Hushyllan har fått tapeter!

Publicerat: 2013-09-19 Kl: 21:32:00 | I kategori: Hemma hos oss - Alvas rum NYA LÄGENHETEN |



 

Jag har tänkt att köpa en prylhylla och klä med fina papper i säkert två år, men har aldrig liksom kommit till skott. Det beror ju först och främst på att det inte funnits någon plats på väggen för en till hylla, men efter den nya sängen kommit in och jag var tvungen att möblera om kommer jag att ändra lite på väggarna också och tada - en hushylla fick plötsligt plats! Själva hushyllan kommer från Bloomingville och är köpt hos Sveas design & Vintage, länk till webshopen finns några inlägg längre ner i inlägget om hushyllan.

När jag pysslar så gör jag oftast på enklast möjliga sätt, många limmar säkert fast tapeterna i sina dockskåp men jag har bara satt några tejpbitar på baksidan så att man kan ta loss och byta när man ledsnar. Antingen frystejp eller washitejp funkar bra, huvudsaken det är sån tejp som inte lämnar märken och är lätt att ta loss.


 



Papperen jag använt kommer från Blafre (rådjuren, robotarna och ekorrarna), från Sirlig.dk (den med vågor) och från Ferm living. Den sistnämda är deras tapeter i miniatyrer som man kan skriva ut gratis till dockhus vilket jag bloggade om lite för några dagar sedan!

Jag blev hur som helst jättenöjd, tycker det blev jättegulligt med tapeterna och alla små favoritfigurer. Jag hade  tänkt att måla den vit, men behåller den i trä då jag tycker att det blev oväntat bra ändå. Den hänger bara lite provisoriskt på väggen då jag hängde den på kroken som fanns trots att den satt lite lågt, så jag ska sätta den lite högre snart. Sen så står den ju faktiskt mest på golvet eftersom Alva leker med huset och alla sina små figurer och dockor varje dag, men ibland kan den väl få bara vara fin och hänga på väggen!

 
 

Eftersom jag ofta får frågor vart prylar kommer ifrån så skriver jag ut det med en gång! Molnet ovanför har jag pysslat ihop själv, papper och tejp även vid det pysselprojektet. Den lilla virkade ugglan kommer från Lisbeth Dahl, Babuschkadockorna är designade av Ingela P Arrhenius och finns på lite olika webshopar, de små dockorna med djurhattar är Sonny Angels, porslinskopparna är från Ikea och de prickiga äggkopparna är köpta på Åhlens för några år sedan. Men vad som står i hyllan varierar från dag till dag såklart!
 
 

Kommentarer
Postat av: Jennie

Jätte fint. Som allt annat i Alvas fina färglada rum. :) Gillart!!! Hennes rum kommer inspirera mig mycket nu när vi flyttar, hoppas det är okej :) Fick för ett tag sen en större modell av prylhylla av min mamma, hon menade att jag inte skulle måla den eller göra om den men jag vill inte ha den i brunt, funderar antingen på pastell färger eller vit och tapetsera rutorna i... Nu när jag såg ditt resultat så kan nog min också bli ganska fin. Har en mindre modell på hushylla med, får se när jag behagar fixa dom :)

2013-09-20 @ 06:58:53
URL: http://jennieshemochhjartan.blogg.se
Postat av: Lina

Superfint! Härligt att höra att du mår så mycket bättre. Börjar vända för mig oxå. Nu är det bara morgnarna som är lite kämpiga. Men helt underbart att inte må illa 24 h/dygn längre! Kram

2013-09-20 @ 07:55:58
URL: http://alltdetfina.blogspot.se
Postat av: Elin - Livat på torpet

Så himla fint det blev! Åh, nu blev jag också pysselsugen. måste kanske kika runt på nätet efter nån fin prylhylla jag med :)
Kram

2013-09-20 @ 08:30:14
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Elin - Livat på torpet

Ja, jag är också lite nyfiken på hur stor den är. Säkert är den mindre än vad jag tror. Och den är lite dyr ... få se hur jag gör. Men den skulle helt klart kunna vara en toppen bra julklapp :)

2013-09-20 @ 14:45:45
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Malin

Det blev jättefint! Jag kommer ihåg att jag hade ett tittskåp med en massa småfigurer när jag var liten men inte hälften så fint som detta! Du har lyckats - återigen!

2013-09-23 @ 08:17:05
URL: http://www.designofluna.blogspot.com
Postat av: aina [fotoblogg]

Det blev hur fint som helst ju :)

2013-09-23 @ 11:31:57
URL: http://ainaphoto.blogg.se
Postat av: Ida Nilsson

Ååååh snyggt snyggt snyggt! Fan vad duktig du är!

2013-09-23 @ 19:45:34
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: hos familjen vanlig

Superfint verkligen!! Vi har ju tapeten från Ferm living men hade inte koll på att man kunde skriva ut miniatyrer så det måste jag kolla in. Har ett smyckesskrin jag skulle vilja klä med papper...
kram j.

2013-09-24 @ 09:37:30
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡

Åh vad sött! :)

2013-09-24 @ 14:25:36
URL: http://malinlindstroms.blogg.se/
Postat av: Ekomorsan

Fint det blev och tack för tipset om att skriva ut ferm i miniformat!

Svar: Tack! Ja det är verkligen kul att kunna ha miniformat av deras fina tapeter, och gratis också!! De skulle kunna ta hundralappar för dem och folk skulle ändå köpa :)
Elin

2013-09-30 @ 08:24:19
URL: http://www.ekomorsan.com
Postat av: Trees, mamma i London

Åh vad himla fint hon har det!! :) Älskar hushyllan och molnet ovanför! Duktig du är :)

Svar: Tack snälla :)
Elin

2013-10-03 @ 17:11:20
URL: http://mangofisk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0