Alva 20 månader!

Publicerat: 2011-10-04 Kl: 22:13:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år |


 

Haha värsta modelbloggarposerna! Jag lovar att det inte var medvetet från min sida, jag har inte tvingat Alva att bli den yngsta modebloggaren i Sverige, men himla fin var hon i sin nya tröja från H&M!

 

 

 

Gud vad seg jag är eftersom Alva varit tjugo månader i hela två veckor, men som vanligt så försöker jag att skriva ner lite grann om Alvas utveckling varje månad. Men det går inte längre att stapla upp alla nya ord och meningar hon har lärt sig eftersom hon pratar så bra nu så det skulle aldrig få plats. Hon kan säga det mesta nöjer jag mig med att skriva. Fast när vi är bland folk så vill Alva helst vara tyst så det är inte alla som får höra hur duktig hon är tyvärr..

 

 

* Hon förstår verkligen hur allt hänger ihop och kan koppla ihop olika saker. Till exempel så kan jag säga "Nej Alva du får inte låna mammas telefon" när jag inte vill att hon ska sitta och kolla på bilder i den. Då svarar Alva " Nej inga batterier i telefonen. Mamma måste ladda telefonen." Då tror hon att det är därför hon inte får låna den..

 

* Hon förstår och har börjat använda tidsord till exempel imorgon, en annan dag, sen och en annan gång. Om jag till exempel säger att vi måste äta först innan vi kan gå ut så kommer hon ihåg exakt vad man lovat, så fort hon ätit upp så springer hon då ut i hallen och tar på sig stövlarna och säger "Nu så. Nu lekparken."


* Hon älskar att sjunga vilket man kan se i det här klippet! Blinka lilla stjärna, bä bä vita lamm, lilla snigel, en kulen natt och trollmorsvisan är de sånger som hon sjunger mest och kan flera meningar av.

 

* Det här hände för flera månader sen då Alva kanske var 16-17 månader, men det är bara så himla roligt och visar lite hur hon är. Hon hör direkt vad det är som kör förbi även om hon inte ser vad det är, till exempel flygplan, brandbil, ambulans, motorcykel och traktor. Självklart ser hon skillnad också, och när en moped körde förbi i somras så sa Alva som vanligt "Moped!". En halv minut senare körde det förbi en motorcykel, och då sa jag "Titta Alva, en till moped" Då tittar Alva på mig och säger bestämt "Motorcykel" Haha då såg hon skillnad trots att jag typ inte gör det..

 

* Hon använder sig av ord som bakom, framför, under, över och upp och ner. Speciellt upp och ner tycker hon är himla roligt just nu, då lägger hon sig på rygg på golvet eller soffan och lutar huvudet lite bakom så att hon ser oss upp och ner..


* Som jag nämt förut så är Alva pedantiskt och vill inte spilla mat eller vara kletig om händerna. Hon älskar att städa och går gärna runt med en sop eller en dammtrasa här hemma. Då går hon omkring och pratar för sig själv och säger "Mycket damm, smutsigt. Avva måste torka." Även om det inte är ett dugg dammigt måste jag nog tillägga haha.

* Annars så är väl den största skillnaden den här månaden att Alva börjat förskolan! Det har gått över förväntan och hon har bara blivit ledsen två gånger när jag lämnat henne även om hon frågar efter mamma massor av gånger per dag.. Men hon vet vart jag är och säger "Mamma måste jobba, mamma kommer snart"

* För första gången nånsin har Alva lagt sig ner på golvet och skrikit i protest, det måste hon ha lärt sig på förskolan för jag vet inte annars vart hon skulle ha sett något annat barn göra så och tagit efter. Det var när Alva provade sockarna på bilden ovan, de var ju lite stora så jag lade bort dem igen. Men på morgonen efter då Alva skulle ta på sig samma tröja visste hon tydligen att sockarna matchade tröjan, så då skrek hon "vart är Avvas fina sockar!!!" och när hon inte fick dem så la hon sig på golvet och skrek..


 

Finaste finaste Alva. Det är helt otroligt sån tur jag har som får vara mamma till just dig ♥

 

 


Kommentarer
Postat av: Victoria

Haha, det där med slänga sig på golvet i protest är nog inget hon lärt sig på förskolan. Det är nog bara typiskt för åldern. Min dotter som är nån månad äldre än din har också precis börjat med den stilen... Inte så roligt.

2011-10-04 @ 22:56:48
Postat av: Dessi at [Home and desire]

Vilka fina bilder på Alva! Kläderna är verkligen superfina!

2011-10-04 @ 23:09:59
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Blue Velvet - Vegas mamma

Helt underbara bilder på lilla Alva, och hennes kläder är så fina!!! Skoj och få läsa om hennes utveckling! =)

2011-10-05 @ 00:49:20
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥

Oj, vad hon pratar lill tösen! Så kul :)

Glömde bort att skriva om Tores 15 månaders dag ... kanse gör det idag istället :)

Kram

2011-10-05 @ 07:51:34
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Melanie

så fin tröja! tror jag måste investera i en till Moa:) grattis på 20månaders dagen!! Kram!

2011-10-05 @ 09:37:20
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: Miaa

Det är nästan lite läskigt det där med dagis och så när dom tar efter. Min dotter snart2,5 månader har börjat prata "stockholmska" och jag har ingen aning om vart det kommer ifrån och det enda jag kan tänka mig är hos dagmamman men vet ingen som pratar så där.man har lixom haft dom hemma och lärt dom "sitt" om man säger så sen ska man lämna bort dom och så upptäcker man nya saker hos dom man inte lär dom hemma.

