Alva 26 månader!

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 21:33:00 | I kategori: Alva 2-3+ år |




Finaste finaste Alva ♥ Nyklippt är hon också, första gången vi klippte ganska mycket på längden!



.. Eller tjugosex och en halv månad för att vara exakt, men nu har jag inte gjort något månadsinlägg på länge så jag tyckte att det var dags. Det känns inte som att jag måste skriva varje månad längre nu när Alva blivit så stor, men då och då är det ju kul att skriva ner vad som händer i utvecklingen för att kunna spara i framtiden!

Det är fortfarande pratet som är Alvas grej, hon pratar i fullständiga meningar sen länge och även slangord och norrlänska som hon hör oss använda vilket är så himla kul att höra. Sen är det klart att hon blandar ihop ord så att de hamnar i fel ordning när hon säger sina meningar, men hon har alltid varit noga med att säga samma mening flera gånger om tills det blir rätt och vi förstår vad hon menar. Hon kan berätta vad hon gjort på dagis till exempel och svarar på frågor om vad de lekt, sjungit och ätit, eller om det har hänt något annat kul. Hon pratar konstant här hemma och går hela tiden och pratar eller sjunger och berättar vad hon gör eller hittar på små fantasilekar med sina gosedjur och leksaker. Däremot är hon blyg för andra och är oftast tyst när någon utanför familjen vill höra henne prata..


Jag har alltid ett anteckningsblock och penna liggandes framme så att jag kan skriva ner någon mening då och då, det är så kul att ha kvar tycker jag! Några meningar från blocket just nu som jag krafsat ner den senaste tiden:


* När vi läste en Mollybok som handlar om motsatser så kom vi till tjock och smal. Är mamma tjock eller smal frågade jag haha, det skulle jag inte ha gjort. " Mamma är tjock, tjock och stor. Pappa är inte tjock, pappa är smal. Molly är tjock och mamma är tjockl" konstaterade Alva glatt. Tack Alva!

* Det här hände när jag och Alva satt och busade, vi sa Bu och skrämde varandra varannan gång vilket Alva älskar. Helt plötsligt säger Alva allvarligt " Nu är det bra med o skoja mamma, nu räcker det. Nu ska jag äta päron." Hon pringer iväg till köket och hämtar ett päron som ramlar på golvet " Det är ingen fara, jag städar undan. Neej päronet for på snutten å på golvet å på mamma å på stolen å på vagnen" Det sista förutom golvet hittade hon såklart på, fantasin är det inget fel på..

* De vanligaste meningarna just nu är frågor - Va sa du mamma?, Va gör du mamma?, Va ä dä där?, Vem va de där?, Va sa han/hon? Vart ä du mamma? Imorse när jag sminkade mig hörde jag " Vart ä du mamma, är du i datarumme? Näha ä du på toan? Jaha ok. Då kommer jag." Just att hon säger ord som jaha och ok låter så himla gulligt när hon säger det..

* Ibland är det ju svårt att bli sur, Alva hade lagt massa bananskal i soffan imorse vilket jag såklart ville att hon skulle ta bort " Neeej det ska se ut som en klocka. Bananen ä en klocka " Jag ser att hon lagt bananskalet i form av en visare haha.. " Nu blev det en fin klocka, sådär" *Jättestolt*

* I lekparken : "Mamma du får inte vara här (försöker lyfta undan mig haha..) , jag vill vara själv. Alva vill vara själv. Du får vara där borta (pekar mot lekställningen typ femtio meter bort) . Mamma står där borta. Alva kan gunga själv" Sen har hon även börjat skrika "Neeej du får inte knuffa mig maamma. Man får inte knuffas" om man försöker lyfta undan henne när hon gör något hon inte får, då är det svårt att hålla sig för skratt..

* Något nytt som Alva lärt sig sen hon fyllde två är att hoppa jämfota samt att kunna färger. Jag trodde att hon kunde det redan för typ ett halvår sen då hon ofta satt och pekade och sa olika färger, men sen dess har det oftare blivit fel än rätt färg. Nu däremot har det lossnat och hon har rätt nästan varje gång.

* Det måste vara på förskolan de tränat på bokstäver, för förra veckan pekade Alva på mina mjukisbyxor där det stod East dept, och så sa hon " Där ä ett A å ett S å ett T," och så pekade hon på exakt rätt bokstäver. Jag visste att hon kunde A L V från hennes namn, men de andra bokstäverna hade jag ingen aning om!

* Annars älskar hon vattenlek och att städa och torka fortfarande, verkligen älskar. Varje gång vi har duschat här hemma kommer Alva farande och ska torka upp "oj va blött, ha du duschat mamma? Alva måste ha papper å torka upp", och så står hon på knä och torkar golvet med sin lilla papperstuss.. Samma sak när vi kört torktumlaren, då är hon superglad över alla dammtussar som fastnar på kanten, och så står hon där med sitt papper och torkar bort varenda dammkorn. Skönt så länge det varar haha..

