Mitt ångestprojekt..

Publicerat: 2013-07-09 Kl: 22:06:12 | I kategori: Allmänt |







Ibland kan man få lite ångest och dåligt samvete när man ser på andra som verkar hinna och fixa hur mycket som helst, men det här är helt och hållet mitt eget fel att det har blivit ett ångestprojekt. Alvas bebisfotoalbum.

Jag fotade jättemycket när hon var nyfödd och satte genast igång med att göra pyssliga album medans hon sov på dagarna, men när jag hade fyllt två album med kort från hennes första fyra månader tog det stop, det blev alldeles för många kort och för lite tid.  Sen dess har jag inte framkallat ett enda kort, och jag har knappt velat kolla i albumen eftersom jag bara får ångest att tiden går och jag fattade ganska snabbt att jag aldrig någonsin kommer att komma ikapp.

Men när jag blev gravid igen så bestämde jag mig för att försöka göra klart några album till innan bebisen kommer, annars kommer jag aldrig komma ikapp någonsin. Jag kommer inte att göra några pyssliga album mer, utan nu är det såna där vanliga stick-in album som gäller, huvudsaken att korten hamnar på plats! Jag har funderat på fotoböcker också men det verkar ta sån tid, och sen gillar jag att ha riktiga papperskort. Kommande bebis får nog däremot en eller två fotoböcker med sina första bebisbilder.


 


Haha jag gillar bilden nere till vänster, första gången jag gick på stan efter att Alva föddes kom jag hem med detta.. Men hon behövde en helt ny storlek då minns jag, hade bara köpt på mig kläder till storlek 62 innan hon föddes!



Nu har jag ägnat en månads tid till att gå igenom alla mappar från de senaste tre åren för att välja ut vilka bilder som ska framkallas, ytterligare några dagar för att lyckas ladda upp alla bilder till fotobutiken, och imorse några timmar till alla beställa alla bilder. GUD SÅ SKÖNT!! Där släppte lite ångest, så ikväll har jag kikat igenom albumen och nästan fällt några tårar för att Alva var så liten och söt en gång i tiden ♥

Nu ska jag bara sortera alla bilder i tidsordning när de dyker upp samt sätta in typ 1500 bilder i album. Ja lite kvar att göra är det ju..




Det här var lite väl överkurs, jag gjorde även ett gravidalbum med bilder varje vecka. Det kommer jag däremot inte ha ångest över att jag absolut inte kommer att göra igen, jag har typ tagit en mobilbild på magen hittills men nu vet man ju att det inte är magen som är det bästa utan den som ligger inuti!


 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Trees, mamma i London

Ahh vad duktig du ar!! (du har ju hunnit med en hel del anda) Haha gud, vecka for vecka!! Det ar dedikerat ;)

Jag har ett stick in fotoalbum och sa haller jag pa att samla infor scrapbooking nu! Men jag letar album... hur stort, i typ cm, ar dina?
Alskar storleken! :)

2013-07-09 @ 22:54:21
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Sandra

Så fina album😊 Jag har oxå ångest över att jag heller aldrig blir färdig till att framkalla foto och sedan sätta in dem. Har en hel hög som ligger och väntar på mig! Och har inte framkallat foto sen 2011.....:( Måste ta tag i det😉

2013-07-09 @ 22:56:37
Postat av: Elin

Alltså vad är oddsen!? Kom över din blogg av en ren slump när jag googlade inspiration för barnrum. Förutom att jag älskar och inspireras väldigt mycket av din stil tyckte jag även att det var kul att du heter Elin och din dotter Alva. För jag heter nämligen Elin och har också en dotter som heter Alva. Nu när jag tittar på de bilder du lagt upp i detta blogginlägg och ser vad din dotter heter i mellannamn blir jag lite chokad! Min dotter heter också Viola! Haha, ja jag säger då det.. Vad är oddsen!? :)

Svar: Haha men gud vad roligt, det är nog verkligen inte så stora odds ;) Alva heter Viola efter min mormor, jättefint tycker jag och inte så många som heter det! Jättekul att höra att du gillar bloggen också! Kram Elin
Elin

2013-07-09 @ 23:01:23
Postat av: Hanna

Vilka fina album du gjort!
Har själv tänkt länge nu att jag måste börja gå igenom foton på min dotter som ska framkallas, hon är 5 månader nu och har tagit foton på henne i stort sett varje dag sen hon föddes! :)
Plus att jag har mängder av foton 3 år bakåt i tiden som oxå ska framkallas! Detta inlägg gav inspiration till att komma igång!
Gillar förövrigt din blogg och inredningsstil!

Svar: Vad roligt att du blev inspirerad och gillar bloggen! Ja det är svårt att inte fota när de är små, jag fotade hur mycket som helst på Alva varje dag i början, nu fattar jag inte hur jag orkade haha.. Men det är kul att ha kvar även om man inte orkar sätta in alla i album!
Elin

Postat av: Trivsamma Förändringar

Vilka otroligt fina album du har skapat. Förstår ju hur mycket tid det ligger bakom varje album. Har själv lagt ner mycket tid och kraft på fotoalbum en gång, men sen kom jag aldrig ikapp och tröttnade. Så nu har det fått bli fotoböcker, det tar också tid, men ändå så är det smidigare och det är kul att man ändå kan få dem så pass personliga och det är inga foton som släpper eller gulnar.
Bättre än en fotobok än inget album alls är det väl ungefär vad som gäller här hemma just nu.
Skulle vi få ett syskon till Ebba så skulle nog min "ångest" ligga på att jag inte alls skulle få samma tid att skriva ner, blogga och fota den bebisen på samma sätt som jag gjort med Ebba. Men men, så är det ju säkert för dem allra flesta.

