Farsdagsfirande och skorpor

Publicerat: 2013-11-10 Kl: 20:59:13 | I kategori: Mat & bak |






Idag har vi firat farsdag hela dagen lång, jag älskar firande av olika slag så en bra dag alltså! Imorse firade jag och Alva Andreas med frukost på sängen, ett litet paket och ett fint kort som Alva gjort. Det var så himla gulligt, hon limmade fast bokmärken med My little ponnys och så skrev hon Pappa, Mamma och Alva (ja eller hon skrev faktiskt Mika också i ena hörnet, tydligen räknas hon också in i vår familj haha..) Sitt eget namn har hon skrivit massor av gånger, men Mamma och pappa var första gången hon fick till rätt på alla bokstäver, och allt på samma kort till och med ♥ Ja alltså en sån där typiskt grej som ingen annan än en själv som mamma tycker är så speciell..

Sen har vi ätit tårta hos Andreas familj, och efter det blev det tacomiddag hos mina föräldrar. Min pappa fick hemmagjorda skorpor i farsdagspresent som jag bakade idag. Till jul bakar jag alltid Leilas saffransskorpor men eftersom det bara är november fick det bli ett annat recept idag, kaffeskorpor! Jag gillar inte kaffe själv så jag kan inte säga hur goda de är, men pappa gillade dem iallafall så jag tänkte jag lägger ut receptet här! De var enkla att göra och är en bra gå-bort-present tycker jag. Jag och Alva bakade dem tillsammans för ett tag sedan när Alvas farmor fyllde år och då tog de typ en timme att göra eftersom Alva vill mäta, hälla och röra själv.. Idag gjorde jag dem nästan helt själv, och då tog det knappt en halvtimme.






De små vimplarna runt burken gjorde jag bara med tråd och washitejp, och när jag var klar insåg jag att det skulle vara himla fina att sätta i ett dockhus! Tror jag ska göra en till och sätta fast i hushyllan som Alva har på väggen.


Recept - Skorpor med kaffebönor (Matklubben.se)

100 g mjukt smör
1 dl råsocker
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl sötmandel
½ dl kaffebönor
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, strösocker, råsocker och vaniljsocker krämigt. Rör ner ett ägg i taget.

Hacka sötmandlarna grovt stöt kaffebönorna i en mortel.
Blanda mandeln och kaffebönorna med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.

Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter eller tills de är helt torra. Du kan även stänga av ugnen och låta skorporna stå kvar till dess att dom torkat helt.



Trevlig kväll alla ni som kikar in här! Nu ska vi se några avsnitt av serien Bron, jag har inte sett någon speciell serie på flera år men vi började se denna i fredags för att hänga med vad alla pratar om.. Man blir lätt beroende, skulle tror att det bara tar någon dag eller två innan vi plöjt igenom första säsongen! Tipsa gärna om någon annan bra serie att följa!


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0