Dagens aktiviteter..

Publicerat: 2011-08-08 Kl: 21:09:00 | I kategori: Allmänt |


Den här lediga dagen började rätt så tråkigt med ösregn och en lägenhet som såg ut som ett bombnedslag (trots att vi just har städat, men mer än två dagar verkar det inte ta innan en viss person har rivit ut ungefär hela lägenheten..). Så förmiddagen spenderad jag med att tvätta, hänga tvätt och vika rentvätt medans Alva ägnade sig åt att stoppa in olika saker i tvättmaskinen, kasta runt alla nyvikta kläder och plocka ner blöttvätten från tvättställningen. Utan att överdriva så går det liite långsammare nu att göra alla vardagsbestyr när Alva ska vara med och hjälpa till, hur duktig hon än är..
.

 

Lite kul att jag ofta får så många gulliga kommentarer från läsare som tycker att Alvas rum är fint, då skulle ni se hur det ser ut i verkligheten hehe.. Alvas rum - the naked truth! Men det är tur att det tar max fem minuter att städa upp hela rummet, bra förvaring och plats till alla grejer är hemligheten!




Den lilla marodören in action.. Dagens Alva i den fina ladskapströjan från Liandlo, köpt hos Hjärtat mitt. Alva gillar kläder med mycket djur på, idag satt hon och pekade och visade mig både igelkotten, björnen och ugglan..


Men när Alva vaknat från sin sovstund så hade solen börjat kika fram och vi skyndade oss att göra oss i ordning för en spontan sväng ner på stan tillsammans med min mamma! Shoppingdags alltså som alltid när vi går på stan tillsammans.. Jag var ute efter regnkläder och lite andra ytterkläder till Alvas dagisstart innan alla storlekar tagit slut. Jag jobbar ju i en klädaffär och vet att det mesta tar slut direkt vi får in det i butiken, speciellt när det gäller regnkläder och regnvantar som alla behöver till dagis. Det slutade med att vi köpte två par regnbyxor, en regnjacka, två par regnvantar och ett par överdragsbyxor. Jag har hört att man behöver typ två av allt ifall kläderna inte hinner torka då barnen är ute flera gånger per dag, om inte annat så kan det väl vara bra att ha en uppsättning hemma och en på dagis. Men troligvis kommer vi inte att behålla exakt allt, men bättre att köpa nu när det finns storlekar och lämna tillbaka det man inte behöver tänkte jag.. Bilder på vad vi köpte kommer en annan dag!

Efter all shopping så avslutade vi dagen med att gå och äta middag på Allstars uteservering! Supergod mat (kyckligfilé och pommes samt vitlöksbröd, riktigt lyxigt för att vara en måndag..) och att Alva satt supersnällt hela tiden och pillade på med sin majskolv och charmade personalen gjorde att det blev en perfekt avslutning på dagen som började så trist! Nu är det dock jobb som gäller resten av veckan, inte förrän nästa vecka har jag en ledig dag igen..


Bara för att hon är så fin ♥ Det är verkligen dags att klippa Alvas hår nu igen,  hon har fått en riktigt stor kalufs som växer som ogräs!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Vilken underbar blogg!

Har fått så mycket inspiration av din barnrumsinredning!

Har själv fallit offer för ugglor av någon konstig anledning, söta som attan! :)

2011-08-08 @ 21:47:18
URL: http://aaceton.blogg.se/
Postat av: Mamma Evelina ♥

Hej hej :) Vart har du hittat mattan till hennes rum? :) Riktigt fin!

2011-08-08 @ 22:07:46
URL: http://loon.blogg.se/
Postat av: kela

haha...skönt att se att det kan vara kaos även i Alvas rum :-D

2011-08-08 @ 22:46:37
URL: http://www.kelascrappar.blogspot.com/
Postat av: kela

ust det, glömde skriva...nu finns första bilden på tapeten i Signes rum upp, långt ifrån klart ännu, och inte så bra fotat, men en liten snabb glimt på hur det blir iallafall!

kram

2011-08-08 @ 22:48:06
URL: http://www.kelascrappar.blogspot.com/
Postat av: LIIV - vanlig men unik

Sööt tjej!

