Nytt till dagis!

Publicerat: 2011-08-15 Kl: 20:49:00 | I kategori: Shoppat till Alva |


Alva har ju inte direkt brist på kläder i sin garderob, men vissa ytterplagg har hon börjat växa ur vilket gjorde att det blev lite shopping av dagiskläder nu i veckan! Endast tre veckor kvar tills Alva blir en dagistjej, hon kommer nog att trivas utmärkt tror jag, värre blir det för mig som inte vill lämna henne ifrån mig, mesig som man är..

Jag vet ju att många gillar att se vad jag shoppar till Alva så här kommer några bilder! Nu blev det bara nya grejer shoppat här, annars gillar jag ju att köpa det mesta på tradera som ni kanske märkt.. Men eftersom alla är ute efter samma grejer nu när det är dagisstart så drar priserna iväg till nästan nypris, inte lika värt det då tycker jag.





Två stycken fleeceställ från H&M, 99 kr per del. Ett på dagis och ett hemma. Fast nu såg jag att det har kommit in randiga och prickiga fleecekläder på hemsidan så det kanske blir ett färgbyte ifall de kommer in i butiken, jag är ju lite svag för fina mönster även om det inte spelar nån roll för funktionen..




Blandad kompott! Galonvantar från Lindex samt mössa och överdragsbyxor från H&M. Det är egentligen regnbyxor och är både vattentäta och vindtäta samtidigt som de andas. Tunna är de också till skillnad från galonbyxor, så jag tror att de blir väldigt användbara nu under hösten då det är lite fuktigt ute i lekparken och i gräset. Perfekta lekbyxor!




Sen var det ju det här med regnkläder.. Jag tror vi har fyra regnställ just nu här hemma, men två ska tillbaka och det blir nog de här två vi behåller. Det rosa med nyckelpigor kommer från Lindex, och Alva ville genast prova jackan. "- Avva pjova nyckepiiga" sa hon glatt och trippade runt här hemma vilket jag ser som ett bra betyg! Det röda setet kommer från Åhlens. Ni som har större barn får gärna tipsa om vilka märken ni tycker är bäst och ifall det egentligen är någon skillnad!

Jackor och vindoverall som passar har jag redan köpt under våren,
så det enda som måste köpas framöver är en vinteroverall när det blir aktuellt. Det blir nog en overall från Polarn o pyret då vi var så nöjd med den förra vintern. Dock hoppas jag på att hitta en begngad så att inte priset drar iväg allt för mycket, vi kommer att måsta köpa flera nya skor också då jag tror att vissa börjar bli för små. Sånt tycker jag är så himla tråkigt att lägga pengar på även om det är nödvändigt, mycket roligare att köpa en massa onödiga klänningar för samma pris..



Kommentarer
Postat av: kela

Signe blir dagmammebarn om två veckor hon och jag känner världens ångest! Nog för att hon får världens bästa dagmamma, men ändå, jag är lika dan, vill ha koll på henne jämt och ständigt! Och inte har jag shoppat några kläder till dagisstarten heller...ajajaj....måste nog ta tag i det ;-)

kram

2011-08-15 @ 22:03:35
URL: http://www.kelascrappar.blogspot.com/
Postat av: Lilla H

vilka fina fleeceplagg ska kollas in

2011-08-15 @ 22:20:35
URL: http://haleyborg.blogg.se/
Postat av: jenny

Mina barn ska också börja på förskolan om ca 2 veckor på riktigt. Första inskolningsdagen idag. Jag känner som dig. Vet att det kommer att gå bra och att de säkert kommer att trivas på förskolan. Det är värre för mamman:-)



Jag har också börjat inventera barnens garderober härhemma. Framförallt vinterkläder. Känns som att de kommer att behöva mer grejer nu när de börjar och kanske är ute mer.

Kram

2011-08-15 @ 23:11:36
URL: http://jennyshus.webblogg.se/
Postat av: ZANDRA - AUGUSTIFAMILJEN

Jo precis, att packa upp är ju helt underbart :)



Bra att du skrev om regnkläder och galonisar, vi pratade om att köpa det igår till Lilli faktiskt så nu vet jag ju vart jag ska gå :)

2011-08-16 @ 09:01:12
URL: http://augustifamiljen.blogg.se/
Postat av: Lina

Ofta är det ju bara märkena man betalar för och det dyra behöver därför inte alltid vara de bästa, men när det gäller regnkläder tycker jag faktiskt att det är skillnad på kläder och kläder. De lite dyrare märkena håller i regel bättre märker man på förskolan, men samtidigt växer ju barnen ur grejerna fort så man måste ju ändå byta ganska ofta oavsett om det hunnit bli hål på knäna eller inte. Hål går även i regel laga med samma saker som man lagar cykeldäck med. /L

