Ett framsteg!

Publicerat: 2014-09-17 Kl: 21:59:37 | I kategori: Elsa 0-1 år |

Jag har nog nämt det lite då och då här i bloggen, att Elsa har varit en napp/flaskvägrare ända sedan hon föddes, och trots att vi började med smakportioner då hon var fem månader så har hon inte varit ett dugg intresserad av mat trots att hon blir tio månader imorgon. Den senaste månaden har det börjat gå lite framåt med maten, inte så att man kan byta ut ett helt mål men vissa måltider sitter hon och gapar och äter flera tuggor vilket hon absolut inte gjorde tidigare.

Idag skedde dock det största framsteget nånsin så det måste ju verkligen skrivas ner. Jag lyckades få henne att dricka lite välling, tjoho! Jag utlyste ju tips från er med flaskvägrande barn för några månader sedan och det är säkert många som har samma problem så jag tipsar vidare. Elsa drack iallafall ur en pipmugg, en sån där som det inte är någon spärr på så att barnet måste suga för att få vätska, utan en sån som det rinner rakt igenom, vår är från Nuk. Hon har druckit vatten i den i några veckor men det är bara de senaste dagarna som hon börjat lära sig hur den funkar så det kan ta lite tid! Nu hoppas vi på att hon börjar sova hela nätterna också, men så tur kan man väl inte ha på samma gång!


 

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Robin vägrade också nappflaska (nappen däremot var en hit!), det var först när han slutade amma vid 9 månader ungefär, som det började gå bättre och bättre...

Hoppas hon vill dricka lite välling nu så du/ni får sova på nätterna :)

2014-09-18 @ 10:43:50
URL: http://blogg.loppi.se/mamabeatrice
Postat av: livet med Asperger och kronisk smärta

så söt dress

2014-09-18 @ 11:57:50
URL: http://domkallarmighannes.com
Postat av: Johanna

Åh så skönt med framsteg. Jätte söt overall hon har! Vart har du köpt den?

Svar: Ja jätteskönt verkligen, hoppas det håller i sig! Dressen har jag köpt på H&M :)
Elin

2014-09-18 @ 15:30:20
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: emma

Härligt med vällingen!

Annars kanske ni kan pröva vanlig havregrynsgröt och nån god pure typ aprikos. Vår son sover mkt gott på det och gjort det sen 6 månader gammal!

Lycka till!

2014-09-18 @ 20:25:28
Postat av: Lisen

Jag har en tre veckors bebis som helst ska hänga i brösten hela tiden eller suga sig fast i flaskan!! Ska bli spännande att se hur det utvecklas😃

2014-09-18 @ 22:01:49
URL: http://www.nattstad.se/LISSEBO

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0