En heldag på stan

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 20:26:50 | I kategori: Shoppat till Alva |


Idag har vi tillbringat hela dagen nere på stan tillsammans med Anja och Frank, superkul! Vi hade tänkt att ta en promenad dit då det bara tar ungefär 40 minuter, men termometern visade på minus åtta grader så det blev bussen istället. Premiärtur för både Alva och Frank tydligen, ingen av oss har åkt buss med vagnen tidigare. Det gick såklart jättebra, men det finns bara plats för två barnvagnar i bussarna så det var tur att vi fick plats på samma buss båda två. Vi gick runt i flera timmar och strosade i affärer, mest kikade vi på barnkläder och barnprylar, det är som vanligt nu för tiden.. Både Alva och Frank var jättesnälla hela dagen, inte ett endaste litet gnäll!



Jag var tvungen att fota dessa för att visa vad Alva (ok jag) önskar sig i julklapp! Rödprickig haklapp och matchande förkläde från Åhlens, och prinsessbakelser från Mias lustgård, så himla söta!


Efter några timmars shopping gick vi till café station för att få i oss en bit mat. Jag har inte varit där på väldigt många år men jag har hört att det är ett väldigt populärt ställe för småbarnsföräldrar vilket passade oss väldigt bra, ju mer småbarn desto färre bryr sig om just våra barn lever om.. Jag tog en baguette med brie/salami (jag gillade inte ens brie för några år sen men nu kan jag inte få nog!) och en hallonsmootie som jag sörplade i mig på någon minut. Det är inte lika avkopplande att sitta och fika nu som innan man fick barn märker jag.. All tid går liksom åt till att underhålla Alva och Frank och se till att de inte pillar på något. Eller drar ner någonting från bordet. Eller stoppar något i munnen. Eller kastar iväg sina majskrokar på govet. Ja det var inte så mycket tid över till oss mammor, men vi är ju vana nu att kasta i oss maten på mindre än fem minuter med en hand. Men kul var det ändå, och tur att båda barnen var på gott humör hela dagen!



Alva gillade att fika på café!



Busungarna!

Vid tretiden på bussen hem när det var en hållplats kvar somnade Alva i vagnen, så hon hade sovit ungefär fem minuter när vi kom hem och jag försiktigt skulle ta av overallen och lägga henne i sängen. Hon vaknade till såklart men brukar alltid somna om direkt när hon är så trött, men icke sa nicke. Hon blev plötsligt hur pigg som helst, och när klockan hunnit bli 17.30 kändes det lite för sent för henne att sova eftersom hon lägger sig för kvällen klockan 20. I vanliga fall sover hon ungefär vid 9, 12 och 16, men nu hade hon i princip varit vaken sen klockan 13. Trots det orkade hon hålla sig uppe till klockan 19.20, men då däckade hon i min famn, sötnosen. Eller hon hade redan hunnit däcka i Andreas famn en halvtimme tidigare, men då vaknade hon till igen för att äta kvällsgrötenNu får vi bara hoppas att hon inte får för sig att vilja kliva upp typ klockan fem imorgon bitti..



Dagens shopping : Två sommarklänningar från Åhlens, nedsatta från 179 till 40 kr. Mössa från Indiska och sockar från Kappahl. Det sista var ett tråkigt måsteköp då jag hade en rabattcheck på 50 kr och inte hittade något annat..

Kommentarer
Postat av: Anna S

Haha. Strumpor var min första tanke när jag fick bonuschecken på 50:- :).

Så strumpor kommer det att bli :).

Kram

2010-11-16 @ 23:48:48
URL: http://ansobloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0