Mumsiga morotsmuffins

Publicerat: 2013-09-06 Kl: 20:28:15 | I kategori: Mat & bak |





Idag har vi bakat hela förmiddagen jag och Alva, när klockan slog nio hade vi redan skjutsat Andreas till jobbet, varit och handlat samt bakat chokladbollar. Jag skulle bjuda mitt jobb på fika idag och tänkte baka morotsmuffins, men Alva ville så gärna baka chokladbollar istället så det blev bägge delarna. Alva älskar att baka och vill gärna knäcka ägg och hälla i ingredienser själv, bara jag ser till att det blir rätt mått. Den här gången var det dock jag som rullade alla chokladbollar medans Alva mest bara åt -  "Du kan rulla lite fler mamma, jag står här bredvid och provsmakar lite smet bara" Smart liten tjej..

Morotsmuffinsen blev väldigt uppskattade på jobbet iallafall så jag tänkte dela med mig av receptet jag använde! Det tillhör inte vanligheterna med recept här i bloggen, jag är inte så bra på att laga mat och att baka, men det brukar ju bli gott bara man följer recept. Vilket jag höll på att misslyckas med idag då jag precis skulle sätta in muffinsen i ugnen och såg att det smälta smöret stod kvar på spisen.. Bara att skrapa ur all smet ur formarna och blanda lite till! Jag tillsatte några matskedar vaniljsocker också då jag tyckte de var så starka, men det berodde ju då som sagt på att jag glömt smöret för efter det blev de alldeles lagom! Det står att det ska bli 12 st men jag gjorde dubbel sats och fick ändå bara 18 st.


Morotsmuffins (recept från kokaihop.se)

2 st  medelstora rivna morötter
100 gram  gram smält smör
2 st  ägg
2 dl  socker
1 tsk  kanel
1 tsk  kardemumma
2,5 msk  citronsaft
3,5 dl  mjöl
2 tsk 
bakpulver
 
Frosting
 
100 gram  cream cheese (typ philadelphia)
75 gram  smör
2,5 dl  florsocker
1,5 tsk 
vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och riv morötterna.
3. Vispa sedan socker och ägg fluffigt.
4. Blanda i resten av ingredienserna i ägg- och sockersmeten, även morötterna. Vispa inte! Blanda ner allt med en slickepott.
5. Fördela i muffinsformar, fyll formarna till två tredjedelar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
6. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och låt vila i kyl tills muffinsen kallnat.

 


De här muffinsen dekorerade jag eftersom de skulle med till jobbet, Alva fick en egen bricka med muffins som hon dekorerade och gjorde flaggor på, man såg typ inte frostingen pga all dekoration och strössel haha.. Men goda var dom! Flaggorna är bara gjorda med tandpetare och washitejp, busenkelt!


 

Kommentarer
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Åh vad söta! :-)

2013-09-06 @ 20:41:36
URL: http://madelein.se/
Postat av: Karin O

Vad roligt att höra att det uppskattas:) Visst är det intressant...
Muffinsen ser väldigt goda ut, bakverk med morot är generellt supergott:)
Hoppas du har en fin helg,
kram

2013-09-08 @ 10:25:29
URL: http://kakansemlanoliven.se/
Postat av: Fatma

yum!

2013-09-08 @ 11:49:57
URL: http://fatmas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0