Alva - en bokmal

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 11:06:59 | I kategori: Shoppat till Alva |


Jag har alltid älskat att läsa böcker och gillar att läsa det mesta, allt från deckare till chicklit. Sen Alva föddes har det inte funnits lika mycket tid till att läsa men en positiv grej är att Alva verkar ha ärvt mitt bokintresse! Vi brukar sitta i kuddhörnan i hennes rum minst en gång per dag och läsa lite pekböcker och annat intressant.. Jag längtar tills hon blir lite större och vi kan börja läsa riktiga berättelser som Astrid Lindgren, nu är det lite mer peka på en ko och säga muuu..
Och eftersom böckerna innehåller ungefär 6 sidor tar det väl någon minut att läsa ut, så vi läser samma böcker om och om igen. Och igen. Och en gång till..
Två av paketet jag hämtade ut i helgen var faktiskt till Alva! Jag har gått med i flera olika bokklubbar till henne, jag blir lite lurad av alla erbjudanden som man får när man går med typ 3 böcker för 10 kr eller liknande. Sen att man måste köpa flera böcker till ordinarie pris innan man kan gå ur, och att de böckerna är typ dubbelt så dyra som nere på stan tänker jag inte på..
Paketen från Goboken brukar jag oftast avbeställa då jag tycker att de är så dyra, men denna gång hade jag missat att avbeställa vilket nästan var tur! Vi har ju härmat mycket djurläten den senaste tiden och en av böckerna innehöll roliga knappar som gör just djurläten! Alva gillade det såklart direkt..
Barnens bokklubbs paket innehöll böcker för lite äldre barn så dessa sparar vi i bokhyllan något år till. Men jag var bara tvungen att beställa boken Pricken, för min mormor och morfar hade denna bok hemma hos sig när jag var liten, så det blir lite nostalgiflashback när jag sen får läsa den för Alva!

Post till Alva!

Alva har en favoritbok som heter Var är Molly, och hon har flera gånger krypit fram till boklådan och plockat just den boken bland alla andra. Både igår och idag när hon tog upp Mollyboken pekade hon på den och sa - mmmma. Jag vet inte riktigt om jag ska tolka det som "molly" eller kanske "mamma den här boken tar vi, den är så himla intressant och lärorik". Jag chansar på det sista, jag tror att Alva är rätt intelligent hehe..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0