Vårens Alva i Polarn och Kaks!

Publicerat: 2012-03-16 Kl: 22:32:00 | I kategori: Barnkläder |


Sådär, då var Alvas vårgarderob fixat och klar. Tack för era kommentarer i förra inlägget där jag fick många tips om vilka vårkläder ni gillar, och här kommer ett långt inlägg om vad vi valde och hur storlekarna är för er som fortfarande funderar.




Rosa/orange jacka från Kaks och turskos jacka från Polarn o pyret. Samt alla matchande mössor..



Jag bytte jackan från Kappahl/Kaks till en storlek större, alltså en 104. Den kändes lagom med en fleece under, lite lång i armarna dock men det kändes lite konstigt att behöva köpa en så stor storlek. Men 98 var trång över magen redan utan fleece så det gick inte alls. Som jämförelse har Alva 92 på alla kläder hon har nu, inklusive overaller. Men det är väl samma sak som när man köper kläder till sig själv- man ska ju kolla på hur den sitter snarare än vad det står på storlekslappen..

Men när jag kom till mina föräldrar efter jobbet visade det sig att min mamma varit så gullig att hon redan köpt en jacka till Alva från Polarn o pyret, och efter lite funderande så behåller vi båda två, det kan ju vara bra att ha ett ombyte. Hon hade även hittat de svarta skalbyxorna i rätt storlek dvs 98, så då kan vi lämna tillbaka de för stora jag köpte igår, perfekt!





Turkos jacka som är mörkare i verkligheten än på bild, mer blåturkos i verkligheten. Den är i storlek 98 och sitter perfekt, lagom i både längt och ärmar. Och jag vet att funktion går för utseende när det kommer till ytterkläder, men det skadade ju inte att Alva blev världens sötaste i båda jackorna ♥




Kaksjackan på, lite lång i ärmarna som sagt men det blir nog bra ändå!




Sen passade jag på att rensa bort alla vantar och mössor som var blivit för små, och dessa är de som blev kvar. Nu ser det ut som jag är helt mössgalen, men den enda mössa jag köpt i år är den röda med stjärnor från Kappahl som jag köpte i samband med jackan, de andra har legat i Alvas låda och väntat på att bli lagom i säkert ett år, och flera är för stora fortfarande. Några är från tradera, och några kommer från Hjärtat mitt då Alva fick dem som tack för att hon fotades som mössmodell där för något år sedan!

Mest gillar jag dock mössor som går ner över öronen, som den svarta Geggamojamössan i högra hörnet (också från Hjärtat mitt). Jag vet inte om det bara är vi som har otur, men vanliga mössor som sitter lagom tight över öronen har typ 1 dm extra tyg mitt på huvudet så att mössan glider ner i ögonen. Båda molnmössorna till exempel så jag tror nästan att jag ska sy upp dem lite grann så att de passar bättre och kommer till användning!




Hoppas ni fick några tips när det kommer till storlekar, det är verkligen svårt när det skiljer så mycket mellan märken. Nu är det läggdags, måste ju vara pigg imorgon bitti när jag och Alva ska slå in paket och baka, Andreas fyller nämligen år! Grattis i förskott, för imorgon blir det ingen bloggning, däremot fika på dagen och fest på kvällen!



Kommentarer
Postat av: Dessi at [Home and desire]

Fint! Vi fick också shoppat lite på POP idag! Mössa, skaljacka och skalbyxor. Har en vindstopperfleece som jag köpte för någon månad sen också... Dock så funderade jag på vad man ska ha under skalbyxorna om det är kyligare någon dag. Vad använder ni?



Kram!

2012-03-16 @ 23:14:33
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Linda

Åååå så fin hon är i sin turkosa jacka!! Jättefina vårkläder hon fått. Kram Linda

2012-03-16 @ 23:36:34
URL: http://alltochelleringet.blogspot.com
Postat av: Saga -mamma till Emilia

Vilka härliga vårkläder! Älskar verkligen barnkläder med starka fina färger :)

2012-03-17 @ 01:06:48
URL: http://emiliasmor.blogg.se/
Postat av: emma, mamma till julia (foto)

gud va fina jackor och mössor! jag har också funderat på den jackan från kappahl till julia. så härlig färg! trevlig helg! :D kram

2012-03-17 @ 07:39:40
URL: http://emmzien.blogg.se/
Postat av: Marie

Verkligen superfina kläder!!!! Fundera också på den turkosa jackan i storlek 98, men vilken storlek köpte du på skalbyxorna? 92?



Du brukar ge jättebra råd om storlekar och det brukar stämma bra på min tjej med! Fick ett bra tips om skaloverallen av dig i höstas =))



Tack för en underbar blogg!



Kram Marie

2012-03-17 @ 09:56:18
Postat av: frida

Härligt!! Man kan aldrig ha för många mössor, Här hemma svämmar det över med mössor

2012-03-17 @ 11:02:54
URL: http://linkansfru.blogg.se/
Postat av: Emma

Vilken fin och trevlig blogg du har.

Jackorna och mössorna var super fina, riktigt våriga =).

//Emma

2012-03-17 @ 13:01:07
URL: http://emmas83.blogspot.com
Postat av: Jannie

Åååå!nu blev jag helt kär!Den turkosa jackan var ju hur fin som helst!måste jag ta o spana in jag med.

tycker det är görsvårt att välja kläder nu när overallen ska av...

O du?Alva ÄR världens sötaste tjej.

Oavsett jacka!; ) KRAMAR i massor

2012-03-17 @ 19:40:38
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: boosse

men så fint! Vi har den gröna (gula inuti) från kappahl till maribel, de är så fina och sitter så bra. har även ett set med jacka och byxa från lindex, inte lika bra som kappahl men bra som extra. perfekt med fleece under nu när det inte riktigt än är vårvärme. mössor är något vi behöver inhandla, ska nog kika in lite på hjärtat mitt :) ha en mysig lördagskväll. Kram

2012-03-17 @ 19:52:40
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Anna

Jättefina jackor och mössor! Riktigt härliga färger på Kappahl jackan! Jag är inne på en Didriksson jacka till Mika. Vi behöver regnställ och fuktionsbyxor också.. Får väl se hur det blir i slutändan.. det blir lätt dyrt när man ska ha allt på en gång :)

2012-03-18 @ 09:13:10
URL: http://cyberkaka.blogspot.com
Postat av: Elin och Alva

Marie: Tackar för dina fina ord, kul att veta att du gillar bloggen :) Vi köpte storlek 98 på byxorna, först hade jag köpt 104 då 98an var slut, men de blev för stora. Alva har haft 92 fram till nu på skalbyxorna, de skulle säkert funka nu till våren också men jag vill att de ska få plats flera lager under ifall det skulle behövas! Kram Elin

2012-03-18 @ 18:19:22
URL: http://elinochalva.blogg.se/
Postat av: Marie

Tack för ditt svar =))!!! Alltid lika svårt att hitta den perfekta storleken, de ska passa under flera månader och samtidigt inte vara för stora...



Kram Marie

2012-03-18 @ 21:35:34
Postat av: jessica, mamma i Familjen vanlig

Härligt! Vilken vårfeeling, och det kan behövas idag efter helgens regn och rusk :( Har inte köpt några vårjackor till Judit än utan tror och hoppas på att hon kan använda förra årets som var rätt stora då. Men skaljackan från Polarn blir jag klart sugen på, står ju emot regn rätt bra oxå och nån som gör det har vi inte sen tidigare. Får fundera.

Behöver jag säga att jag gillar alla mössorna :)

kram j.

2012-03-19 @ 08:52:17
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Tea

Hej!

Jag känner inte dig men tycker att din blogg är jättebra. Min kompis tipsade om den och nu när jag läste så såg jag att du är en väldigt bra bloggerska.

Jag har en tävling på min blogg (veckans bloggtips) och min kompis tyckte att den här bloggen var bra och skrev in den som tips.

Är det ok om din blogg är med på min?



//Tea 12 år ♥

2012-03-19 @ 15:25:39
URL: http://tealeea.bloggo.nu
Postat av: Linnéa♥

hej! kul blogg du har! min kompis tipsade om den på min kompis teas (se ovan)blogg! gillar din stil:)

gå jätte gjärna in på min blogg och kolla! jag skriver om musik, mode, min livsstil och lägger ut dagens outfit mm.

http://linnasweet.bloggo.nu

2012-03-20 @ 16:01:08
URL: http://linnasweet.bloggo.nu
Postat av: Johanna

Hej vilken fin blogg är det okej om jag tipsat om den på min blogg?

ps: det var jag som tipsade tea om din blogg

//Johanna

2012-03-21 @ 15:03:03
URL: http://jojis.bloggo.nu
Postat av: Livmodern

Vi har också köpt skaljacka från Kaxs till Siri! Men den turkosa POP-jackan var ju heeelt underbar! Så snygg färg!



När det gäller mössorna så tycker jag att det är snyggt att de är lite "långa". Det ser lite coolt ut. Tipset är att ha en ganska tajt storlek så sitter de bra, trots extra tyg uppepå.



Själv funderar jag på att sy några mössor med nåt fint tyg. Ska bara få tid över :) Tänkte testa detta mönster:

http://kokalal.blogspot.se/2009/10/att-sy-en-mossa.html

2012-03-22 @ 08:05:18
URL: http://livmodern.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0