Alvas första kalas!

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 09:22:00 | I kategori: Allmänt |


 

Alva var ganska nöjd över sin bulle..

 

 

Igår vad det dags för Alvas första barnkalas då vi alla var bjudna till lilla Molly som fyllde tre år! Inga bilder på födelsedagsbarnet dock då jag inte vet ifall de vill figurera i bloggen. Alva har inte ätit sötsaker tidigare då hon ändå inte efterfrågat det och vet vad det är, det har gått lika bra med frukt, russin eller majskrokar som hon gillar. Men nu har vi varit på flera kalas den senaste tiden där det varit barn i samma ålder som ätit både tårta och kakor och då blir det lite svårare när hon är den enda som inte får smaka. Så sedan någon vecka tillbaka har Alva också fått börja smaka lite grann och det blev en vanlig bulle som blev lika poppis som väntat. Jag tror det beror på att en bulle känns mest likt en macka även om det är lika mycket socker som alla andra bakverk.. Tårta, saft och chokladbollar väntar vi nog med däremot! Vi drog ju ut på det så länge vi kunde iallafall!

 

 

 

Alva var kalasklädd i sin fina klänning från Småfolk (och ville inte släppa bullen..)


 

Söta Alfons var yngst på kalaset! Jag kommer knappt ihåg att Alva varit så liten men det måste hon ju ha varit! Till höger syns Alvas första godispåse. Men godis väntar vi med så länge som det går så Alva fick behålla leksaken medans mamman fick godiset..


 

Alva och Theodor i full färd att hitta på nåt bus! Theo har käkat lite på någon penna så det är därför han är lite färgad runt munnen..


 

Alva älskar djur och blev överlycklig av den fyrbente familjemedlemmen. "Avva klappa hunden" sa hon glatt och trippade ut!


 

Nu har Alva och Andreas precis åkt iväg till förskolan för andra veckans inskolning. Det är korta dagar med bara 1-2 timmar per dag så jag hoppas att det ska funka sen när Alva ska gå heldagar. Det är Andreas som sköter inskolningen men jag hade tänkt åka idag då jag är ledig, men sen kom vi fram till att det är bättre att Andreas fixar det då Alva är så extremt mammig just nu och nog inte velat vara lika mycket själv ifall jag var där. Även om jag såklart skulle vilja vara med så känns det viktigast att försöka få Alva att trivas så bra som möjligt!

 

 


Kommentarer
Postat av: Melanie

Vad roligt med kalas! Och va härligt att höra att det finns fler som håller på det där med sötsaker och godis! Moa fick smaka lite tårta när hon fyllde 1 år, men det finns ingen anledning att ge henne något annat med massa socker i. Jag menar, dom vet inte vad det är förrens vi föräldrar ger det till dom så dom kan/får äta.



Jag vet föräldrar som ger sina 2-åriga barn coca cola tex - det övergår mitt förstånd alltså...

2011-09-12 @ 12:58:23
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: Sandra

Det tycker jag var ett väldigt klokt beslut och det går säkert bra när inskolningen är klar. Fina bilder som alltid.

2011-09-12 @ 13:05:44
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com
Postat av: Vickan - AlltiRosa

Välkommen till den rosa sidan www.alltirosa.se

Vi har samlat över 6000 produkter, allt i färgen rosa.

2011-09-12 @ 13:14:57
URL: http://blogg.alltirosa.se
Postat av: Ida

Åh vad kul med barnkalas! Längtar tills min tjej fyller ett så jag får ordna ett åt henne! :)

2011-09-12 @ 13:58:50
URL: http://anyway.bloggsida.se/
Postat av: Trivsamma förändringar

Så mysigt med barnkalas!



Jag tycker ni har gjort och gör helt rätt i att vänta med att introducera godis och annat onödigt så länge det går! Vi har sagt att vi ska försöka göra detsamma när vår bebis tittat ut.



Kul att hon är så förtjust i djur!

2011-09-12 @ 14:07:53
URL: http://trivsammaforandringar.blogspot.com
Postat av: Karin

Vilka otroligt fina bilder, ser helfestligt ut:)

2011-09-12 @ 16:14:22
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Tina

Mysigt med kalas :) när min son kommer upp i den åldern hoppas jag ochså på att kunna vänta med sötsaker. Jätte bra inställning du har. Det är inget fel om man som förälder gör det, men bag hoppas på att kunna vänta in i det sista. Fast jag har långt kvar till den dagen. Haha. Han ligger fortfarande i magen och väntar på att komma ut, när det nu passar honom ;)

2011-09-12 @ 17:20:17
URL: http://neckis.blogg.se/
Postat av: En ovanligt bra gravid och mammablogg

Äh, jag var ju skit diskret och INGEN visste om att jag var gravid igen, typ. Jag är ingen hejare på att behålla hemligheter.



