Julpynt och Saffranskorpor

Publicerat: 2010-11-19 Kl: 07:30:00 | I kategori: Mat & bak |


Jag vet inte om det är för att det kommer att bli Alvas första jul som jag är så himla sugen på att börja julpynta här hemma. Förra året var jag som sagt höggravid och då orkade vi knappt julpynta någonting, vi förberedde hellre hemma för allt som Alva behövde. Men i år ska vi ta igen för förra året och pynta dubbelt så mycket hade jag tänkt! Hehe Andreas blir nog galen, han tycker varje år att vi har alldeles för mycket tomtar och glitter. Men det är ju bara jul en gång per år och eftersom det blir Alvas första jul vill jag att det ska bli speciellt. Det beror nog också på att vi kommer att fira jul hemma hos oss för första gången tillsammans med båda våra familjer, vi ville inte att någon av våra föräldrar ska missa Alvas första jul så det blir jättekul att fira här hemma alla tillsammans! Så därför hade jag tänkt att både baka lite, samt göra något gott julgodis!


Jag har aldrig gjort julgodis förut, så om ni har några smaskiga enkla recept får ni gärna tipsa!


Jag tänkte själv tipsa om Leilas saffransskorpor som jag har bakat två år i rad och gett bort i fina burkar till släktingar, de har varit väldigt populära och de flesta uppskattar en personlig present, det behöver ju inte vara så dyrt!



Leilas saffransskorpor blev väldigt poppis! Och så kul att få pyssla ihop fina burkar!


Leilas saffransskorpor (recept från Recept.nu)

100 100 g smör
1 1 g saffran
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

Ät och njut!


Kommentarer
Postat av: Ida

Jag brukar alltid baka dom till jul oxå. Hoppas på att orka det i år oxå =)

2010-11-19 @ 12:33:47
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: madde

tack för tipset håller med dig om att en personlig present är roligare

2010-11-21 @ 08:29:59
URL: http://mrsmaddy.blogg.se/
Postat av: Mickan (tävling pågår!)

Åh, de där måste jag prova baka nån gång. :) Tack för tipset.

Kram

2010-11-22 @ 14:44:15
URL: http://angel-like.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0