Molntårtan!

Publicerat: 2015-04-22 Kl: 20:23:42 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) |





Nu får jag skämmas lite igen för ett sånt där inlägg som kommer några månader för sent, men jag fick så många frågor om molntårtan jag gjorde till Alvas födelsedag i januari och lovade då att skriva ett inlägg om hur jag gjorde! Bättre sent än aldrig är mitt motto nu för tiden så här kommer äntligen det utlovade inlägget.

Först och främst så gillar jag ju att pyssla mer än baka, så därför tar jag alla genvägar jag kan när det kommer till födelsedagar och bakar med köpmix och liknande, det där med olika fluffiga fyllingar och avancerade ingredienser är inte riktigt min grej - huvudsaken är att det blir gott, och gärna då fint och roligt att titta på!




 
Till den här molntårtan har jag använt enklast möjliga lösning som grund - en färdig marsipantårta köpt på Bageri. Det är både min och Alvas favorittårta så det kändes ganska givet. Sen har jag köpt ett vitt och rosa färdigt marsipanlock som jag skurit ut till ett moln, kinder och rosett, precis likadant som jag gjorde förra året till uggletårtorna. Mallen på rosetten hittade jag på Panduros instagram, den visade hur man gjorde pappersrosetter men detta funkade lika bra! Sen har jag använt mig av kristyr för att sätta fast silverkulor och godis, och även kristyr under själva molnet för att det inte ska glida av.

Vimplarna har jag gjort nu i flera år på våra tårtor, så enkelt och fint! Det går nog nuförtiden att lätt hitta färdiga små vimplar att köpa om man vill, men jag tycker att det är enkelt att göra med sugrör, tråd och washitejp som man viker över tråden och klipper till i vimpelform!
 
 


Alva (klädd som Elsa i frost såklart) blev väldigt nöjd med sin molntårta som hon fick på femårsdagen i januari! Får se vad vi hittar på för tårta nästa gång, det går ju att forma vad som helst med marsipanlocket tex olika djur eller former!
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Men HUR fin!

2015-04-22 @ 20:27:30
URL: http://johannaarntzen.se/
Postat av: Jasmine

Vad söt tårta! :)

2015-04-22 @ 21:35:06
URL: http://megafistairpumprave.blogg.se/
Postat av: Elin - Livat på torpet

Men sååå fin!! Kan tänka mig att Alva var en väldigt nöjd tjej på sin födeledag :)
Kram

2015-04-23 @ 10:40:03
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg
Postat av: Elin - Livat på torpet

Men sååå fin!! Kan tänka mig att Alva var en väldigt nöjd tjej på sin födeledag :)
Kram

2015-04-23 @ 10:40:03
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg
Postat av: JohannaIsabella - Gravidblogg

Superfin tårta!

2015-04-23 @ 14:15:50
URL: http://johannaisabella.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0