En litet steg på vägen..

Publicerat: 2011-07-09 Kl: 12:36:00 | I kategori: Teckningar & Illustrationer |


Jag har några gånger tidigare nämt i bloggen att jag skulle vilja lära mig hur man ritar och trycker upp grafiska tryck, för att som mål kunna starta eget och sälja dessa. Jag har ju alltid älskat att rita med papper och penna, men nu är det är posters och tryck till barnrummet jag vill göra! Jag riktigt känner hur det bubblar i hela kroppen av förväntan varje gång jag tänker på  (vilket jag gör kanske hundra gånger per dag?)  hur kul det skulle vara att få göra något så kreativt och roligt, och just barnrumsinredning är något som jag verkligen älskar vilket kanske märks ibland på bloggen!

Dock har jag ju inga kunskaper hur man gör detta rent praktiskt, det enda jag haft är mina idéer till bilderna i huvudet och på vanligt papper men nu har jag äntligen gjort slag i saken och införskaffat mig en ritplatta! Jag har haft den här hemma i några veckor redan men inte öppnat kartongen och plockat fram den förrän nu, jag tror det beror på att jag varit lite rädd att det inte kommer att vara lika lätt som jag har inbillat mig och att jag måste inse att den här idén kanske bara är en önskedröm.

Men efter en kvälls ritande med ritplattan lyckades jag åtminsone få fram en bild, dock inte lika fin som den jag ritade upp i mitt huvud innan jag satte igång, men det är som sagt första gången i hela mitt liv som jag provar att rita på datorn, en total nybörare alltså..


.

Första bilden blev .. tada ett par ugglor! Inte så oväntat kanske med tanke på hur mycket jag gillar ugglor och jag har faktiskt en tanke om att ett av mina första tryck som ska vara till försäljning ska vara just ugglor sittande på vimplar, men ungefär hundra gånger finare då.. Den här bilden blev väldigt enkel och pixlig, men jag är nöjd att jag överhuvudtaget lyckades hitta ritverktyget i photoshop och än har jag inte fattat hur man drar ett rakt streck haha.. Men övning ger ju färdighet!

Den enda anledning att jag skriver det här i bloggen nu är för att ge mig en spark i baken för att  komma igång och satsa lite på det här, annars är jag ganska bra på att önskedrömma - men drömmarna brukar förbli just drömmar. Så inom ett halvår eller så, senast till våren hoppas jag att jag har hunnit komma så långt med det här projektet att jag kan sälja mina egna tryck, förhoppnigsvis på en egen webplats så håll gärna tummarna för mig! 





Kommentarer
Postat av: Ilda - Mamma till Amilia

Ja hehe nästan så att man vill lägga dem på hyllan :P

Vem har gjort din design förresten?

Kram!

2011-07-09 @ 14:59:40
URL: http://mislimoje.blogg.se/
Postat av: therese

jätte fina ugglor !

dem påminner väldigt mycket om min sons tavla med just ugglor som vi köpte från isaform www.isa.nu

:-)

2011-07-09 @ 16:53:07
URL: http://annuentherese.blogg.se/
Postat av: Livmodern

Jättefint! Ett tips, testa att rita i Illustrator istället för i Photoshop. Då slipper du pixlar och kan göra bilderna hur stora som helst. Det är lättare att göra ändringar i Illustrator efteråt också. Det kan vara lite trixigt innan man har förstått tekniken, men sen kommer du att älska det!

2011-07-09 @ 19:18:01
URL: http://livmodern.wordpress.com
Postat av: Jessica A

Superfint tycker jag, själv är jag usel på pyssel men önskar jag kunde mer. Är troligtvis en av de första köparna när det blir dax...



kram j.

2011-07-09 @ 21:05:53
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Dessi - Home and desire

Men hallå, den här är ju skitfin! Den kan du lätt börja sälja redan nu tycker jag! Kul med ett mål, det kommer du fixa galant!



Kram Dessi

2011-07-09 @ 21:33:02
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Josefin -Happy Days- Följ min fotoskola och vårt husbygge!

Underbart, bara kör på så att det ryker tycker jag, känner redan hur det osar succé inte allt för långt bort fjärran! Och för att vara din första digitala teckning är den ju makalöst fin. Jag kan ge ett tips på hur man drar ett rakt streck om du vill, hihi... :-)



Men ritar du i ps? Det finns andra program bättre lämpade för att rita med platta och göra illustrationer i. Jag har själv en ritplatta som mest ligger o dammar tyvärr, har liksom du haft drömmar om att komma igång med illustrationer då jag förr ritade mkt. Men det program jag ritat med heter Illustrator, ett tips! :-)



Kramar och lycka till

2011-07-09 @ 22:06:41
URL: http://myhappydays.se
Postat av: Anna S

Vad härlig du är som följer din dröm.

Även om du går sakta fram så följer du drömmen.

Fortsätt med det - du har talang!!



Kram

2011-07-09 @ 22:46:37
URL: http://ansobloggar.se
Postat av: britta bloggar

Åh den var ju jättefin, vad duktig du är!

2011-07-10 @ 13:39:54
URL: http://brittabloggar.wordpress.com
Postat av: Helena

vad kul. jag har med gått i dom tankarna. vad kostar en ritplatta?

2011-07-10 @ 16:09:31
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Kanonfint! Jag kommer definitivt köpa dina illustrationer när det blir dags! Vad härligt att du satsar på din dröm.

2011-07-10 @ 17:14:20
Postat av: linda-mamma till Tyra

Jag har ju redan innan sagt att jag kommer köpa posters av dig. så en kund har du iallafall redan nu :)



Vad kul att Alva gillar att bada, kan ju bara vara bra att hon inte är rädd för vatten. Du får kanske sätta henne i plask och lek i badhuset sen när hon har åldern inne, när det nu är. Eller kanske simhoppp ;) Tyra badar, men hon är en sån unge som sitter vid strandkanten och leker med hink och spade och stenar och kottar i timmar. Tills vi lyfter ut henne och doppar henne.



Heja på med ritplattan nudå! Den där teckningen ovan ser bättre ut än många andra som säljer posters på nätet...

2011-07-10 @ 20:04:28
URL: http://www.minbebis.com/blogg/lindaochtyra
Postat av: ELINOCHALVA

Helena:



Det finns från typ 500 kr upp till måånga tusen, jag valde den billigaste jag hittade för att se om jag gillar det :)

2011-07-11 @ 21:44:54
URL: http://elinochalva.blogg.se/
Postat av: Lina -hus&bus

Wow, den var jättefin! Vad duktig du är. Ska bli kul att se dina andra tryck. Lycka till, det kommer gå jättebra för dig.

Kram

2011-07-11 @ 22:57:51
URL: http://husochbus.webblogg.se/
Postat av: boosse

Vad roligt! Vill du verkligen förverkliga din dröm ska du göra det! You go :)

Tycker att trycket blev riktigt söt, älskar väen dina teckningar, så färgglada och fina!

2011-07-13 @ 21:07:57
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vilka fina tryck du gör - tycker absolut att du ska satsa på eget! Om inte annat på sidan av det du gör i vanliga fall. Har själv funderingar på det, men med andra tryck och inredning.



Ha en skön måndag! Kram.

2011-07-18 @ 05:59:14
URL: http://landinskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0