Hoppas du mår bra nu och är kvitt illamåendet!
Kram Maria

Svar: Tack, vad gullig du är! Det börjar kännas bättre nu även om illamåendet sitter kvar, men nu orkar jag lite mer iallafall :) Ja det är nog så för de flesta att man inte hinner lika mycket med andra barnet och det är ju inte så konstigt egentligen så man borde inte få dåligt samvete :) Fotoböcker ska jag börja göra sen när jag satt in dessa kort, när jag väl är ikapp och det inte är lika mycket bilder att välja mellan går det nog smidigare så, och sen fotar jag inte fullt lika mycket som tidigare. Jag har inte gjort såna tidigare men ifall man kan göra dem personliga så låter det ju toppen! kram
Elin

2013-07-10 @ 00:07:30
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: Malin

Hej!
Gud va duktig du har varit och vad fina dem är. LAva kommer vara så glad i framtiden när hon kan "titta tillbaka" på när hon var liten. Jag har varit jätetdålig på att framkalal kort. Nu är alfons 3,5år och jag tror att jag gjorde hans album tills han blev ett halvår, sen hanns det inte med helt enkelt. Vi köpte hus och jag började jobba osv. Nu med andra barnet har jag inte gjort nåt album alls. Skäms lite. Därför har jag bloggen där jag lägger ut vad vi gör och foton på barnen. Det blir ju som ett litet fotoalbum egentligen =)
H/Malin

Svar: Tack söta du! Jag håller med, bloggen tar ju faktiskt en hel del tid så man borde inte ha dåligt samvete när man inte hinner annat! Den innehåller ju både bilder och text så egentligen är ju den nästan ännu roligare att ha kvar :)
Elin

2013-07-10 @ 07:30:37
URL: http://www.lantlivetpafjallet.blogspot.com
Postat av: KATTKITTY

HAHA det SÅNT händer ju ALLA!

2013-07-10 @ 07:33:08
URL: http://golddigger.blogg.se/
Postat av: Tess

Det ser ju väldigt fint ut i alla fall! :) Kram

2013-07-10 @ 11:22:59
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se
Postat av: Nina - Glamourmamman

Jag känner EXAKT som du!! Vet inte hur många gånger jag har tänkt börja på barnens album... Men så ska man välja ut bilder, framkalla, och inte minst få tid till det... ;-) Nu är mina grabbar 3 och 7 år - albumen kanske är klara lagom till studenten ;-)

2013-07-10 @ 11:50:06
URL: http://glamourmamman.blogg.se
Postat av: Maria

Hej!:) Var har du köpt fotopärmarna någonstans? Jättefin och trevlig blogg du har!
Kramar

Svar: Tack så mycket, vad kul att du gillar bloggen! De har jag köpt på ordning & reda samt på lagerhaus!
Elin

2013-07-10 @ 12:40:37
Postat av: Annika

Fint! :)

2013-07-10 @ 12:42:18
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Elin - En trebarnsmamma

Jag har inte heller framkallat bilder på typ 3 år ... och ångest är bara förnamnet! För ju längre tid det tar, ju mer arbete blir det att välja ut bilder ;)

Svar: Ja man har ju inte direkt lite bilder att välja mellan heller ;) Men både du och jag har ju bloggen med bilder och minnen, så det är ju också en bra grej att spara så egentligen borde vi inte ha dåligt samvete! kram
Elin

2013-07-10 @ 13:35:03
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: ann-sofie

åh så fina album! fotoalbum med riktiga bilder har verkligen sin charm, helt annat än den digitala versionen :)

2013-07-10 @ 13:51:04
URL: http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
Postat av: Vicky

Du ska vara stolt över hur fina de som blir av blev! Åh vad söta!

Svar: Tack söta du!
Elin

2013-07-10 @ 14:33:00
URL: http://gatukors.blogg.se
Postat av: hos familjen vanlig

Inspiration och ångest på samma gång!!! Jag har köpt varsitt album till barnen där jag tänkte sätta in några bilder från varje år (inte fullt lika pretantiös som du alltså) men där har det inte hamnat ett enda kort än :(
Tror jag ska försöka sätta mig och göra som du, ta en sak i taget och börja med att välja ut kort.

kram j.

Svar: Hoppas att det var mer inspiration än ångest ;) Ja man får sätta nåt slags mål att hinna sitta några timmar i månaden eller nåt så har man ju ändå hunnit en hel del på ett år! Man har ju så många kort tagna så det tar ett tag att välja också, men det var himla kul att kolla igenom alla kort igen, man glömmer så fort! kram
Elin

2013-07-11 @ 08:26:19
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Fru Cissi

Känner igen det där! Gjorde en jättefin pysslig första året bok till Emma och nu har jag påbörjat Alice. Men tiden räcker liksom inte till... Och de ligger bara där och skapar just ångest

Svar: Nej det är verkligen svårt att få tiden att räcka till, men bra jobbat med att ha gjort det ena klart :) Jag kommer bara att försöka göra det första albumet fint att ha som minne, men sen i framtiden får det bli fotoböcker!
Elin

2013-07-11 @ 13:30:34
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: Jullan

Du har ju gjort massor! Det jag kan sakna från Alice graviditet är lite fina gravidbilder. Sen har jag några album till att göra med Alice som jag hoppas hinna fixa i höst när jag går på havandeskapsledigt.

2013-07-12 @ 07:41:15
URL: http://www.wildlake.blogg.se
Postat av: Malin Hedlund

Hej Elin! Är lite sen här men GRATTIS till bebis i magen <3 Kul att ni också ska få syskon! Så spännande. Hoppas du får må bättre snart.

Stora kramar!

2013-07-13 @ 19:44:06
URL: http://annamalinform.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0