Semester i Stockholm/Furuvik!

Publicerat: 2015-07-05 Kl: 15:42:00 | I kategori: Semester/Utflykter |





För några dagar sedan kom vi hem efter nästan en veckas semester i Stockholm och Furuvik, och eftersom jag tog med systemkameran denna gång så blev det massor av bilder! Jag hade tänkt att dela upp det i två eller tre inlägg eftersom det blir så långt annars, men de tre senaste åren då jag har gjort semesterinlägg i flera delar har jag bara orkat göra del ett, så bilderna från del två har aldrig publicerats. Så nu blir det så, ett megalångt inlägg med en massa semesterbilder som kanske mest är intressant att kolla på för våra släkt och vänner, men vill man inte kolla så är det bara att scrolla vidare!

Vi började veckan med några dagar i Stockholm, Andreas var redan där på kurs så jag och barnen tog flyget ner och mötte upp honom. Vi hade sån tur att vi fick låna en lägenhet av Andreas vän i Fredhäll, så då kunde vi lägga pengarna på roliga aktiviteter istället för hotell! Området var jättefint, och jag fick tips på instagram om Ugglelekparken som låg i närheten så den letade vi upp och hängde i väldigt lång stund, Alva tyckte den var jättekul och hade sett fram emot själva ugglan!




Första dagen regnade det på förmiddagen, så då åkte vi till Naturhistoriska museet. Andreas och Alva såg en film på Cosmonova och vi gick runt och kikade på alla utställningar, barnen tyckte det var ok men nog inte mer än så!



Alva står i kön till ponnyridningen, hon älskar att rida så det blev nog dagens höjdpunkt för henne!


På lördagen sken solen och vi åkte till Skansen vilket blev betydligt mer populärt! Båda barnen älskar djur, speciellt Elsa blir helt tokig och är ju så gullig med alla sina djurläten som hon kan, så hon gick runt och pekade och lät som alla djuren hon såg!





Lemuerna inne på Akvariet är alltid roliga att få träffa, speciellt Elsa var väldigt peppad över att dom gick runt lösa och ville ju gärna klappa dem trots att man inte får..



Fiskar och ormar tyckte Elsa också var väldigt kul, och Alva gillade den lilla regnskogen där det klättrar apor ovanför ens huvuden!



Alva vågade såklart klappa både ormen och spindeln i slutet, och så tvingade hon mig att göra detsamma haha.. Gissa vem som var räddast?!



Det Alva såg mest fram emot och som hon minns från förra året vi var på Skansen var den stora rutchbanan som ser ut som en orm!




Efter Skansen gick vi på Gröna lund, men det var så himla mycket folk och klockan hade blivit ganska mycket så vi lämnade rätt fort och bestämde oss för att åka tillbaka dagen efter vid öppning i stället. Det blev mycket bättre, nästan inga köer alls till karusellerna den första tiden istället för 30 minuters köande till barnkarusellerna som det var dagen innan.

Andreas och Alva köpte åkband och åkte alla karuseller som Alva ville medans jag och Elsa mest gick runt och kollade. Inte direkt optimalt med Gröna lund för Elsa eftersom hon är för liten för karuseller, och hon vill inte åka vagn utan helst gå själv vilket inte är det lättaste när det är mycket folk men det gick ändå!

 


Elsa står och spanar när Alva och Andreas åker karusell, elefanterna var Alvas favorit!

 
Lustiga huset var min favorit när jag var liten, så självklart ville jag gå där med Alva! Hon var modig och ville åka flygande mattan i slutet trots att hon mindes att hon tyckte den var läskig förra året vi var här.

 
För att Elsa skulle vara lite nöjdare så fick hon en ballong, och oj vilken lycka alltså! Hon sprang runt med den i princip hela dagen och ända fram till kvällen då hon skulle sova ♥ Alva valde en Frostballong, men vi var tvungen att lämna ballongerna sen på hotellet i Gävle för de fick verkligen inte plats i bilen längre när vi skulle hem igen. Det blev ett dramatiskt avsked men som tur var så skulle maskoten Sigge ta hand om ballongerna på hotellet så då blev Alva nöjd!



Schimpanser, orangutanger och kameler på Furuviksparken!


Efter några dagar i Stockholm så körde vi upp till Gävle där vi bodde på hotell två nätter, och så gick vi på Furuviksparken två dagar! Jag har inte varit där förut men tycker att det var jättebra, båda barnen älskade det och det var verkligen lagomt av allt med både djur, karuseller och äventyr så dit kommer vi garanterat åka igen.



