Mina uggletårtor!

Publicerat: 2014-02-03 Kl: 15:13:30 | I kategori: Mat & bak |





Det är många som frågat om uggletårtorna som jag gjorde till Alvas födelsedag häromveckan, så jag tänkte tillägna ett eget inlägg till dem! Det blev två barnkalas och därför gjorde jag två stycken likadana tårtor men i olika färgställningar, själv tycker jag dock att den rosa blev finast! Det beror nog på att det var den första jag gjorde och då var mer nogrann, den andra slängde jag mest ihop lite snabbt då det var lite tidsbrist.

Det var Alva som önskat just uggletårtor till sin födelsedag, annars hade jag nog gjort något annat motiv även om jag gillar ugglor, men det här är ju tredje året i rad som jag gjort uggletårtor till hennes födelsedag! Men det har varit olika slags ugglor varje år iallafall,  jag har hittat på lite olika varianter.

 



Hur gjorde jag då? Först ägnade jag två dagar till att göra fem olika fluffiga fyllningar och bottnar i olika färger, och sen fem timmar åt.. Eller inte. Mitt nya motto som tvåbarnsmamma är lite mer åt "så enkelt som möjligt, ta alla genvägar som finns", så jag köpte helt enkelt en färdig grön marsipantårta som jag dekorerade. Jag orkade inte ens täcka hela tårtan med dekorationer heller utan de är gröna på kanterna som ni ser, men jag tycker inte att det gjorde något!

Jag använde mig av färdig marsipan som jag skurit ut som en uggla, sen skar jag ut trekanter och  vingar och dekorerade med godis och silverkulor. Jag ritade först upp en uggla på ett papper för att jag skulle ha något att gå efter, men annars har jag bara gått efter min fantasi. Det behöver ju inte vara just en uggla, en sån här tårta kan man nog göra av vilket djur eller enkelt figur man vill!
 





Den första tårtan jag gjorde dekorerade jag även lite extra med ett litet vimpelspel! Det är gjort av prickiga sugrör från Lagerhaus och olika färger av washitejp som jag satt på ett snöre och klippt till trekanter. Väldigt enkelt men väldigt fint!


 

Kommentarer
Postat av: Liv

En fråga angående tävlingen :) måste man fortsätta ha öppen profil till tävlingen slut? För jag brukar bara "öppna den" för tävlingar och det känns lite länge att ha den öppen.. Såg att du redan gillat min bild :) hur lottar du sen, via instagram eller genom kommentarerna här? Vänlig hälsning Liv

Svar: Det går bra att den är stängd om jag redan sett den :) Jag lottar sen bland alla kommentarer, räknar hur många lotter alla har och drar sen vinnaren! mvh Elin
Elin

2014-02-03 @ 20:43:54
Postat av: Ann-Sofie

Jättefina tårtor!Haha jag har samma motto när det gäller att vara 2 barnsmamma! Jag undrar hur du gjorde ögonen? Det svarta och vita?

2014-02-03 @ 21:37:59
Postat av: Ann-Sofie

Jättefina tårtor!Haha jag har samma motto när det gäller att vara 2 barnsmamma! Jag undrar hur du gjorde ögonen? Det svarta och vita?

Svar: Tack så mycket! Ursäkta för sent svar, det vita är kristyr och det svarta är en godis :) mvh Elin
Elin

2014-02-03 @ 21:38:01
Postat av: Liv

Vad bra, tack! Superfin tårta btw :)

2014-02-03 @ 22:42:38
Postat av: Elin - Livat på torpet

Men så smart! Och varför krångla till allt när man kan göra det enkelt? :) Dom blev ju superfina också.
Kram

2014-02-04 @ 09:01:00
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Göril

Tack för att du delar med dig! Himla smart :) Jag gillar också enkla snabba lösningar. Mvh Göril # IsGurra

2014-02-04 @ 11:27:46
Postat av: LUCY ♥

Så fina! Vad duktig du är!

2014-02-04 @ 13:22:05
URL: http://lucyewelyn.se
Postat av: Sara Bladh

Super fina tårtor :)

2014-02-04 @ 14:21:25
URL: http://sarasbeautychannel.se
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

ljuvligt fina! och man blir ju så glad av dom också..riktiga färgklickar :)

2014-02-04 @ 19:45:27
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: hos familjen vanlig

Hahahh.... där fick du mig! Läste att du la 2 dar på att baka och redan där tänkte jag "hur hinner hon?"... men sen såg jag fortsättningen :)
Superfina och verkligen smidigt, om jag hade gillat köpetårtor skulle jag också kunna tänka mig att ta en genväg men gillar bara Budapest och den är ju inte så festlig.
kram j.

2014-02-06 @ 13:02:15
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Linda Cathrine Liljemalm

Superfina! Smart av dig att hitta lite genvägar :)

2014-02-09 @ 21:52:19
URL: http://lindacathrine.se/
Postat av: Johanna- fröken svår och det ljuva livet

Vad smart! och så fin :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0