Boktips tack!

Publicerat: 2012-08-06 Kl: 20:02:06 | I kategori: Allmänt |




Flyga drake, en bok som rekommenderas starkt ifall man vill sträckläsa, tror jag läste ut den på två dagar!



Jag älskar att läsa och slukar gärna flera böcker i veckan just på sommaren när man bara ligger och slappar på stranden, men det var ju innan Alva föddes det vill säga. Nu får jag vara glad om jag hinner läsa en bok varannan månad eller så, och så har ju bloggen och datorn tagit över det mesta av tiden på kvällen då jag tidigare låg och läste.

Nu tänkte jag dock faktiskt sätta mig på balkongen i kvällssolen och öppna en ny bok, jag tror det blir Johan Theorins nyaste Sankta Psyko den här gången. Vi har varit och badat på standen idag, så trötta Alva slocknade klockan 18.20, och det har hon gjort nästan varje kväll sen vi kom hem från Stockholm vilket gör att det faktiskt blir lite tid över på kvällarna nu att läsa böcker och annat. Det beror på att hon inte sovit på dagen som hon brukar, så från 17tiden och framåt är det en kamp för att hålla henne vaken, det är ju bra om hon hinner äta middag innan hon somnar.. Det finns verkligen inget mellanting just nu för råkar hon somna på dagen så är det inte förrän på eftermiddagen och så är hon vaken till säkert 22tiden istället vilket känns alldeles för sent.  Så det ska nästan bli skönt att komma in i vardagen igen när förskolan börjar och hon säkert sover på dagen och somnar vid åtta som hon alltid gjort. Men fram tills dess ska vi passa på att njuta lite av den sista semestern!

Jo just ja, det här inlägget var ju tänkt att ni skulle få tipsa om er bästa bok! Själv tipsar jag om Flyga drake av Khaled Hosseini som är på bilden ovan, samt Patient 67 av Dennis Lehane. Båda böckerna är flera år gamla men lika bra och fängslande för det, kanske någon som missat dem!




Kommentarer
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Dom absolut bästa böckerna jag läst är hela serien av "Sagan om isfolket". Många gånger har dom lästs, och dom är lika bra varje gång! :)

2012-08-06 @ 20:59:59
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Det bästa med serien är att det är 47 böcker (tror jag) så man läser inte slut på den direkt :)
Kram

2012-08-06 @ 21:27:56
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Livmodern

Jag älskade också Flyga drake, en av mina absoluta favoritböcker! Gillar även hans andra bok, Tusen strålande solar.

Andra favoriter är Mig äger ingen, Vindens skugga och Berättelsen om Pi.

2012-08-06 @ 21:39:58
URL: http://livmodern.wordpress.com
Postat av: Kikki

Jag älskar Katerina Janouch's serie om barnmorskan Cecilia Lund (5 böcker), Michael Connelly skriver världens bästa amerikanska deckare, Roslund&Hellström bästa svenska deckarna och så Linda Howard's Spårlöst försvunnen om en bäbis som blir kidnappad, jag kan fortsätta hur länge som helst ;)

2012-08-06 @ 23:24:59
URL: http://minbubba.blogspot.com
Postat av: Trivsamma Förändringar

Tycker precis som Kikki om böckerna som Katerina Janouch skrivit om Cecilia Lund. Lättlästa och man sätter sig lätt in i hennes liv och slukas med!

Ett litet annorlunde boktips är, Catharina Ingelman Sundbergs böcker. Brännmärkt, Förföljd och Befriad.
Skitbra, spänning, romantik och lite historia i samma bok!!

2012-08-06 @ 23:39:50
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: Karin O

Läs Blonde av Joyce Carol Oates, bästa bok jag någonsin läst (var några år sedan nu:))

2012-08-07 @ 08:54:04
URL: http://kakansemlanoliven.se/
Postat av: Cissi - mamma till Emma Och gravid med smurfen

Flyga drake och tusen stålande solar är verkligen fantastiska böcker, men blir inte mycket läst nu för tiden.. ;)

2012-08-07 @ 09:27:18
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: Malin

Godmorgon!
Vi har samma "problem" med sovrutinerna här hemma.
Lilla (2,5år) Alfons är inne i en period när tuppluren mitt på dagen blir lite sisådär. Om det har varit full rulle på dagen och han har vaknat tidigt, då går det att få honom att sova på dagen. Om vi bara varit hemma och tagit det lugnt så är det omöjligt att få honom att sova på dagen. Dock blir han ett trotsbarn och gör allt för att vara elak på eftermiddagen om han är trött och inte sovit. En fördel med att han inte sover på dagen är att han somnar fort på kvällen. Oftast mellan 18-19, och kan då somna i soffan. Vet inte vad man föredrar?Eftersom vi har en till liten (5 månader), så blir det inte mycket "egen tid" iaf.
Idag började han sina 15 timmar på dagis igen och vi får se hur trött han är när jag hämtar honom kl 14.

H/Malin

2012-08-07 @ 10:13:28
URL: http://www.lantlivetpafjallet.blogspot.com
Postat av: Marie S

Ser att det är fler som tipsat om Cecilia Lund-bäckerna (Katerina Janouch)Jag gillar dem, håller på att läsa den 4:e nu. Sen gillar jag Camilla Läckbergs bäcker samt Mari Jungstedt.

2012-08-07 @ 10:44:34
URL: http://marieodanne.blogg.se
Postat av: Dessi at [Home and desire]

Lars Keplers Hypnotisören tyckte jag var urbra. Läste ut den på ett dygn... Nu läser jag Cirkeln av Mats Strandberg och den är jag också helt fast i!

2012-08-10 @ 21:03:19
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0