Ännu ett ställe där Lemuer sprang lösa, Elsa var väldigt nöjd om man säger så. Alva var nöjd över ännu en ponnyridning också!



Vi kollar in den lilla regnskogen med bland annat apor, sköldpaddor och ormar.




Man kunde åka tunna på vattnet och kolla in djuren och regnskogen, och det tyckte hela familjen var väldigt kul! Lite roligt att jag sa till Alva att flamingosarna var i plast när hon sa att de var levande, och så plötsligt rörde de på sig såklart.. Men de såg så himla plastiga ut i fjädrarna och jag har aldrig sett flamingosar förut i verkligheten!

 


Det blev lite karuseller också, Alvas favorit var den längst uppe som åker upp och ner, och jag måste säga att jag blev väldigt imponerad att hon ville åka den med humlor för den gick verkligen snabbt och hon brukar inte vilja åka sånt! Hon vägrade åka kaffekoppen men denna som går typ dubbelt så fort ville hon åka..

 
Kängurus såg vi också för första gången och de var mycket mindre än vad vid trodde!




Det bästa på hela Furuvik enligt barnen och stället vi spenderade mest tid var hagen med getter som gick lösa så att barnen fick klappa och mata! Elsa var helt tokig och sprang runt och sa Bä bä och matade dem med gräs, och Alva tog hand om de minsta getterna och satt med dem länge länge. Våra djurälskande barn trivdes väldigt bra om man säger så, de ville verkligen aldrig gå därifrån.

 


I slutet av dagen blev det en liten stund med bad också för Alva och Andreas, det var lite kyligt så jag och Elsa tittade bara på men det var ett väldigt fint äventyrsbad!




Dag två på Furuvik började vi med "trummvirvel" - Getterna. Såklart. Vi avslutade för övrigt också med getterna, klart barnen ville säga hej då till sina nya bästa vänner. Eftersom vi redan varit en dag så gick vi ganska snabbt igenom stället med alla djuren, vi spenderade istället lite mer tid på tivolit och Alva fick köpa åkband och åka så mycket hon ville. Sen gick vi till äventyrsön också som vi aldrig hann med första dagen så det blev ganska lagom med två dagar!


 
Lagomt stort tivoli även om Alva mest åkte samma karuseller om och om igen!



Väldigt spännande för barnen att få komma så nära djuren att man till och med kunde klappa och mata dem!



I slutet av dagen gick vi till Äventyrsön där de spelar in serien Wild kids. Där fanns det en tipsrunda och några utmaningar vilket Alva tyckte var jätteroligt!

 
Utmaningarna bestod i att få med en nyckel genom en hinderbana, och att slå ner pappa från pinnen med en sandsäck!


Inte säkert att någon orkade kolla igenom hela inlägget pga alla bilder hehe, men vi hade iallafall en väldigt bra semester och det mesta gick smidigt och bra trots att det ju självklart är lite krångligare att resa med två små barn! Hemresan gick oväntat bra trots att Elsa var vaken exakt hela resan som tog mellan 18-23.30 och att Alva sov typ 1-2 timmar. Men trots en bra semester var det skönt att komma hem och få sova i sin egen säng igen!


Kommentarer
Postat av: Elin - Livat på torpet

Vi var till furuvik för två år sedan, en lämpligt stor djurpark med massor att göra!

Kram

Ps. Gillar att dina barn gillar getter ;)

2015-07-06 @ 12:44:48
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg
Postat av: Jullan

Furuvik är ju bäst! Vi åker typ dit varje år, den parken är så bra för mindre barn, lagomt stort och lagomt dyrt tycker jag.
Vad fina tjejerna är i sina Mini Rodini kläder! :) Nu har du typ hjärntvättat mig med Mini Rodini också så nu har jag köpt delfin leggings på rean. Och Alice älskar dem. Haha.

Svar: Ja det var verkligen toppen där för mindre barn, vi blev glatt överraskade av hur mycket kul det fanns att göra där så blir garanterat fler resor dit kommande somrar! Haha oj sorry, inte meningen att inspirera till att bli beroende ;) Men det är ju så svårt att låta bli när man väl fallit dit, såå mycket fint ju!!
Elin

2015-07-08 @ 23:15:53
URL: http://www.wildlake.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0