Tråkigt med dåligt väder, här var det superfint väder hela dagen igår och ser ut att bli samma idag :)

2011-08-09 @ 06:56:39
URL: http://liivahliin.blogg.se/
Postat av: Lisa L

Ja dom kan verkligen stöka till d fort dom små liven :D Jätte fin tröja, gillar sånna färgglada med mönster :D ska ta och kolla in sidan du länkade till. Har hittat en hel del fina kläder på seconhand och loppis åt Edvin med lite retro på :D annars är en del nya sånna kläder så himla dyra =/ synd man inte e händig vid symaskinen ! hehe..kram

2011-08-09 @ 07:48:32
URL: http://www.vackravitavingar.blogspot.com
Postat av: Milli

Hej Elin och Alva :)

jag undrar var ni köpt den fina gröna "lådan". Super fin :)

2011-08-09 @ 10:00:55
Postat av: Ida

Fin Alva är i tröjan!

Kram

2011-08-09 @ 10:50:08
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: Michaela

Måste först säga att jag älskar din blogg, så mysig o härlig:)



Vill tipsa dig om att det finns supersöta gummistövlar med ugglor på på Ica Maxi, till din lilla tjej! Tänkte på dig direkt när jag såg dom!



Är själv ett fan av ugglor:)



Ha det gott!



Kram

2011-08-09 @ 11:06:49
URL: http://michaelaullman.bloggspace.se
Postat av: Solveig

Hej! Har nu fått en liten tjej! Och vill genast börja inreda hennes rum! :) undrar nu vart du köpt de rosa boxarna du har i bokhyllan? :) mvh Solveig

2011-08-09 @ 13:30:30
URL: http://solveigk.blogg.se/
Postat av: ELINOCHALVA

Milli:



Hej! Den gröna lådan som vi använder som boklåda har jag beställt från ellos! Den finns säkert kvar fortfarande, tror den fanns i flera färger också!



Mvh Elin

2011-08-09 @ 18:08:14
URL: http://elinochalva.blogg.se/
Postat av: Mamma Evelina ♥

Tack, måste spana in den där då! :)



Ja ni får prova måla :) De roligaste var att doppa penseln i vattnet tyckte Meja. Men hon förstod som ändå hur man skulle göra. Men vi ska nog testa fingerfärg nästa gång.

2011-08-09 @ 20:16:20
URL: http://loon.blogg.se/
Postat av: Jessica A

Härligt med bra dagar tycker jag... och återigen en superfin tröja hon har på sig... jag gillar ju oxå mönstrat men även randigt och jeans och en massa annat så Judits garderob är mest ett virrvarr och ibland är det svårt att hitta saker som passar ihop!!

Kram

2011-08-09 @ 21:14:20
URL: http://sturegatan3.bloggplatsen.se
Postat av: Dessi - Home and desire

Vilken måndagslyx! Jag vill också gå ut och äta gott en måndag! :)



Tja... 18.15 är TIDIGT! Idag somnade han exakt 19.08. Han brukar sova till runt 6.00. De två senaste dagarna har vi sedan somnat om och vaknat vid 9.30... Riktiga sjusovare har vi blivit!



Tack för dina fina kommentar om headern! Jag trivs! :)



Kram!

2011-08-09 @ 23:03:26
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: emma, mamma till julia (foto)

gud va söt hon är!! :D

2011-08-09 @ 23:10:40
URL: http://emmzien.blogg.se/
Postat av: solveig

Tack, var faktiskt inne på mio igår och såg dem innan du svarat! ;P Men visst hade du köpt mattan på mio? Frågade efter den, men de hittade ingen i datorn. De var kasnke länge sen du köpte den? Hette den happy?

Tycker vimplarna är underbara oxå! har du gjort dem av tyg eller papper? Vart har du hittat de?? ;) Mkt frågor, har en känsla av att jag kommer ta efter dig mkt, men de e ju så underbart fint! :)

2011-08-10 @ 11:25:40
URL: http://solveigk.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ja det har jag verkligen fått, gillade din fågelhok av kartong. