Alva femton månader!

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 09:52:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år |
Finaste tjejen femton månader ♥

Tänk att det redan gått femton månader sedan Alva föddes, det är inte klokt så fort tiden går! Nu var det i och för sig drygt två veckor sedan hon fyllde femton månader, men jag vill försöka skriva lite grann om hennes utveckling varje månad. Det som man fascineras av varje dag är hennes språkutveckling där man nu förstår vad hon säger och menar. Oftast iallafall, och om man inte förstår så skriker hon däääär och pekar så att det inte går att missa vad hon vill.. Hon snappar upp det mesta man säger och lär sig själv, för några veckor sedan när vi var hemma hos mina föräldrar pekade Alva på saltet och sa daalt. Vi applåderade såklart och sa att hon var jätteduktig som vi alltid gör, och Alva blir så glad då och ska visa fler grejer som hon kan - nu skulle hon minann visa att hon kunde fler matord, så hon pekade även på smöret och sa möööör! Nästa gång vi var där ville hon genast gå och öppna skafferiet och ta fram saltet för att visa att hon kom ihåg, och sen sa hon även dädde och pekade på grädden. Det visar ju hur bra matvanor vi har här hemma då hennes första matord är salt, grädde och smör.. Fast hon kan säga maajs också och det är ju lite nyttigare!

Annars kan hon säga massor av ord, det kommer nya varje dag men några exempel är napp, sknnaa (skorna när hon vill gå ut),  Datt (Tack) när hon ger eller får nåt, gnna (gunga), baaa (bajs), pippi (fågel), och kaaa (katt). Annars kan hon säga många namn på våra nära och kära och pekar gärna på kort och säger vem som är på kortet, tex mma (Tomas) , ninna (Nina, Uune (Sune), Laaas (gammelmorfar Klas) och såklart Mommo som kan betyda både mormor, farfar, farmor och morfar. Hon känner även igen sig själv på bild och pekar och säger Avva.

Favoriten just nu är att leka i lekparken där man både kan gunga högt och skyffla sand hur länge som helst. Annars gillar hon mycket att trycka på knappar och skruva på saker, eller bygga torn och stoppa i små saker i och ur olika förpackningar. Bra minne har hon iallafall, för om man visar något så kan hon det till nästa gång. Ta vår tvättmaskin till exempel, Alva vill alltid vara den som trycker på knapparna när vi ska tvätta, och trots att man ska trycka först på Onknappen, sen på programknappen fem gånger, och sen på startknappen så vet hon exakt på vilka knappar man ska trycka och i vilket ordning för att sätta igång den! Hon älskar också alla typer av djur och känner igen de flesta både vid namn och läten!
.
.
Nej nu är det jobbdags för mig, trevlig fredag på er!

Kommentarer
Postat av: boosse

Sicken duktig tjej :) haha ja, grädde, salt och smör, bra det!

2011-05-06 @ 18:52:31
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Sabina

Grym sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-05-07 @ 15:36:50
URL: http://smsalåna.nu
Postat av: Erika

Så fin!

2011-05-08 @ 11:45:57
URL: http://www.mylittlewords.se
Postat av: Malin & Prinsessan

Men vad söt hon är din lilla tjej! Och jag håller med, tiden bara springer iväg. Även om min lilla bara är fyra månader än :)

2011-05-09 @ 15:52:33
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0