Året som gått i bilder - 2011 del 2

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 21:21:00 | I kategori: Året som gått |


Nu är jag så extremt sen med andra delen i min årssammanfattning att jag lika gärna kunde skippa den eftersom den nog är roligaste för mig själv och min egen släkt, men här kommer del två ändå enbart för min egen skull. Jag tycker att det är superkul att titta tillbaka på förra årets sammanfattning och se vad som hänt sen dess, och om tio år eller så är jag nog glad att jag skrivit ner vad vi gjort under året, det blir ju som en liten dagbok och förhoppningsvis kanske jag skriver ut årssammanfattningarna framöver!



Om Juli har jag egentligen bara ett ord att säga - VARMT! För varmt tyckte nog jag ifall man får klaga på sånt, men när det var över trettio stekande grader orkade man ju knappt göra något alls. Vi åkte aldrig bort under semestern utan var bara hemma i stan, och det blev mycket bada vid Nydalala och hänga med vänner! Alva älskade att bada både på stranden och i sin lilla pool hemma hos mormor och morfar. Där hon även dödade typ alla mormors blommor genom att vattna ihjäl dem, hon älskade verkligen sin vattenkanna..


Jag provade att trycka upp mitt första tryck, men det var bara ritat i photoshop så kvaliten var väl inte den bästa. Men ett första steg på vägen!



Vi åkte tillsammans med Erik, Elin och Sune till Lycksele djurpark där Alva fick träffa en massa djur samt åka karusell för första gången! Det blev verkligen populärt, "en gång till, mera" sa hon efter varje åktur..



Ännu mer första gången blev det då Alva gick på sin första konsert! Det var min brors band Lapdog som spelade på torget här i stan en sommarkväll.



Augusti. Alva har blivit så himla duktig på allt, hon pratar i fyra och femordsmeningar, lägger pussel och memory och älskar att läsa böcker. Gärna högt för sina gosedjur och dockan Magnus såklart. Och är allmänt söt och glad i sina tofsar.



Här måste det ju har blivit lite sämre väder med tanke på att jag hade tid att pyssla! De här burkarna som jag klädde i papper från Blafre blev uppskattade både av Alva, mig själv och många läsare och jag tänkte göra några fler nu till Alvas nya rum, men när jag har tid återstår att se..


Det ska börjas i tid! Andreas har alltid åkt skateboard och såklart Alva vill göra som pappa. Här var vi och kikade på en skateboardtävling och hejade både på Andreas och Erik!



Alva var bjuden på sitt första kalas! Det var Molly som fyllde tre år, och Alva fick smaka sin första sötsak - en bulle som blev väldans poppis vilket inte var helt oväntat..




.. Men det största som hände i september var ju faktiskt att Alva blev en förskoletjej! Inskolningen och månaderna efter gick superbra, Alva trivdes och var glad. Nu runt jul har det blivit lite jobbigare med lämningarna men förhoppningsvis blir det bättre snart igen..



Oktober var precis som man förväntar sig att det ska vara, höstigt och fint ute med en massa lekdejter i lekparken. Här ovan är det Alva och Theodor som pussas, kan man bli gulligare..



Jag ritar och ritar..



I november går jag på min företagsrådgivning och har som uppgift att ta med mig en massa av mina teckningar, och om jag inte minns fel var det även här jag gick en 16 timmarskurs i affärsredovisning för att ha lite mer koll på bokföringen.



Vi ägnar timmar och åter timmar till att packa och sortera inför flytten, och så fick vi äntligen se hur lägenheten såg ut färdigbyggd med alla våra tillval!



.. och så var det dags att börja säga hej då till gamla lägenheten, mest saknar jag Alvas rum men det är ju tur att jag fått inreda ett nytt!


I december försöker vi få lite julstämning hemma hos Alvas farmor och farfar med första adventfirande och pepparkaksbak eftersom vi lever bland flyttkartonger. Premiärbak för Alva, mycket poppis!



Vi flyttar in i vår nya lägenhet och 1.5 års väntan sen kontraktet skrevs är över! Jag börjar med att julpynta och inreda Alvas rum, viktigast att hon känner sig som hemma och trivs, och det gör hon direkt vilket var jätteskönt.



.. Och sen är det ju jul såklart! En jättemysig jul med knytkalas hemma hos oss i nya lägenheten med båda våra familjer. Alva älskar tomten och får jättefina julklappar, en perfekt jul blev det. Att det var extremt stressigt med både flytt och julförberedelser har jag nog helt glömt om några år, då ser jag bara alla fina bilder hur glad Alva var..


Om det nu är någon som orkade läsa ända hit så önskar jag er en trevlig söndagskväll!


 


Kommentarer
Postat av: Emma - Mamma till Viggo & Melker.

Roligt att kolla genom massa bilder, så mycket man minns när du bloggade om, som känns som NYSS :)

2012-02-13 @ 08:32:57
URL: http://emmashjartan.se
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥ Livet på torpet

Jätte fina bilder! Och jag LÄNGTAR tills du kommer igång med dina tryck. Var säker på att jag kommer att köpa :)

Kram

2012-02-13 @ 09:55:02
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Sofia - mamma till Amanda med lillasyster i magen

Vad kul att läsa din sammanfattning, det gör ju ingenting att det dröjde. Bättre sent än aldrig och du kommer att uppskatta att ha den kvar framöver. Jag tycker att det är jätteroligt att ha kvar mina årssammanfattningar.



Alva är ju så himla söt, det vore kul om vi stöter på varandra någon dag när hon är med så att Amanda får säga hej till henne. :) Kram!

2012-02-13 @ 11:03:34
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Frida

Vilka vackra bilder!!! Och hösten är en ¨så fin årstid för fotografering

2012-02-13 @ 13:02:03
URL: http://linkansfru.blogg.se/
Postat av: Mickan (Gravid v. 34)

Jätteroligt att titta på fina bilder. :)

Och du gör så fina teckningar. Jag vill jättegärna ha en. ;)

Kramar

2012-02-13 @ 17:36:11
URL: http://angel-like.com
Postat av: Helen

Jätte roligt att ha en årssammanfattning med bilder tiden går ju så fort och det händer så mycket med dem små så det är ju lättare att titta tillbaka på det viset. Har försökt få till en sammanfattning sen innan jul men känner att jag inte riktigt har tid just nu heller så det lär väl aldrig bli av:P.

Superfina bilder:)

Ha det bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0