Alva 16 månader!

Publicerat: 2011-06-02 Kl: 08:21:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år |




Sextonmånadersalva vill inte åka vagn längre nu när man kan gå själv! Lite längre tid tar det men huvudsaken Alva är nöjd. Såklart åker hon vagn när vi ska någonstans, men är det bara en kort sträcka vill hon gå själv, och inne i affärer vill hon helst gå runt och peta på allt..



Hjälpsam är hon också och älskar att få hjälpa till med att städa, fast hon stökar ju till ganska bra också.. Sen har Alva faktist valt kläder själv, hon pekade på klänningen från Jny design och sa apa apa! Sen tog hon på sig den själv också! (den hamnade runt halsen som en halsduk men det var ju ganska nära..). Men man märker ju att hon ärvt mitt klädintresse haha..


Jag vet att jag skriver det varje månad nu men jag slutar aldrig att fascineras och förvånas varje dag över vad Alva kan. Hon lär sig flera nya ord varje dag och verkar förstå och kunna typ allt. För två veckor sedan ungefär så började hon att kunna säga mammasss eller pappasss istället för mamma och pappa när hon pekar på något som vi äger. Stenkoll har hon också på vem som äger vilka grejer, hon vet exakt vem som äger vilka skor, solglasögon eller andra prylar och vill också vara snäll och ta upp och ge sakerna till rätt person!

Sen så har hon även börjat säga tvåordsmeningar, den första var pappa ajaj när Andreas gjorde illa knät, och det följdes av Avva skiee (Alva sked) och mamma sickla (som jag inte alls fattade vad hon menade innan Andreas berättade att hon så så även när jag cyklad iväg till jobbet - aha, mamma cykla!) Och efter att vi såg några barn hoppa studsmatta säger hon barn hoppa varje gång vi går förbi en sådan (typ jämt eftersom alla verkar ha en på sin uteplats..) Hon är även bättre på att uttala ord och kan nu säga mugg istället för muuu och lite svårare ord som tidning och klänning.  Djurläten har hon kunnat länge, men nu säger hon Uggla hoho och fåj bäää istället för bara hoho och bää, vår duktiga tjej.


 

Vår finaste! Förutom att hon är så himla duktig på att prata och nu både reser sig upp från sittande till stående och både går och springer så sover hon ju faktiskt 9 av 10 nätter hela natten utan ett knyst från 20-07, lovely!

Kommentarer
Postat av: ♥anna♥

Åh vilken ljuvlig klänning!

2011-06-02 @ 09:19:54
URL: http://storasyrran.blogg.se/
Postat av: En pojkmammas vardag ♥

Bra val av klänning. Hon har bra smak lilla Alva :) OCh visst är det helt otroligt vad häftigt det är att vara förälder och få uppleva sina barn när dom lär sig saker hela tiden :)

Kram

2011-06-02 @ 10:12:47
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Blue Velvet

Så söt hon är i sin apklänning! =)

2011-06-02 @ 12:30:50
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: boosse

Vad duktig hon är :) det är så roligt att få följa utveckling på de små, man förundras varje dag!

Bra smak på kläder har tösen i alla fall!

Maribel firar 7 månader idag så de delar sag :)

2011-06-02 @ 14:10:41
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Dessi - Home and desire

Åh jösses så duktig hon är! Finaste Alva! Och så fin hon är i sin solhatt från Villervalla! :)



Kram!

2011-06-03 @ 00:55:31
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Jannie

Sötaste underbara Alva!Så himla duktig!

Jäklar vad gulligt att hon babblar så...LÄNGTAR till den dagen jag får höra mamma av Victor...



TACK finaste du ,för orden om det här jäkla samvetet o lämna bort sina små älsklingar.Jag tog faktiskt en ego dag i onsdags!Så skönt!MEN jäklar vad jag blev lycklig när jag äntligen fick pussa på honom igen...

Hoppas ni har en underbar helg vännen!KRAMAR

2011-06-03 @ 09:26:13
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Josefin -Happy Days- *VI BYGGER HUS*

Det är klart man ska gå själv när man kan, vadå åka vagn? ;-) Härliga bilder, söt som socker är hon!

2011-06-03 @ 22:26:51
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0