2011-10-05 @ 11:01:36
URL: http://miamakaron.blogg.se/
Postat av: BloggMamman

Vilken sötnos, jag har en som snart är lika gammal och det kommer roligheter hela tiden från henne :)

Ha en fin dag!

Kram

BloggMamman- en humorblogg om BloggMammor & Mammaliv

2011-10-05 @ 12:26:52
URL: http://bloggmamman.com
Postat av: Trivsamma förändringar

Så fint du skriver, kul att läsa vad hon lär sig månad för månad. Måste vara kul att ha en sådan söt liten städerska hemma! =)



Själv har jag en dotter på 20 dagar här hemma! Ser fram emot att lära känna denna lilla individ och se vem hon är och hur hon utvecklar sig!

Barn är verkligen livet!

2011-10-05 @ 13:50:16
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: andrea

Min lillkille har också börjat dagis för ett par veckor sedan. Han har alltid varit väldigt glad av sig, vild som sjutton men busig på ett roligt sätt, inte bråkig eller så. Öppen och framåt, väldigt social och när man är ute bland folk eller har besök så är han världens ängel, busig men snäll och väldigt charmig. Sen han började dagis har han blivit väääldigt högljudd, han har börjat skrika när han inte får som han vill och han är helt orädd, han kan klättra upp på något och bara kasta sig ut. Innan var han lite försiktig, ville gärna känna efter och undersöka innan han gjorde något, nu är det bara pang på. Och jag kan ju direkt säga att det är dagis som gjort honom sån. Och även om jag tycker att det är jobbigt just nu så måste han ju lära sig förr eller senare att vissa beteenden inte är okej, så jag får helt enkelt ta att han river mig i håret och skriker så högt han bara kan när han inte får som han vill, för om vi bara är konsekventa så kommer han att lära sig att man inte beter sig på det viset, man slåss inte och man behöver inte skrika, dessutom är det helt okej att behöva vänta på sin tur och att inte alltid få som man vill. Jag tror förvisso att barnen skulle ha lärt sig det här beteendet förr eller senare ändå, men att dom snappar upp hur andra, äldre barn, gör på dagis och härmar när dom kommer hem för att se om det funkar.

2011-10-05 @ 13:56:34
Postat av: Elin - Mamma till My | Gratis namntavlor!

Gud vilken härlig unge du har! :D

Jättefina bilder.

2011-10-05 @ 16:08:27
URL: http://mysansfamily.blogg.se/
Postat av: Jessica A

De är för roliga, Judit har oxå hållt på o säga Nu rätt länge och i början fattade vi inte vad hon ville ha när hon bara skrek NU NU NU. Till slut insåg vi att vi hade lovat henne tomater om hon åt upp sin mat.... håller med om att de lär sig en del på förskolan, Judit har varit där 3 dagar och idag gav hon sig på Vide och nöp o slog honom vilket hon aldrig gjort tidigare...inte kul alls!

kram j.

2011-10-05 @ 21:21:45
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Therese

Var på hm häromdan & letade efter den tröjan, men hittade den inte :(

Den är såå fin!

Tack för din kommentar :) vist är det jobbigt, men ur allt ont kommer något gott, eller vad säger man?! ;) Kram

2011-10-05 @ 23:14:17
URL: http://throughyou.blogg.se/
Postat av: Coquina

Vad skoj att läsa om utvecklingen, min son är 16 månader så spännande att läsa om hur han snart kommer vara =) Alva är såååå söt =) Du som har barn får gärna kika in på min matblogg och tävla i min nya tävling, perfekt för dig som har barn =)

2011-10-06 @ 10:38:23
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Snyggaste ungen u hihi



Nä, ag hade faktiskt inte fått det mailet, men nu är det fixat. Ska beställa ikväll =)

2011-10-06 @ 13:07:18
URL: http://saratilling.se
Postat av: Augustifamiljen

söt hon är alltså :) Tror det blir jättekul att ha kvar sen när dom är större, hoppas bara man kan spara ner bloggen eller nåt om man bestämmer sig för att sluta skriva!

2011-10-06 @ 16:33:20
URL: http://augustifamiljen.blogg.se/
Postat av: boosse

Vad roligt och läsa om hur hon utvecklas, så duktig tjeja! och fin också i sina mysiga kläder :)

2011-10-06 @ 19:58:59
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: guldmulten

Otroligt fina kläder. Hon är jättesöt i dem

2011-10-07 @ 08:58:05
URL: http://guldmulten.blog.se
Postat av: Lisa

Söt som en karamell :D synd att utbudet för pojkar då d gälller kläder med ugglor på inte e lika bra =/ älskar ugglor! ;P kram Lisa

2011-10-07 @ 10:17:15
URL: http://www.vackravitavingar.blogspot.com
Postat av: Isabel

Så söt liten dotter du har! :)

2011-10-07 @ 12:48:41
URL: http://aizah.se
Postat av: Terese

Alltså den där lilla tjejen är verkligen den SÖTASTE jag sett!! Vilket charmtroll. :) Kan du inte spela in en video när hon går runt och pratar? Vore så kul att se för det låter himla gulligt!

Ha det fint!

Kram Terese

2011-10-08 @ 18:05:34
Postat av: Erika

Hej!



Vilken härlig blogg med så mycket fina bilder och mysiga inlägg.

Hittade hit via styleroom och blev blixt förälskad i Alvas söta prickiga matta.

Skulle verkligen vilja ha en sån till Pollys blivande rum! :)

Minns du var du köpte den? :)



Kram

-Erika-



2011-11-08 @ 18:17:16
URL: http://risgatan5.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0