011-09-05 @ 22:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0