Lite skoshopping..

Publicerat: 2011-09-08 Kl: 22:04:00 | I kategori: Shoppat till Alva |


 

 

Alva har börjat växa ur alla sina skor i storlek 21 som vi har hemma, så det var dags att uppdatera skogarderoben lite grann. Eller ganska mycket eftersom hon behöver skor för flera olika tillfällen och efter ett besök på Skohuset här i närheten så kom vi hem hela tre par rikare. Och med vi så menar jag mig själv, mamma och Alva. Andreas var nog glad över att slippa spendera en evighet med att prova skor, han delar inte riktigt min kärlek till affärer.. Alva däremot tyckte att det var jätteroligt att prova skor och ville gärna springa runt och välja skor själv. När vi kom i  butiken sa Alva direkt "traktor, vart ää traktor!!" Jag fattade ingenting men hon brukar ju ha rätt, och det visade sig såklart att det fanns en liten leksakstraktor i plast (typ 5 cm stor) som stod på barnavdelningen, och den kom Alva ihåg från sitt enda besök i butiken för typ två månader sen. Ja hennes minne verkar det då inte vara något fel på och hon blev himla nöjd när hon såg att traktorn fanns kvar..

Vi hade verkligen inte tänkt att köpa tre par på samma gång, men storlek 22 som Alva nu behöver var slut i nästan alla höstskor, så vi passade på. Sen sa tjejen som hjäpte oss i butiken att Kuomaskorna oftast säljer slut snabbt i de minsta storlekarna, och eftersom hon även sa att de var de överlägset bästa vinterskorna så var vi ju tvungna att välja dem innan de tog slut, och man fick även med ullsulor gratis endast denna vecka. Hon trodde också att alla skor skulle passa ända till våren, så förhoppningsvis så klarar Alva sig nu på dessa tre  par skor vilket borde göra att vi inte behöver köpa några skor alls förrän typ till nästa sommar. Man kan ju hoppas iallafall då det är svårt att veta hur fort fötterna växer.


 

Vinterskor från Kuoma i storlek 23 samt en fodrad allvädersstövel från Pax i storlek 22. Tror Paxskon funkar på dagis hela hösten, den passar ju alla väder.


 

Den enda höstskon i hela butiken i rätt storlek var den här gympaskon från Viking i gore tex, alltså vattentäta vilket lär behövas nu när det regnar var och varannan dag..

 

 


Nu har jag ju egentligen ganska dålig koll på just barnskor då Alva mest bara haft Kavat hittills som jag varit nöjd med, så ni som känner att "men gud vad har hon köpt egentligen?!" kan ju hojta till..

 


Kommentarer
Postat av: Trivsamma förändringar

Tänk vilket minne barn har, det är ju fantastiskt!

Fina skor, nu klarar hon sig oavsett väder ett tag framöver.



2011-09-08 @ 23:09:29
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: Dessi [Home and desire]

Det är nog bra skor! Ska bli kul att höra hur dom är sen!



Hur går det förresten med dina posters?



Kram!

2011-09-08 @ 23:50:29
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Jessica

De svarta och röda stövlarna var ju såå snygga!

Vad ligger priset på dem ungefär?

Dags för nya skor här också och jag har ju 4 små fötter att klä, kan bli dyrt detta! ha ha :)

2011-09-09 @ 07:53:36
URL: http://aaceton.blogg.se/
Postat av: ♥ En pojkmammas vardag ♥

Kuoma har jag bara hört gott om, så du blir säkert nöjd!



Jag har köpt kavat vinterkängor till tore. Det är bara Edvins skor jag känner mig lite tveksam till. Håller på att spana på tradera efter ett par till ... trots sambon tycker att Edvin har galet många skor redan. Men kan man verkligen ha för många? ;)



Kram kram

2011-09-09 @ 09:51:18
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Elin

Vad skönt att ha skor klart inför höst och vinter! Jag har kört viking på både höstoch vinter kängor till mina kottar i år. Supernöjd änsålänge, men kavat är ju också toppen- speciellt till de minsta eftersom de är så lätta att ta av/på tycker jag. Kouma testar jag som "extra kängor" till Arvid i vinter. Får se vad vi tycker om dem sen :-)



Kram!

2011-09-09 @ 10:54:07
URL: http://elinpels.blogg.se/
Postat av: Melanie

vilket minne hon har! :)



och vilka bra köp, jag tror det blir kanon ja!

2011-09-09 @ 13:07:28
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: matilda

jag tycker det ser ut som helt vettiga skor. kuoma vet jag att är bra, för de är jag själv uppväxta med. det är ju en finsk sko, så här har typ alla kuoma :)

det är ju så svårt dethär med skostorlekar, det enda är väl nog bara att ta med barnet och prova så som du gjorde! vi borde också åka på uppköp snart :)

2011-09-09 @ 15:50:55
URL: http://matildaochsaga.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag har noll koll på barnskor men vi har också köpt en fodrad PAX sko till Molly som hon ska ha nu i höst. Hon har använt dem två gånger och baserat på dessa få tillfällen verkar det vara en mycket bra sko! :)

Vilket minne Alvar har, inte dåligt att komma ihåg traktorn...

Ha en fin helg! kram

2011-09-09 @ 21:00:20
URL: http://thereseslivochvardag.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Har hört så bra pm Kouma. Lite sugen själv faktiskt

2011-09-09 @ 21:53:15
URL: http://saratilling.se
Postat av: Mli - Husägare & barnlängtan ♥

Oj så fina skor :)

2011-09-10 @ 13:00:13
URL: http://idamli.blogg.se/
Postat av: Vita villan

sv: tack för snabbt svar. Får kika in på lagerhaus och leta efter de runda boxarna. Känner samma som du, måste uppdatera skorna för lilleman. Funderade på att köpa fodrade paxstövlar, är de bra?



/Maria

2011-09-11 @ 20:06:32
URL: http://mariaochhenrik.blogg.se/
Postat av: Johanna

Kouma har vi kört de tre senaste vintrarna nu, jättebra!



Som fodrade allväders har vi använt Sulmans neoprenstövlar, också jättebra, klarar ner till 0° utan extra strumpor i, och då är det ändå dags för vinterstöveln. Ett tips till kommande år om det visar sig att ni inte faller pladask för paxstöveln :-)

2011-09-13 @ 10:25:00
URL: http://dolk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0