Elsa tre månader!

Publicerat: 2014-02-25 Kl: 21:31:13 | I kategori: Elsa 0-1 år |





Tänk att vår älskade lilla skrutt blev tre månader förra veckan, tiden går så fort! Bilderna är tagna veckan innan hon blev tre månader, vi hade klätt oss kalasfina då min mormor fyllde 87 år då. Elsa växer så det knakar, både på längden och håret haha.. När Alva var liten hade hon också mycket hår, och det var alltid en massa okända som stannade upp och kommenterade det, men nu när jag jämfört bebisbilder så ser jag ju att Elsa har mycket längre hår än vad Alva hade till och med! Vi var på Bvc för några dagar sedan och hon har växt 3 cm denna månad och är nu 59 cm lång, inte konstigt att jag fått plocka bort alla bodys i storlek 56. På byxor däremot funkar den storleken fortfarande. Vikten ligger nu på 5630 g, ungefär 600 g upp sen förra månaden.

När man pratar bebisutveckling är det ju något som är väldigt viktigt - sömnen. Det är lite roligt att jag skrev i tvåmånadersinlägget att Elsa sov ungefär 3-5 timmar i sträck på dagen, för exakt samma dag så slutade hon med det och har inte gjort sen dess. Istället sover hon korta stunder, mellan 20-60 minuter oftast men vissa dagar kan hon slå till med två timmar i sträck. Däremellan är hon oftast vaken två timmar innan hon vill sova igen, förutom på kvällen då hon brukar vara vaken från ungefär 16/17-20 då jag börjar med kvällsamningen. Vid två månader somnade hon vid 22-23 tidigast, men nu brukar hon amma en timme och somna ungefär vid 21 så helt plötsligt har jag fått en timmes egentid på kvällen! Tre gånger de senaste veckorna har hon sovit hela natten. Alltså heela natten, från 21 - 07/08  typ. Men nu var det ett tag sen sist, oftast äter hon vid 3-4-tiden och sen tidigt på morgonen igen. På dagen äter hon däremot väldigt ofta, minst varannan timme.





Hon är en väldigt snäll och glad bebis tycker jag, ler stort och pratar så fort någon pratar med henne. Jag älskar hennes prat, hon pratar med oss massor och gör en massa gulliga ooo aaa uuu ljud och ler stort samtidigt ♥ Förra veckan sedan kom även det första skrattet när Andreas skojade med henne,  alltså ett riktigt haha-skratt vilket var så himla gulligt och nu har hon skrattat flera gånger när vi skojar med henne!

Hon gillar att ligga i babysittern och babygymmet även om hon verkar föredra babysittern, tror det är för att hon kan ligga och titta på oss andra bättre då för hon verkar gilla när det är mycket folk omkring! Däremot vill hon inte ta napp, hon gillar inte att ta på mössa och overall (för att hon inte kan äta på sina händer med overallen på..) och sover inte speciellt bra i vagn som många barn gör. Ofta ligger hon vaken hela vägen till Alvas förskola och tillbaka, och stannar man vagnen när hon sover så vaknar hon med en gång.





Och som avslutning en liten bild på hennes underbara frisyr som alltid blir lockig efter kvällsbadet ♥ Hon gillar verkligen att bada så det blir oftast ett bad varje kväll. Hittills har hon bara legat still och flutit runt i min famn, men den senaste veckan har hon kommit på att man ju faktiskt kan sprattla med benen och skvätta vatten när man ligger där! Gullungen.


 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Ek

Hon är helt underbart söt! Väldigt flickig till utseendet! Det blir farligt i framtiden ;)

2014-02-25 @ 22:37:42
Postat av: Elin - Livat på torpet

Men åhh bilden längst ner, så underbar <3
Och jag som tycker att bönan har fått mycket hår ;)
Kram

2014-02-26 @ 07:31:44
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Men vilken sötis! Så härligt hår :)

Postat av: Malin

Ja, hon blir bara sötare och sötare. Och krullhåret efter badet är ju bara så kul!
Det där med att skriva att: " barnen gör si och så just nu" eller att : "Oj nu har vi inte varit sjuka på länge", har jag lärt mig att jag INTE ska göra. För då händer just det motsatta.
Slår aldrig fel!
Det är när man läser bloggar om bebisar, ser små sötingar på tv eller har kompisar som precis fått bebis, som man nästan vill ha en till. De är ju bara så gosiga. Tills man ser sin strax fyllda två-åring stå och skrika bara för att hon inte får göra som hon vill. Då ändrar man sig snabbt.
Njut av bebistiden med din lilla miniprinsessa!!
H/Malin

2014-02-26 @ 13:39:57
URL: http://www.lantlivetpafjallet.blogspot.com
Postat av: Sandra

Hon är så otroligt söt😊

2014-02-26 @ 20:35:30
Postat av: Katarina

Fina Elsa:) kul att du hinner lägga upp så många bilder trots tvåbarnschocken;)

Tack för badbaljan & hoppas vi kan ses snart igen!
Puss o kram

2014-02-27 @ 17:55:49
Postat av: Sara Lindahl

jisses vad söt!

2014-03-11 @ 12:59:25
URL: http://saury.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0