* Hon är otroligt omtänksam och blir alltig lite orolig så fort man råkar slå sig och säger Aj. Då kommer hon och säger " Va hände mamma? ha du ont?" Förra veckan slet jag av typ halva nageln när jag slog i den i bilen, och då såg ju Alva att jag hade riktigt ont. " De blir bra mamma, de går över sen" sa Alva tröstande, hur kan det inte blir bättre då? Hon är så himla gullig. Sen frågar hon ofta flera timmar senare hur det gått, typ " ha du plåster mamma? Du ha gjort illa dig. Du ha ont i tummen".


Nej det är helt omöjligt att få med allt, men jag tycker bara att allt är roligare och roligare för varje dag som går. Lite trotsålder har vi nog stött på, det kan bli en del gråt och skrik om Alva inte får som hon vill eller lyckas göra det hon försöker, och vi hör ofta "NEEJ DE Ä MIN!! DE Ä ALVAS" här hemma trots att hon då har våra grejer och inte sina, och några utbrott i form av att ligga på golvet i affären och skrika har vi stött på (ville inte gå hem från barnens hus..) men annars är hon ett väldigt snällt och glatt barn, går runt och sjunger, busar och skrattar för det mesta ♥




Kommentarer
Postat av: Peka

Åh vad kul att höra lite från er :)

Och så fick jag sitt och skratta lite för mig själv här åt alla härliga kommentarer från din lilla tjej :D

Det är så kul, min son har ganska nyligen börjat komma med massa knepiga kommentarer. Det är för härligt, men ofta undrar man ju vars dom får allt ifrån :O

2012-04-04 @ 22:30:15
URL: http://pekasrosa.blogg.se/
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥ Livet på torpet

Så DUKTIG hon är! Här har jag en som mest säger ingenting. Men det kan vara skönt då storebror pratar typ jämt ;)

Kram

2012-04-05 @ 08:41:27
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Livmodern

Jag tycker det är så roligt att läsa de här månadsinläggen! Man får verkligen en bild av hur hon är, lilla Alva.

2012-04-05 @ 10:45:48
URL: http://livmodern.wordpress.com
Postat av: andrea

Jag tycker jättemycket om dina månadsinlägg om Alva, dels för att det är himla roligt att läsa, men också för att jag känner igen min son så mycket i det du skriver. Nu är han förvisso 6 månader yngre än Alva och pratar inte riktigt lika mycket, men ändå, alla roliga saker dom säger, jag skrattar så jag gråter nästan varje dag. Häromdagen hade han t.ex. fått mjölk i sin mugg, och i muggen är det ett ventilhål, men eftersom jag tagit bort den där gummigrejen som gör att muggen inte ska läcka så läcker den ju när den hamnar upp och ner. Hur som helst, där stod han med sin mugg och drack mjölk, lite väl hetsigt kanske för rätt som det var så hör jag honom "USCH! Spillde golvet! Måste torka!" och sen springer han till mig, visar upp muggen och säger "Isak måste ha tejp!", haha, jag tyckte det var så roligt att han var så enormt logisk, tejpar man för hålet så läcker den ju inte :p Sen är han enormt petig också, han hatar verkligen att bli kladdig om händerna och springer mer än gärna runt och torkar och sopar i lägenheten för att han tycker att det är smutsigt. Där fick jag för att jag inte hunnit dammsuga på några dagar. "Usch, smuts!" eller "Usch! Skräp, pi!" hör jag honom säga flera ggr om dagen, oftast när vi är ute, men även hemma.. och då vet man att det är dags att dra fram dammsugaren ;)

2012-04-05 @ 14:20:00
Postat av: Jannie

Duktig tjej! o ha ha ha HON är UNDERBAR!!

( förutom det där at du skule vara tjock då...)

Du är ju smal som en sparris hjärtat!

jätte roligt inlägg vännen!

Hoppas ni får en fantastisk påsk!KRAMAR

2012-04-06 @ 07:18:25
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: melanie

vilket sötnos, hon är så fin så!

Glad påsk!

2012-04-06 @ 08:39:38
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: boosse

Vad duktig och framför allt rolig hon är :)



Glad påsk!

2012-04-07 @ 12:10:56
URL: http://boosses.blogg.se/
Postat av: Russin

hej hej..

hittade hit via Elin (Edvin och Tores mamma) och vilken fin blogg du har, rosa precis som jag älskar, haha..



haha vilken charmig liten tös du har.. :)



trevlig dag, kram

2012-04-10 @ 10:59:15
URL: http://russinsdagbok.se
Postat av: Ida

Underbart gulligt inlägg! Bra att du skriver upp sånadär grejer, det vill man ju minnas : )

2012-04-17 @ 00:00:46
URL: http://kawrtnee.blogg.se/
Postat av: kiwiberries

det här med talet är verkligen fascinerande! min äldsta gör så att hon kan upprepa ett nytt ord eller mening flera gånger i olika tonlägen för att höra hur det låter mest korrekt och är verkligen en perfektionist när hon pratar även om hon såklart gör småbarns fel. min yngsta är så rolig! hon har börjat säga "åh nej!" till en massa saker som hon inte tycker stämmer och så säger hon "men du!" haha alltså lillgammalt är såå gulligt!

2012-09-18 @ 21:55:36
URL: http://kiwiberries.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0