Suck för sötsaker på kalas. Vi brukar också ge Tyra en bulle, men det är för den mättar bra och brukar ta en stund att få ner. Men det är så svårt att stå emot när andra föräldrar, och det får dem såklart göra, jag bryr mig inte vad andra gör med sina barn, fyller nån tallrik med kladdkaka och muffins och gud vet vad. Tyra ser ju det. Det blir svårare och svårare. Tyra tror att torkade aprikoser är godis, det är praktiskt.



Jag fyller år i helgen, och är lite less på kakhysterin på kalas. Så jag tänkte testa nått nytt. Jag tänkte bjuda på nybakt bröd och scones, och köpa goda ostar och marmelader och lite annat pålägg. Och kanske baka några muffins och göra en tårta. Jag skulle iallafall bli jätteglad om jag blev bjuden på det istället för sju sorters kakor på kalas!



Det går nog bra för Alva på dagis ska du se. Tyra blir fortfarande väldigt lessen, men det kan visst ta tid. Kram!

2011-09-12 @ 21:02:05
URL: http://www.minbebis.com/blogg/lindaochtyra
Postat av: britta bloggar

Vad kul med kalas!

2011-09-12 @ 21:22:59
URL: http://brittabloggar.wordpress.com
Postat av: Jessica

Tack så mycket :) Scrapbooking är en riktig avkoppling för mig, släpper resten av världen för en stund.

Testade på att sy en uggla häromdan, vilket resulterade i världens skrattanfall då Stefan kommer in och säger "nej, men vilken söt fisk". Vid det tillfället insåg jag att jag ska hålla mig till papper och inte till symaskinen :) ha ha.

Okej, ja det är dyrt med skor, speciellt med tanke på att de bara kan ha dem en säsong. Men men, de va mycket fina iaf och kommer säkert att vara superbra!

Kram

2011-09-12 @ 23:15:44
URL: http://aaceton.blogg.se/
Postat av: Jessica a

Kul med kalas och ni gör helt rätt i att vänta med sötsaker. Judit fick äta tårta på sin 1-årsdag men var inte särskilt förtjust. Sen har hon ätit bullar och chokladbollar under året och sen i sommar har hon fått smaka saft nån enstaka gång. Hon får äta chips men inte smågodis och är helt nöjd med det, gäller bara att plocka fram alternativ ju...

Supersöt klänning me, gillar brunt!

kram j.

2011-09-13 @ 06:36:27
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Alexandra

Det såg gott ut med lite kalastårta!



Det är alltid skönt att rensa garderober, men jag är dålig på att ta bort saker om jag ska vara helt ärlig. Jag måste lixom ransaka mig själv. Lägga i en hög släppa det mentalt lixom, man vet ju ändå någonstans innerstinne att man aldrig kommer använda vissa plagg!!



Kram

2011-09-13 @ 06:54:42
URL: http://minbebis.com/blogg/soontobe/
Postat av: sandra

härligt kalas, var gärna med och ävla imin blogg http://sandraleinonen.bloggplatsen.se/2011/09/12/6226510-tavling-kalaslagretse/

2011-09-13 @ 09:05:25
URL: http://sandraleinonen.bloggplatsen.se
Postat av: Josefin -Happy Days- (nominerad till årets bloggmama)

Nu när du nämnde lägenheten så ringde det nog en liten klocka långt där bak, tror jag läst/du berättat det tidigare. Minnet är bra, men kort! ;-)



Ang kudden "Home sweet home" så är den faktiskt från Netto. De hade olika ordspråkskuddar i vintras fick jag se i ett reklamblad. De sålde som smör och jag fick tag i den sista, den på bilden.

2011-09-13 @ 20:51:20
URL: http://myhappydays.se
Postat av: Dessi - Home and desire

Jag förstår inte varför man måste bjuda på sötsaker på barnkalas? Det funkar väl lika bra med frukt o s v? Vi vuxna väljer ju själv vad vi stoppar i oss, men jag vill också vänta med godis, saft och kakor till Vilmer. Synd att inte alla föräldrar har samma inställning till det, men så är det ju med allt...

2011-09-14 @ 22:01:25
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0