Nostalgi!

Publicerat: 2013-08-08 Kl: 22:37:55 | I kategori: Barnprylar |





I Julas fick Alva mina gamla My little ponnys med tillhörande slott från 80-talet i present, och det är så himla roligt att hon kan leka med samma saker som jag gjorde (tack mamma och pappa som sparade typ allt trots att jag säkert tyckte att det var onödigt och töntigt när jag växte ifrån det..) Men något som jag däremot gillade men inte hade så mycket av när jag var liten var de söta djurfamiljerna från Sylvanian families, jag vill minnas att jag lekte massor med dessa hemma hos någon kompis som hade flera familjer och säkert något jättestort hus med möbler också.

Redan för något år sedan när vi var i leksaksbutiken blev jag helt nostalgisk av att se dem igen, så jag bestämde mig för att köpa flera till Alva så småningom. Hon fyller ju år strax efter jul så det finns egentligen ingen anledning att köpa grejer bara för att under resten av året, men i måndags var jag och min mamma på stan en snabbis innan vi gick ut och åt samt gick på bio, och då fick den första familjen följa med hem! Alva var lite besviken på att hon inte fick följa med på bion, så jag lovade att jag skulle köpa en liten present på stan. Perfekt anledning alltså! Annars hade jag egentligen tänkt vänta tills jul, hon ska få ett dockskåp då och det blir perfekt att fylla med små djurfamiljer i stället för dockor. Tills vidare får dessa bo i ett kartonghus som vi limmat ihop, jag ska bara klä det med lite fint papper så blir det nog riktigt beboeligt!




Kaninfamiljen, den första men troligtvis inte den sista familjen från Sylvaninan som flyttar hem till oss♥





Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag tänkte också köpa ett dockhus till min dotter nu i september när hon fyller fyra år, men vet inte vilken sort jag vill köpa. Vilket har du valt till Alva? Mvh, Sandra

Svar: Jag tänkte nog köpa ett dockhus från Le toy van, jättefina och jag gillar att det är lite större möbler och dockor än i Lundbyhuset även om jag är lite sugen på ett sånt också :) http://www.jollyroom.se/varumarken/le-toy-van/le-toy-van-dockhus-sweetheart.html Mvh Elin
Elin

2013-08-09 @ 07:26:11
Postat av: Malin

ohh...va kul att nu nämnder dessa. Jag tog fram dem ur min pappas källare för ett år sen när jag hittad dem, plus mitt gamla dockhus. Jag lekte bara med skogsfamiljerna (som jag och min kompis kallade dem) i mitt dockhus, hade aldrig några dockor i det haha. Nu ska bara tiden räcka till att tapetsera och göra om dockhuset lite. Så tråkigt med alla sunkiga 80-tals färger. Har även köpt en ny adapter ( på gekås=mkt billigare) så man kan ha belysning i det. My är fortfarande för liten för det (1.5år) men Alfons har visat visst intresse för att flytta om möblerna och hålla på. Tycker det är så kul å se vad han gör. Visst är det bra när ens föräldrar sparat leksaker?! Mina sparade ALLT lego och Barbie och My Little pony och dockhuset med tillbehör. Plus lite annat, som de vet funkar för alla generationer. Får se om jag gör samma när mina barn blir för gamla för dessa saker?
Trevlig helg!

Svar: Vad kul att du också minns dem! Jag tror det blir likadant till Alva, jag kommer nog inte att köpa några dockor sen när jag köper ett dockhus, utan det blir bara djurfamiljer som får flytta in :) Men de är ju ungefär samma storlek så jag tror de passar lika bra, sen är de ju så himla gulliga! Ja toppenbra att ens föräldrar har sparat så mycket, verkligen uppskattat nu även om man inte tyckte det när man var liten :)
Elin

2013-08-09 @ 07:31:03
URL: http://www.lantlivetpafjallet.blogspot.com
Postat av: Elin - Livat på torpet

ÅH jag minns dom där!! Men jag fick "bara" my little ponysar jag med ;) Och om jag ska vara ärlig så LÄNGTAR jag tills ingrid är stor nog att kunna leka med dom. Pojkarna har som inte varit intresserad alls, dom vill istället ha mina småbröders actionhjältar, haha!

Svar: Hehe ja bara för att man själv inte fick dem när man var liten lär det ju gå över styr, snart har hon väl en 20 stycken ;) Förstår att du längtar tills Ingrid vill leka ifall pojkarna inte har varit så intresserade, det är ju så himla kul att få leka exakt samma som för 30 år sedan :) kram
Elin

2013-08-09 @ 08:09:48
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Superfina!

2013-08-09 @ 11:41:38
URL: http://madelein.se/
Postat av: Becka [fotoblogg]

Nämen åh så vackra & fina. ♥

2013-08-13 @ 20:06:08
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Lina

Åh, dessa hade jag också som liten. Vilken nostalgi! Jag har precis plockat fram mitt gamla dockskåp till Elsa och tänkte under hösten renovera upp det från 80-tal till lite mer modernt!

2013-08-14 @ 15:49:53
URL: http://alltdetfina.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0