Alva 14 månader!

Publicerat: 2011-03-27 Kl: 10:30:00 | I kategori: Alva 1 - 2 år |




Den fina molntröjan köpte jag på tradera och den kommer från SiSaScoSi

 

Nu var det i och för sig över en vecka sedan Alva fyllde 14 månader, men jag har kommit lite efter med bloggen sedan jag började jobba och bilderna är i allafall tagna på fjortonmånadersdagen! Det märks verkligen att Alva börjar bli en egen liten person med egen vilja och personlighetsdag och det är så kul att se hur hon utvecklas! Att gå vill hon fortfarande inte göra med det går ändå framåt då hon nu kan stå själv lite då och då och de senaste dagarna har det gått bra att endast hålla i sig i en hand samtidigt som hon går.

 

Något som hon också har börjat med den senaste tiden är att peka om hon gör sig illa någonstans, för slår hon sig lite grann pekar hon nu först på typ bordskanten där hon slog sig, och sen på sitt eget huvud för att visa vart det gjorde ont. Hon säger även däääär och pekar ifall man frågar vart något är, tidigare pekade hon bara. Språkmässigt så kommer det nya ord hela tiden och hon fattar verkligen vad allt betyder som man säger, men några nya ord den senaste tiden är Huvva ( är det bara i norrland vi säger så om nåt är äckligt?), Mimmi (farmor och farfars katt) och äätta (hjärta).

 

Annars är det lite kul att se hennes personlighetsdrag, för något som vi inte lärt henne utan hon kommit på själv är att hon absolut inte vill ha något kletigt på fingrarna eller kladd på brickan när hon äter. Råkar hon doppa sitt finger i maten så att det blir kladdigt så sträcker hon fram det och tittat på en och gnäller tills man torkat fingret, samma sak ifall det råkar komma en klick mat där det inte ska typ på golvet, då hänger hon utanför stolen och pekar och pekar tills man torkar upp det - och gör man det inte på en gång så vägrar hon att äta tills man torkar upp.. Samma sak om hon tappar/slänger en ärta eller nåt på golvet så vill hon att man plockar upp den innan hon vill fortsätta att äta.

 

De roligaste sakerna att leka med är såklart våra mobiltelefoner som har varit favoriter ända sedan hon kunde greppa saker, men nu har hon kommit på hur man får upp mitt knapplås (mms har hon ju också skickat några stycken som jag skrev om tidigare) samt att hon vet exakt hur man kollar på bilder i Andreas i-phone. Hon pekar på den och gör monsterljud (hon vill alltid kolla på exakt samma bild på ett monster på) och sen börjar hon att bläddra fram och tillbaka på bilderna och känner igen alla hon ser, mamma eller pappa säger hon och pekar.

 

 

Typ den enda bilden från festen som går att visa i bloggen..


För övrigt så har helgen bjudit på massor av jobb och Andreas 30-årsfest! Vi bjöd på västerbottenspaj och romröra och hade så himla kul! Det var så skönt att träffa alla kompisar och bara vara vuxen ett tag men tyvärr så är jag superförkyld och trött efter att ha varit småsjuk hela veckan och ändå jobbat mycket, så när alla andra tog taxi ner till stan just innan midnatt så bäddade jag ner mig här hemma istället, men nästa gång är jag förhoppningsvis pigg nog att även gå ut! Alva sov hemma hos sin mormor och morfar istället och det hade gått jättebra vilket var skönt att höra, och här hemma så lyckades jag få sovmorgon nästan till klockan åtta! Annars så verkar min hjärna just nu vara inställd på att vakna klockan fem då Alva vaknade då en period, men den senaste veckan har hon vaknat vid sju som vanligt men ändå så vaknar jag vid fem och är supertrött, så störande..


Kommentarer
Postat av: Caroline

Det där med att vara känslig för kladd känner jag igen - big time! Leia avskyr verkligen att bli kladdig och har alltid varit sån. Skönt nu att hon kan torka eller tvätta händerna själv, haha.



Ha en fin söndag! Kram

2011-03-27 @ 13:44:17
URL: http://uppsalamamman.blogspot.com
Postat av: Mickan

Roligt när det går framåt. :) Jag känner också igen mig i det där med kladd... Jag ville också få bort kladd från fingrarna om jag fått något på mig. Fort skulle det gå. :P



Hoppas helgen varit bra!

Kramar

2011-03-27 @ 18:21:13
URL: http://angel-like.com
Postat av: Asliana

Så söt hon e :)

2011-04-05 @ 15:40:41
URL: http://modelasli.blogg.se/
Postat av: Anonym

å vilken gullig header!:D

2011-04-05 @ 15:52:21
URL: http://denisebjrk.blogg.se/
Postat av: lovisa

så söt!

2011-04-05 @ 16:02:10
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Amanda ♥

Åhh vaa sööt!

2011-04-05 @ 16:15:52
URL: http://amandabp.blogg.se/
Postat av: frida

Hej!

Tänkte tipsa om en superbra gratissajt: http://www.supergratis.se/?r=75450



Genom denna sida samlar man poäng genom att utföra gratiskampanjer, tävlingar osv. För att sedan byta in sina poäng mot valfri pryl (telefon, kamera, presentkort osv)

Jag själv har samlat ihop till en kamera och 1000kr på HM.



Gratis är gott, eller hur?

Prova du också :) Helt gratis!

2011-04-05 @ 16:17:31
URL: http://www.supergratis.se/?r=7545
Postat av: Therese

Men herregud vilken söt bebis! KRAM (:

2011-04-05 @ 16:20:28
URL: http://ponymupp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0