Redan två och en halv vecka!

Publicerat: 2013-12-06 Kl: 20:33:00 | I kategori: Elsa 0-1 år |



 

Himlarns vad tiden gått fort nu hemma med bebis, Elsa har ju hunnit bli hela två och en halv vecka och dagarna rullar på i en rasande fart. Jag har inte ens koll på vilken dag det är utan var tvungen att börja räkna på datum för att komma fram till om det var torsdag eller fredag idag. Men har jag räknat rätt så är det visst fredag, så trevligt!

På bilden ovan är hon exakt två veckor, sötnosen. Det mesta funkar faktiskt väldigt bra, det enda som är extremt jobbigt är ju det här med att inte få sova på nätterna. Hon sover ungefär mellan 1,5 - 3 timmar i sträck för att sen vakna och vilja äta, men jag får vagga en lång stund i famnen ibland innan jag kan lägga ner henne brevid mig, och därför hinner jag ju inte sova lika länge som Elsa sover. Annars tycker jag att det flyter på bra, allt som var jobbigt när Alva var nyfödd känns inte alls jobbigt denna gång, som med amningen till exempel, och jag känner mig inte lika orolig och nojig. Snäll är hon också, slår man ut hur mycket hon skriker på ett dygn så blir det inte så många minuter totalt även om hon såklart skriker när hon är hungrig och verkar ha lite ont i magen. Men jag har inte behövt komma in i några rutiner än då Andreas jobbar kortare dagar istället för att vara hemma helt i tio dagar i sträck, så han lämnar och hämtar Alva på förskolan fortfarande så att jag istället kan sova när Elsa sover på förmiddagen. Om en vecka när jag ska börja lämna Alva själv och inte längre får ligga kvar i sängen kommer det nog bli betydligt jobbigare, och snart kommer hon ju bara att gå 15 timmar i veckan och vara hemma måndag och fredag så då blir det definitivt inga fler ligga-kvar-i-sängen-dagar! Men förhoppningsvis kanske Elsa har förstått det där med natt och dag då ;)

Hon är vaken mycket mer än för bara en vecka sedan, mellan 30 min och 1,5 timme brukar hon hålla sig vaken några gånger per dag, oftast en vakenperiod mellan varje sovning även om hon fortfarande kan sova i långa perioder på dagen. Det syns även att hon har växt, vi ska på Bvc på måndag för vägning och mätning så det ska bli spännande att se!


Trevlig helg på er! Förresten, filten som Elsa ligger på kommer från Jny Design, tänkte att det säkert är några av er som undrar då den är så fin!




Kommentarer
Postat av: Elin

Hon är ju för söt! Vi måste snart få komma och hälsa på och se henne live :) Hon kommer säkert snart fatta vad som är natt och dag, det gick mycket snabbare att få in rutinerna med Ebbe då det liksom inte gick att ta långa sovmornar efter dom där två pappaveckorna :)

2013-12-06 @ 21:29:40
URL: http://www.eelinws.blogg.se
Postat av: Josefine W

Sicken liten söting hon är! Åh jag längtar så efter vår lilla bebis nu. Längtar såklart lite extra när jag ser så mysigt ni har med era små! Känns som om att man TUSEN frågor inför förlossningen nu dock! Du får kika in på min blogg och hjälpa mig med mina funderingar kring förlossningen! :-D

Svar: Tack snälla! Vad roligt med bebis på gång, stort grattis och lycka till :) Ang förlossning så föddes Elsa med kejsarsnitt och det gick jättebra på alla sätt och vis! kram Elin
Elin

2013-12-07 @ 19:31:45
URL: http://josefinest.blogg.se
Postat av: Fru Silver

Åh, vad hon är fin! Jag tycker att hon är jättelik Alva! :)
Jag håller med om att tiden går fort! Man vill frysa den en stund så att man får njuta av dom när dom är så små! Den tiden är ju så kort!

Svar: Tack snälla! Ja hon är jättelik Alva som nyfödd, jag måste nog göra ett inlägg där jag jämför lite bilder på dem :) Speciellt eftersom hon har Alvas gamla kläder känns det typ som att hålla i samma bebis igen!
Elin

2013-12-08 @ 10:48:34
URL: http://frusilver.se
Postat av: Patricia

Har du testat att amma liggande? Det funkade superbra för mig, speciellt med andra barnet då man är mer avslappnad. Jag brukade somna innan dottern ätit färdigt tom :)

2013-12-09 @ 23:02:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0