Fotoutmaning Dag 4 - Min hobby!

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 10:52:00 | I kategori: Fotoutmaning |





Pyssel pyssel pyssel..

Min hobby är definitivt att pyssla, och på bilden ovan har jag samlat lite av det jag knåpat ihop den senaste tiden.  Pyssla är för mig ett väldigt brett begrepp och det innebär både att sy, teckna, och klippa och klistra på olika sätt. Egentligen väl både att teckna och sy två olika hobbys, men om jag istället kallar det för "att vara kreativ och skapa nåt" så kanske det går bra att baka ihop allt till en hobby! Det går lite i perioder vad jag gillar mest för tillfället, och just nu känns det så kul att jag har börjat teckna igen!

Mest nöjd är jag nog att jag lyckats sy ugglorna och ALVA - bokstäverna, för tidigare har jag mest sytt kuddfodral och gardiner. Att sy tycker jag egentligen inte är speciellt kul, det är bara planeringen innan - att välja fint tyg och komma på roliga idéer som är det roliga, för under tiden jag syr sitter jag mest och svär och vill bara kasta ut symskinen genom fönstret varje gång den trasslar.. Men sen blir det oftast ett hyfsat fint resultat vilket gör att jag genast glömmer bort hur jobbigt det är att sy!

Mitt projekt just nu har jag hållit på med ända sedan Alva föddes, nämligen att klistra in alla foton på henne i album. Jag får verkligen ångest när jag tänker på hur mycket jobb det är kvar, jag vet inte vad jag tänkte när jag började med hennes album och typ trodde att det skulle räcka med ett-två album hennes första år.. Nu ska jag börja på mitt tredje album och då har jag bara satt in kort från Alvas fyra första månader, det ligger över tusen kort i en låda som väntar på att klistras in, och jag har inte framkallat kort sen i oktober så då blir det minst tusen kort till.. Ångest ångest ångest.. Men jag fattade ganska fort att jag inte kunde sätta in varenda kort i de pyssliga albumen, så jag väljer ut de finaste  och sätter in resten i vanliga stick in album, men det är väldigt mycket jobb ändå. Jag skulle såklart inte ha framkallat så många bilder som jag gjort, utan bara valt ut vissa, men det är ju lätt att vara efterklok..




Så här har det sett ut i vårt vardagsrum de senaste dagarna, men jag låter allt ligga framme nu så att jag kan passa på att klistra in några kort lite här och där, dock är det lite ångestframkallande att se allt varje dag och veta hur mycket jobb det är kvar..

Kommentarer
Postat av: Tess

Vad skönt att det inte bara är jag som får ångest över dessa album...

Jag har som du framkallat alla kort, för att sen sitta och välja ut de finaste. Att man inte gjorde det från början innan man framkallade??

Nu är jag iaf klar med filten, så ikväll ska jag fortsätta med Bellas 1års album...

Jag älskar dina ugglekuddar, min kompis Malin (theotott.blogg.se) har gjort dessa efter dina bilder ;)

Ha en bra dag! Kram

2011-02-07 @ 11:05:39
URL: http://fruhorn.com
Postat av: Josefin -Happy Days-

Tack för de fina komplimangerna, så gullig du är, gjorde mig hur glad som helst! :-)



Tycker du är grym på allt ditt pysslande med, du har också många talanger som du visar upp här. Det är inspirerande tycker jag! Fotoalbum, ångest big time för mig. Jag började med ett till Pontus under hans första år som ännu inte är klart, han fyller 8 år snart... Men jag har insett att jag inte kommer göra det klart heller så det ska bli fotoböcker jag skickar på framkallning istället, åt båda två. :-)



Kramar



2011-02-07 @ 11:36:03
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/
Postat av: Ida

Jag älskar oxå att pyssla! Gillar dina idéer!

Kram

2011-02-07 @ 12:58:09
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: Malin

Ja visst är det roligt att pyssla! finns så mycket fint man kan göra men tyvärr finns det inte lika mycket tid, inte här iaf. har gjort flera scrapboking album till mitt första barn och knappt ett till andra. men ser att det är flera som har fotoalbums ångest:) Kram

2011-02-07 @ 14:17:52
URL: http://malinssmamirakel.blogg.se/
Postat av: Jannie

O du är ju så fantastiskt duktig med ditt pyssel!

Hade verkligen gjort vad som helst för att iaf haft hälften av din talang...

Jag har dock gjort samma sak som dig gällande fotografierna.Typ framkallat allt...Har hur mycket bilder som helst o hittills har jag fått in tom månad 3 i album...

SÅ SKÖNT o höra att det finns fler med lite ångest inför arbetet!Trodde jag var den ende som va så kinkig när det gällde det där!Så TACK vännen!ha ha

Jag jobbar på JC.Så det är samma här.Noll koll på sortimentet liksom...

Men sant.mer pengar o köpa barngrejer för!ha ha ha

Hoppas du har en fantastisk dag!KRAMAR

2011-02-07 @ 14:40:29
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Malin

Åh, jag känner igen det där med foton i mängder..vi har också tusentals och jag får ångest direkt jag tänker på att klistra in dem alla i album! Jag vill ju att det ska bli fint, samtidigt som det är så svårt att ta tag i det!



Kul att kunna inspirera tillbaks då, små söta korgar funkar till det mesta. Jag har fått mängder av kommentarer om ugglekuddarna och kompisar som kommer göra liknande, så snart finns dina kuddar runt halva Kalmar ;)

Kram tjejen!

2011-02-07 @ 14:54:21
URL: http://theotott.blogg.se/
Postat av: maria

Jag gillar med att pyssla :)



Mössan har jag tyvärr köpt på ett litet café i en laggård av en tant som sytt den. Så den är nog lite svår att få tag på....

2011-02-07 @ 19:20:31
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Postat av: Bettan

Du är jätteduktig! Jag får ångest när jag ser allt du gjort, två album, my god, jag har inte framkallat bilder till ett än. Ja jag får nog ta tag i det här :) Men var hittar du tiden till att pyssla så mycket, jag skulle gärna vilja men på något konstigt vis så räcker inte tiden till, eller ja vi kan väl skylla på det i alla fall :)



Kramar

2011-02-07 @ 21:44:11
URL: http://haradso.blogspot.com
Postat av: Carin

Jag fullkomligt oxå älskar att pyssla. Är även jag en periodare när det gäller valet av pyssel. En kompis till mig har en pysselaffär. Här kommer hennes websida http://www.minlillabodskreativamotesplats.eu/. Jag har själv en webbutik med barnkläder så kolla in den!

2011-02-07 @ 23:11:22
URL: http://www.smastjarnor.se
Postat av: Thereses

Nu har jag "bara" 3 sidor kvar i hennes album. Men vist är det farligt att börja. Jag trodde aldrig att jag skulle sitta på så mycket "scrap"-grejer som jag gör nu. Och då kanske det inte ens är hälften som används när jag sätter igång. Vissa dagar funderar jag på att sälja allt efter jag är klar med albumet, men så hinner jag ångra mig direkt efter den tanken :P

2011-02-07 @ 23:49:57
URL: http://fruhorn.com
Postat av: Katarinaz

Underbar blogg du har:) och fint det blir i alvas pyssel album. Din blogg kommer jag följa, super mysig och Alva är super söt. Ha en bra dag Kram K

2011-02-10 @ 22:52:56
URL: http://Http://katarinaz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0