Vecka 27

Publicerat: 2013-08-25 Kl: 10:13:36 | I kategori: Gravid med nr 2 |





Nu har jag gått in i vecka 27, så jag tänkte skriva en liten graviduppdatering nu när det bara är tre månader kvar och vi kommit ihåg att fota magen.  Vissa har lätta graviditeter och andra verkar få ungefär alla krämpor som finns, och tyvärr känns det mer som att jag tillhör de sistnämda även om det är såklart även är himla mysigt att vara gravid och känna hur det sparkar där inne ♥

Precis som med Alva så mådde jag de första månaderna så fruktansvärt dåligt att det kändes som att vara konstant magsjuk, att kräkas nästan varje timme var inte ovanligt (sorry för infon..) och det var inte förrän runt vecka 25 som jag kunde sluta äta medicin mot illamående. Så det där att illamåendet går över i vecka 12 gällde tyvärr inte mig och jag mår fortfarande dåligt några gånger i veckan, men inte alls som tidigare!
 
Cravings har också varit ungefär samma som med Alva - clementiner, Brämhults apelsinjuice och nektariner hade jag förra gången också, men den här gången har det även varit äpplen. Men bara i klyftor, att äta ett helt äpple tycker jag inte alls är gott. Första månaderna hade jag svårt att äta nån mat pga illamåendet, så det var bara att äta det man var sugen på för stunden, det gick ju inte alls att planera vad man skulle äta till middag eftersom det ändrades så fort. Fisk och grönsaker var jag nog minst sugen på och det är inte förrän nu efter vecka 20 som jag kan äta fisk igen. Chips och dip har i och för sig funkat hela tiden också men det kan man ju inte leva på tyvärr även om jag gärna velat..
 
Däremot har jag fått rejäl foglossning vilket jag inte hade lika mycket förra gången, och början till karpaltunnelsyndrom verkar jag också ha fått då högra handen börjar svullna och göra ont. Ja det finns verkligen massor av konstiga symtom och krämpor som man aldrig ens hört talas om innan, tur det inte är så länge kvar nu innan vi får träffa den som sparkar därinne! Tyvärr kunde man inte se på ultraljudet vilket kön det är, inte för att det spelar någon som helst roll, men jag är ju så himla nyfiken av mig och hade gärna velat veta. Sammanfattningsvis känner jag mig ungefär som en nittioåring som haltar runt och inte kan gå utan att det gör ont av foglossningen, men det är det ju värt i slutändan!

 
 
 

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Vilken fin mage!

2013-08-25 @ 10:40:24
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: A G N E S ▲ - Dreaming of traveling around the world

Du är så FIN i gravidmagen! :D

2013-08-25 @ 10:48:00
URL: http://www.agnesrodin.webblogg.se
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

Ja, det är ju värt det med tanke på skatten du kommer ha till slut, men jag kan tänka mig att det tar på att ha så ont. Stackars! Men du ser strålande ut.

2013-08-25 @ 11:32:12
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: yasmine modell mamma och fru

fin mage

2013-08-25 @ 11:46:12
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: Ida

Usch, jag hade också foglossning när jag var gravid med Alice. Inte alls kul och man känner sig verkligen som du säger som en haltande 90-åring. Jag fick kryckor redan i vecka 20 och var sjukskriven fram till förlossningen. Jag hade i alla fall turen att vara en av dem där foglossningen försvann nästan i samma sekund som förlossningen var över, hoppas du också har den turen. :)

2013-08-25 @ 12:54:13
URL: http://hemmadrommar.se
Postat av: Augustifamiljen

Usch vad jobbigt! Hade också mycket mer foglossning andra gången och tyvärr sitter det kvar fortfarande.. Ett tips är att kontakta sjukgymnast redan nu och få ett träningsprogram för det så du tränar upp musklerna. Övningarna är oftast mycket enkla och de klarar man av att göra när man är gravid. Jag önskar att jag hade gjort så under graviditeten och inte kommit på det i efterhand. Annars funkade akupunktur fint också :)

2013-08-25 @ 13:06:08
URL: http://augustifamiljen.blogg.se
Postat av: Elena

Va fin du är!

2013-08-25 @ 14:23:58
URL: http://ellisono.blogg.se
Postat av: julmust.blogg.se

I samband med att jag öppnat min julblogg så lägger jag upp en video på min nagellacks kollektion. KIKA IN DEN PÅ BLOGGEN! ;)

2013-08-25 @ 14:55:17
URL: http://julmust.blogg.se/
Postat av: Elin - Livat på torpet

Men så fin du är <3
Och i umeå kan man ju göra privat ul och få se kön ;)
Kram

2013-08-25 @ 22:01:56
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Malin

God morgon!
Vilka fina foton! Tråkigt att du har mått/mår dåligt. Skönt att veta att det gör över, och att du/ni då har en söt liten klimp till att gosa med.
H/Malin

2013-08-26 @ 07:48:01
URL: http://www.lantlivetpafjallet.blogspot.com
Postat av: Karin O

Spännande du är nästan i samma vecka som jag. Och vad annorlunda det kan vara. Jag har inte en enda craving, inte mer än vanligt iaf haha
Usch för foglossning, hoppas det blir bättre!
Spännande tider:)
Kram!

2013-08-26 @ 11:11:42
URL: http://kakansemlanoliven.se/
Postat av: hos familjen vanlig

Härligt att det iaf går åt rätt håll med illamåendet! Själv har jag haft det rätt lätt även denna gång och nu börjar vi vänta på allvar. Är bara 5 veckor kvar - idag :)
Sen kommer lillasyster - eller bror. Vi vet inte heller men det är ju en del av charmen även om jag varit sjukt nyfiken vissa dagar,

kramis

2013-08-26 @ 14:34:43
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Sandra - mamma till Molly och gravid

Usch lider med dig för alla kramper! Jag hade foglossning med Molly, då kom den redan i vecka 20. Den här gången klarade jag mig fram till vecka 29 och nu har jag mer eller mindre problem ständigt. Bör ha fogbältet på mig dygnet runt typ men är inte så skönt att ha på sig under föreläsningarna i skolan. Jag ska boka tid hos rehab för att få låna en tens-apparat och hoppas den kan lindra en del. Lånade en sådan med Molly och den var verkligen skön att ha på kvällarna. Skulle inte det hjälpa sen så ska jag få testa på akupunktur vilket jag bara har hört positiva ord om.

Det där med illamåendet i början. Med Molly kräktes jag en gång och det var kring v. 7-8 om jag minns rätt. Den här gången kunde jag knappt behålla vatten fram till v.13-14. De var nära att jag skulle bli inlagd med dropp. Fick Lergigan utskrivet och vilken mirakelmedicin! Tog den fram till vecka 18-19 och har fått ta en tablett då och då efter det. För drygt två veckor sedan kom illamåendet tillbaka på nytt, trodde jag skulle grina hela dagen då. Kräktes igen... Men nu är det bättre igen och hoppas på att få må bra fram till förlossningen nu. Foglossningen kan jag leva med men inte illamåendet och kräkningarna, urk!

2013-08-29 @ 21:08:20
URL: http://surrovich.blogg.se
Postat av: Mandy - Mamma,änglamamma & gravid.

Så fin du är. då är vi ganska nära varandra i veckor =)

2013-09-09 @ 23:42:59
URL: http://mandyyss.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0