Julpynt och Saffranskorpor
Publicerat: 2010-11-19 Kl: 07:30:00 | I kategori: Mat & bak |

Leilas saffransskorpor blev väldigt poppis! Och så kul att få pyssla ihop fina burkar!
Leilas saffransskorpor (recept från Recept.nu)
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Ät och njut!
Jag brukar alltid baka dom till jul oxå. Hoppas på att orka det i år oxå =)
tack för tipset håller med dig om att en personlig present är roligare
Åh, de där måste jag prova baka nån gång. :) Tack för tipset.
Kram