2011-08-16 @ 09:02:09
Postat av: linda-mamma till Tyra

Gud vad duktig du är. Tyra börjar imorron men jag är inte lika strukturerad (eller shoppinggalen) som du. En fleecetröja från PoP lyckades jag dock shoppa på rean, så då fattas det bara ett par byxor. I vintras hade hon ett underställ från Craft som är i sånt där annat material än fleece, (micro nånting tror jag, som har samma effekt som ull) och det upplevde vi som superbra! För hon svettades aldrig samtidigt som det håller varmt och skönt. Så det blir min enda rekommendation, ett underställ i ull eller micro material, kan ju bli svettigt med fleece och vinteroverall. Ett annat tips är att köpa allvädersstövlar. Alltså, som fodrade stövlar, kan hon ha hela slaskiga hösten tills det blir snöigt.



Men annars så får jag väl använda din lista som tips :) Vi tänkte börja med att försöka klara oss med ett galonställ, jag får se till att komma ihåg att ta med det från dagis helt enkelt. Vi har skalkläder från PoP som är tametusan guld värda eftersom de är perfekta hela hösten. Vinterkläder sätter jag check på också. Sen så återstår bara det lite mer roliga "arbetet" med att handla lite mer dagiskläder. Köpte billiga tröjor i tvåpack från HM i våras som jag ska handla nya av, fanns visst i lite randiga färger nu såg jag. Billiga men användbara basfärger att ha under kortärmade klänningar och tunikor. Jag köpte vita i våras eftersom jag inte vill lögga pengar på vita tröjor eftersom de alltid får fläckar.



Tyra och Alva pratar nog lika mycket. Tyra börjar kunna färger och räkna lite lätt och sånt, och det är kul att se hur fort språket utvecklas och hur hon börjar bli mer som ett barn som förstår hur saker hänger ihop. Men många säger att hon "pratar som en treåring". Men jag håller inte riktigt med om det. De treåringar som vi känner har ett betydligt mer nyanserat språk än Tyra, har dessutom mycket större ordförråd och befinner sig i en helt annan värld. Däremot så tycker jag att hon pratar lika bra som de barn som är dryga 2 år som vi känner. Men av de barn vi känner så har de flesta pratat ganska bra efter att de fyllt 2 år. På BVC sa hon att Tyra har det språk som man minimum förväntar sig av en treåring.



Handla nu på och lägg upp vad du shoppar i bloggen så man har nått att gå efter när man ska handla dagiskläder ;) ( hoppas du hittar godbitar på Lindex och HM så blir plånboken glad) Kram!

2011-08-16 @ 13:52:50
URL: http://www.minbebis.com/blogg/lindaochtyra
Postat av: Cecilia

Vad fina kläder du har hittat! Jag har en liten tjej som är nästan ett år yngre än Alva, snart 8 mån. Funderar över vad för slags kläder hon kan behöva i höst/vinter. Hon kan ju inte gå än, men kryper gör hon ju. Kanske kan vara bra att ha ett regnställ, eller skaloverall, eller både och? Nån som har tips att dela med sig? Och sen det där med skor och stövlar, vad behövs? Kommer du ihåg vad Alva hade på sig utomhus förra hösten?



Tack för att du delar med dig av shoppingtips och allt annat i din blogg :)

2011-08-16 @ 18:42:55
Postat av: ELINOCHALVA

Cecilia:



Hej och tack för din gulliga kommentar :) Vad jag minns så hade Alva en fleeceoverall som hon använde när hon bara skulle åka vagn, och när vi var utomhus så hade hon en jacka och överdragsbyxor med galonbyxor över. Men lite klumpigt tyckte jag att det var med så mycket kläder, så en skaloverall tror jag är mycket enklare! Och då kan man ju ändå ha galonbyxor över ifall det är jätteblött ute. Hon hade tossor på fötterna trots att vi köpt höstskor, men eftersom hon inte kunde gå så ramlade skorna av hela tiden då hon kröp, kanske vi inte hade tillräckligt bra modell dock.. Men stövlar är ju ändå bra ifall det regnar, de sitter kvar bättre på foten då hällorna under regnbyxorna håller fast dom!

Inte för att Alva var ute så mycket i regnet vad jag minns, men ibland är det ju oundvikligt :)



Kram Elin

2011-08-17 @ 21:10:27
URL: http://elinochalva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0