Elsa nio månader!

Publicerat: 2014-09-04 Kl: 10:46:23 | I kategori: Elsa 0-1 år |





Vår älskade lilla tjej är inte så liten längre, hela nio månader blev hon den 18e augusti så nu är det verkligen inte länge kvar till ettårsdagen ♥ Hon är lika snäll och lugn som hon ser ut på alla bilder, ofta glad så länge hon får vara med och sitter mest snällt i ens knä eller leker på en filt. Gåstolen älskar hon och får upp en väldans fart, helst springer hon bort till Alvas rum och vill gärna komma in och hälsa på där! Mest nöjd blir hon när hon får tag i något som hon inte ska röra, helt plötsligt kan hon komma trippande i stolen med en cdskiva eller en sko eller nåt.





Hon har nu två
tänder nere och fyra tänder uppe, de uppe kom allihopa nästan samtidigt för några veckor sedan. Hon kryper inte än men kan röra sig några decimeter när hon ligger på magen, oftast trycker hon sig bakåt. Men hon har aldrig gillat att ligga på mage utan kommer nog göra samma som Alva när hon lärde sig krypa (vilket var vid åtta månader, kollade i bloggarkivet..), alltså att sitta på rumpan och sen luta sig framåt i krypställning precis som hon håller på att träna på bilden ovan.





Håret växer så det knakar, och efter att bilderna togs så blev det dags för hennes andra hårklippning, men sparade längderna och klippte bara luggen. Vi har inte varit på Bvc på några månader så jag har inte koll på vikt och längd, men hon har storlek 74 i kläder på det mesta, även om en del plagg i 68 funkar också fortfarande, och klänningen hon har på bilden till och med är i storlek 80.




 
På bilderna ovan sitter hon och klappar händerna, så gulligt! Hon klappar när man ber henne och hon vet vart lampan är när man frågar. Hon kan nu säga Mamma, även om hon ofta säger mamamama och dadadada och papapapa, men hon sa även sitt första riktiga ord för några dagar sedan. Alva gick ut ur rummet och då ropade hon Avva efter henne, så himla fint ♥

Sen var det ju det där med mat och sömn. Sömnen är helt ok även om det är sämre i perioder men hon sover två gånger per dag, 30 min-2 timmar per gång, det brukar verkligen variera. På kvällen somnar hon vid 20-21 beroende på när hon sov sista svängen, helst vill jag att hon inte ska sova efter 16 eftersom nattningen blir så sen då, råkar hon somna vid 18 tex så somnar hon inte förrän efter 22. Sen äter hon mellan 1-4 ggr per natt och vaknar vid åtta ungefär.

Hon är fortfarande inte så peppad på mat, det går ner några små skedar men sen är det stop. Småplock går bra med någon bit, något majskorn eller en liten pytteskinkbit eller så, men det är långt ifrån att hon kommer att äta en hel måltid. Flaska och napp vägrar hon fortfarande så maten är det största problemet vi har, annars tycker jag att allt flyter på rätt bra! Världens finaste niomånderstjej ♥





Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

Ooh Grattis lilla Elsa :D

2014-09-04 @ 11:21:51
URL: http://oslofru.com/
Postat av: livet med Asperger och kronisk smärta

hon är så jäkla söt:)

2014-09-04 @ 14:17:46
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: Julia Vetterberg Wildsjö

Åh finaste Elsa.Grattis!:) Den här veckan fyller Wilma 10 månader och här är det allt annat än lugnt, hon klättrar och kryper är överallt. Så här har man inte en lugn stund. Wilma äter större och större portioner nu och jag funderar allvarligt på att lägga ner amningen och hoppas på att hon ska sova bättre på nätterna, är SÅ trött på att vara trött.
Vad ska Elsa få i 1 års present? Behöver nämligen uppslag, idé torka!

2014-09-05 @ 11:53:16
URL: http://wildlake.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0