Underbara barntyger!

Publicerat: 2011-08-21 Kl: 10:36:00 | I kategori: Barnkläder |




Eget kollage med bilder lånade från Liandlo som säljer dessa fina tyger designade av Johanna Alhard


Ofta önskar jag att jag hade tillräckliga sykunskaper för att enkelt kunna slänga ihop en klänning eller en tröja till Alva, och speciellt när man ser alla otroligt fina barntyger som finns. Jag tycker ofta att barntyger har finare mönster än alla barnkläder som finns i de stora butikerna, och speciellt mycket gillar jag Johanna Alhards färgsprakande tyger! Jag har sett att hon har gjort flera mönster med inspiration från barnsånger och sagor - helt underbara och jag skulle vilja ha varenda ett!


Eget kollage med bilder lånade från Znok design som säljer dessa fina tyger designade av Johanna Alhard

I och för sig så tror jag inte att det skulle vara helt omöjligt för mig att lyckas sy ihop en klännig i enkel modell då jag ju syr enkla saker som kuddar och gardiner, men just att följa mönster är inte min starka sida. Det har jag inte gjort sen jag gick i skolan på syslöjden, men jag kom ihåg att jag sydde både byxor och nån klänning. Och minns jag inte helt fel så valde jag en design och sykurs som tillvalskurs i gymnasiet - dock var det nästan femton år sedan.. Sen så är det egentligen bara tidsbrist som hindrar mig att testa, så fram tills dess att dygnet får några timmar extra så köper jag färdiga kläder istället!



Kommentarer
Postat av: Mirka

Guldlock tyget var ju sååå fint! Det är inte så svårt att knåpa ihop en klänning. Jag är inte heller den som följer mönster men om man utgår från ett plagg man redan har och börjar väldigt enkelt, med kanske en "förklädesklänning så är man på god väg. Kul är det ju att sy i alla fall!

2011-08-21 @ 12:01:38
URL: http://mirkasminnen.blogg.se/
Postat av: kela

åhhhhhh...vilka underbara tyger! Nu måste jag ju sitta här och drömma mig bort ett tag! Men en enkel klänning kan ju inte vara så svårt tycker jag, om man bara tittar på en annan färdigsydd klänning (jag kan inte heller med mönster och äger inga mönster heller ;-)) och inte bryr sig så mycket om hur insidan ser ut ;-) hahaha....har lyckas slänga ihop två till signe, men de tål inte att granskas närmare!

Du, förresten, vi har en tapetrulle över som jag tänkte sälja (man får inte lämna tillbaka den) visserligen bor vi ju långt ifrån varandra, men om du vill får du gärna maila mig ([email protected])

kram kram

2011-08-21 @ 13:58:15
URL: http://www.kelascrappar.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Tyget som heter "En elefant balanserade" är jättefint.

2011-08-21 @ 13:59:18
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com
Postat av: Jessica A

Ännu en gång: TACK för tipset! Vad skulle jag göra utan din blogg där tips efter tips radas upp..... jo antagligen inte sitta här hemma o vara ledsen över att jag varken har tid, pengar eller kunskap att köpa och sy o fixa. :) SUPERFINA kläder - måste nog inhandlas nån gång...



Kram j.

2011-08-21 @ 17:37:33
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥

Jag har också spanat in liandlos tyger. Hur underbara som hellst. Ska sy ett drapperi till Edvins rum och var lite sugen på "pirattyget" ... men det blir nog ändå ett svart molntyg av gunilla axén :)

Kram

2011-08-21 @ 19:19:30
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Jasmine

Jag gillade " en elefant balanserade", så söt!

2011-08-21 @ 20:09:20
Postat av: cassandra, mamma till josefin och lexus ♥

Gud vilka underbara! :D nästan som man vill beställa hem och göra lite kuddar av dom :D



sv. ja de är jätts ksönt, vi ska byta tv möbel från en stor med massa förvaring till en liten som knappt har n¨n förvaring alls ;D hahaha



tusen tack :D

2011-08-21 @ 20:14:33
URL: http://weareyoungparents.blogg.se/
Postat av: linda-mamma till Tyra

Man blir ju lite sugen på att göra som du gjorde en gång, spänna på det på canvastavla och ha som barntavla. Vissa av de där tygerna är ju Tyras favoritsånger. Jättebra tips om tygerna, jag ska köpa hem nästan alla tror jag, jag gillade verkligen sångtemat.

2011-08-21 @ 21:49:43
URL: http://www.minbebis.com/blogg/lindaochtyra
Postat av: Nathalie

Har en tävling på min blogg där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos familjesmycken. Var gärna med! =D

2011-08-21 @ 23:13:21
URL: http://nathssfoto.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag satt och sukta efter dom tygerna senast igår MEN jag kan inte sy. Hade inte ens syslöjd på gymnasiet. Jag fick däremot en gammal symaskin av svärmor nyligen så ska nog försöka mig på att sy något snart :) jag har beställt en mössa i det gröna bambimönstret till Vilda, det är sjuuukt fint.

2011-08-21 @ 23:14:09
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Lisa L

Jag har en mössa åt pojken med det dära rådjurstyget :D en i våran mammagrupp har sytt den :D om su söker på "emalee" på fb så har hon en grupp dära :D hon e jätte duktig och syr fina saker. Finns även en till sida, pumpalot. Hon syr också fina saker :D mvh Lisa

2011-08-22 @ 07:59:57
URL: http://www.vackravitavingar.blogspot.com
Postat av: Bustråden

Javisst är de härliga tygerna, går inte att låta bli dom!

2011-08-22 @ 15:12:16
URL: http://bustraden.blogspot.com/
Postat av: Ida

Om du är sugen på kläder som är sydda i många av de där tygerna så finns det en tjej i Motala som syr väldigt fina kläder och tar ofta hem sånna tyger som du verkar gilla..



Jag önskar att jag kunde sy, men är inte alls begåvad med de kunskaperna.. Men Genom Piri-Piri så kan jag klä sonen fint iaf..



http://piri--piri.blogspot.com/

2011-08-25 @ 11:57:55
URL: http://forvirradbabylycka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0