Lite nytt i boklådan

Publicerat: 2012-04-09 Kl: 10:16:00 | I kategori: Barnprylar |


Igår kände vi oss bättre hela familjen, jätteskönt att äntligen få se lite dagsljus efter några instängda sjukdomsdagar! Vi spenderade några timmar utomhus i solen och hann med lite ärenden som att köpa solstolar till balkongen och bära upp resten av balkongmöblerna från källaren. Även om det fortfarande är snö och minusgrader så känns det riktigt varmt när solen lyser på balkongen.

Och jag tyckte att jag var värd lite shopping efter magsjukan, så jag beställde hem lite olika posters att rama in, samt två av de fina tallrikarna av Ingela P Arrhenius som jag bloggade om häromveckan till Alva. Vi har inte fått upp en enda tavla på väggarna sedan vi flyttade vilket jag stör mig på varenda dag, så nu är det dags att göra lite hemtrevligt här hemma. Sätta upp tavlor, montera upp rullgardiner i varje fönster (det blir lite väl ljust av att ha två stora balkonger och inga persienner i lägenheten..), inhandla hallspegel, bokhylla, byrå och steghylla samt montera alltihop står på att göra-listan. Det gäller bara att lyckas få hit allt, jag vill att alla saker ska finnas hemma så att vi bara kan ta en hel dag till att bygga och hänga upp istället för att sprida ut och ta en liten sak i taget, för då blir det av erfarenhet aldrig av.




Fast det här inlägget skulle ju faktiskt handla om barnböcker. Nu var det ett tag sedan bokrean satte igång, den har väl redan slutat men jag hade dessa bilder i kameran sen några veckor tillbaka. Jag älskar böcker både till mig själv och Alva, och dessa fick följa med hem senast. Lillefantenboken är väl Alva kanske för stor för, men jag köpte den eftersom Alva har haft den som favorit när hon var mindre och vi inte hade kvar den längre. Flikboken om krokodilen var jag också osäker på ifall hon var för stor för, vi har läst flikböcker sen hon var typ ett halvår, men det visade sig vara favoriten. Faktiskt en sån favorit att vi inte ens har haft chansen att läsa varken Barbapappa eller Sus och Dus, Alva vill endast läsa om krokodilen haha..





Det är så svårt nu tycker jag att veta vilka böcker man ska köpa, de som är lite längre text på varje sida vill Alva helst bläddra förbi snabbt ifall de inte handlar om att baka eller ha kalas, det är favoriter. Och vi läser många av de böcker som vi läste redan då Alva var runt ett år, hon gillar många av småbarnsböckerna fortfarande.


Vilka böcker läser ni för era tvååringar? Tipsa gärna om era favoriter så kanske vi hittar några nya här hemma och slipper läsa krokodilen varje dag!


Kommentarer
Postat av: Julia - inredning & sött

Mollan och bullarna är kort och bra. Samt Tick-tack. Båda har fina bilder också som i alla fall faller mig i smaken! =) Tick-tack köpte jag på årets bokrea och Mollan och bullarna på förra årets rea :-) Tick-tack inleder också prat om klockan på ett bra sätt så den rekommenderar jag varmt.

2012-04-09 @ 10:32:26
URL: http://juliasinspiration.blogg.se/
Postat av: Julia - inredning & sött

Förresten har jag också tänkt att det är smart att nyttja om barnet har något favoritprogram på tv. Har du tur finns det böcker om samma figurer. Min dotter har fastnat för Alfons nu så då tänkte jag passa på att leta fram mina gamla alfons-böcker.

2012-04-09 @ 10:34:01
URL: http://juliasinspiration.blogg.se/
Postat av: Isabell - mamma till Embla

Längtar tills jag kan läsa bok för min lilla Embla men hon verkligen inte intresserad, roligare att riva sönder ;)



Jag har yngre småsyskon och jag vet att när de var runt 2 år så läste de mycket "Max", "Ludde" och även Elsa Beskows böcker! Så väldigt stor skillnad skulle jag säga :)

2012-04-09 @ 10:35:37
URL: http://annaisabells.blogg.se/
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Edvin gillar fortfarande flikböcker :)

Tore är inte så intresserad av att sitta still men han älskar att bära runt på sin lilla "traktor-pekbok" :)

Kram

2012-04-09 @ 10:48:24
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Sandra

Vill se bilder på de du köpt till hemmet :)

2012-04-09 @ 11:37:13
Postat av: andrea

Min pojk (20 månader) gillar Kråke-böckerna (lagom mycket text för att han inte ska vilja bläddra vidare och mycket att känna igen), Vem-böckerna och "Det var det fräckaste" (den med ljud). Utöver dom här favoriterna läser vi även enklare böcker som t.ex. Max kaka (dock fyller jag ut meningarna för att det inte ska bli bebisspråk), och så läser vi längre böcker som Mamma Mu och Pippi Långstrump.



Alfons-böckerna ska jag ta och rota fram nästa gång vi besöker mina föräldrar, för dom tror jag att han kan gilla :) Sen har jag även märkt att han gillar böcker med "känslor", dvs om någon blir glad, ledsen, arg osv, därför tycker jag att Vem-böckerna är jättebra, dessutom är dom ju roliga att läsa :)

2012-04-09 @ 13:10:53
Postat av: Malin

Min flicka är 2,5 år och favoriterna här hemma är Totte, Emma, lillefanten och Vem böckerna..

2012-04-09 @ 14:09:28
Postat av: Jenny

Ellen älskar Vem? böckerna av Stina Wirsén. Vi har: Vem blöder?,Vem sover inte?, Vem är söt? mm ALLA ska läsas varje kväll.



http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=Stina+Wirs%e9n&title=Stina+Wirs%e9n&fromproduct=False



Dom är perfekta, tar upp stora som små känslor och ämnen. God fortsättning! Kram Jenny

2012-04-09 @ 15:01:35
URL: http://livetarunderbart.blogspot.com/
Postat av: Bettan

Skönt att ni mår bättre. Här har barbapapa varit stor favorit länge. Ny favorit har blivit Pettsson och Findus, Clara älskar verkligen när vi läser sagor.



Kram

2012-04-09 @ 21:31:46
URL: http://haradso.blogspot.com
Postat av: bitskemma

Min snarttvåring älskar Labanböckerna! det är lagom mycket text på sidorna och lagom spännande;) annars älskar hon allt som rimmar och speciellt böcker med älvor=) flikböcker är fortfarande favoriter när hon sitter och läser för sig själv;)

2012-04-10 @ 00:35:36
URL: http://bitskemma.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Vem?-böckerna, de enklare Kråkeböckerna, Bu och Bä, Totte, Emma har varit/är favoriter hos oss.

2012-04-11 @ 15:23:22
Postat av: Hanna - mamma till 2 tjejer med 18 mån emellan

Min två-åring, som jag ser är lika gammal som din (är också född i januari 10) gillar "pop och mio" "lilla Wille böcker". Nu väntar jag på paket från goboken. vi har gått medd (igen) men den här gången för 3+. Det blir lite mer text då och mer handling :)

2012-04-12 @ 12:41:30
URL: http://hannagmwahlin.blogg.se/
Postat av: frida

Får man fråga vart du hittar alla fina kuddar? Är på jakt efter några till barnens rum men det är svårt.

2012-04-15 @ 21:29:48
URL: http://linkansfru.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0