Glad påsk eller nåt.

Publicerat: 2012-04-07 Kl: 19:31:00 | I kategori: Högtider (Jul, Nyår, Påsk, födelsedagar) |


Jag tänkte bara kika in här och önska er alla en glad påsk lite i efterhand, och hoppas att ni har haft en bättre påsk än vad vi har lyckats med. Vi har som tradition att åka tio mil norrut till min morfars barndomshem som vi delar med min mammas släkt, och som vanligt hade vi sett fram emot några lediga dagar med korvgrillning vid älven och sol.

Istället har jag legat däckat med magsjuka, Alva har haft feber, hosta och förkyld, och Andreas har bihåleinflammation. Jättekul. Verkligen.



Eftersom jag började känna mig illamående och dålig redan flera dagar innan magsjukan bröt ut har jag inte orkat förbereda nåt påskpynt i år. Inte för att vi har haft det hemma nånsin, men i år skulle bli första året tänkte jag! Som tur var skickade min mamma med lite påskris och dekorationsägg som Alva fick klä, och en påskkärring blev hon målad till på förskolan innan Andreas fick hämta henne då hon fått feber. Sötaste lilla sjuka påskkärringen nånsin!



Lite bitter blir man ju när man ligger inne flera dagar och mår sjukt dåligt samtidigt som solen strålar utanför, så jag gör en liten "att vara glad för lista" för att bli på lite bättre humör tänkte jag!


* Visst brukar man gå ner några kilo av magsjuka? Minst två-tre kilo tycker jag att jag förtjänar att tappa efter de här dagarna. Minst. Det skulle ju innebära att jag bara hade tre gravidkilon kvar efter det isåfall, jihoo. I och för sig känner jag mig bara sugen på salt och fett nu när jag orkar äta igen så det kanske inte består..

* Jag är i princip klar med min distanskurs nu vilket innebär att jag kan börja rita på allvar till min företag! Det känns hur spännande som helst, men det tar en himla tid att få ner en idé från huvudet till verklighet, jag blir ju aldrig nöjd med något jag gör har jag märkt.

* Alva. Hon är ju alltid den bästa som finns och det är svårt att inte bli glad när hon säger något roligt eller finurligt här hemma. Fast hur glad hon än gör mig så måste jag erkänna att det är mindre kul med en tvååring som vill sitta och hoppa på ens mage när man har magsjuka.

* Jag och min finaste mamma har bokat en weekend i Stockholm i Maj vilket ska bli hur kul som helst, det blir en repris av vår weekend förra våren! Två nätter på hotell med nybäddade sängar och hotellfrukost, god middag på restaurang och lite shopping. Ok mycket shopping!

* Hur glad Alva blev av att påskharen ringde på dörren och lämnade ett stort påskägg med pysselsaker och annat smått och gott till henne. Eftersom vi varit instängda flera dagar och inte ens kunnat köpa ett påskägg till Alva som jag planerat skickade jag iväg mina snälla föräldrar som fick agera påskhare och köpa lite pysselsaker som vi roat oss med ikväll!





Alva älskar att få presenter och att det var från påskharen gjorde det ju lite mer spännande. Knappt att hon vågade gå fram till dörren när jag sa att påskharen varit här utanför, men när hon såg ägget rusade hon fram såklart!



Bilder från ikväll då vi målade vattenfärger och pysslade! Nu håller jag tummarna för att vi lyckas ta oss utanför dörren imorgon för första gången på några dagar, trevlig kväll på er!




Kommentarer
Postat av: Trivsamma förändringar

Nämen usch vilken trist påskhelg!



Tycker verkligen du/ni gjort det bästa av situationen ändå. Att påskharen dök upp måste ju varit toppen för Alva och det kommer hon nog minnas tydligare än sjukdomarna när hon ser tillbaka på påsken!



Krya på er och hoppas ni får en bättre fortsättning på påskhelgen! Kram

2012-04-07 @ 23:06:31
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Fy för magsjuka !! Den sjukan borde utrotas !!

Hoppas att dom kilona försvann nu som du önskat och att dom är puts-väck-borta för alltid :)



Glad påsk på er !

Kram

2012-04-07 @ 23:29:45
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Sandra - mamma till Molly

Usch då, krya på er nu och hoppas ni får njuta av fint vöder imorgon! :)

2012-04-08 @ 01:42:00
URL: http://surrovich.blogg.se/
Postat av: Emma

Krya på er och hoppas ni får en bättre fortsättning på påskhelgen.

Kram Emma

2012-04-08 @ 10:55:48
URL: http://emmas83.blogspot.com
Postat av: Ida

Samma här, helvetessjuka! Krya på er

2012-04-08 @ 19:10:47
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: jessica, mamma i Familjen vanlig

Stackare! Här är det dunderförkylt så all min planerade träning har fått ställas in. Men det är klart att ni har fått det än värre :(

Glad påskdag på er och hoppas ni kryar på er,

kram j.

2012-04-08 @ 19:39:02
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Sofia - mamma till Amanda och Olivia

Usch då, krya på er! Glad friskhet önskar jag er! Kram

2012-04-08 @ 23:30:19
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: boosse

Skönt att läsa att ni mår bättre! och ja, har man varit sjuk är man allt förtjänt av shopping :)

Ni ser ut att ha haft det mysigt ändå, fint påskägg förresten. Kram

2012-04-09 @ 12:22:25
URL: http://b
Postat av: melanie

Åh nej va tråkigt, stackare! Hoppas ni mår bättre nu allihopa! Kram!

2012-04-09 @ 14:17:47
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0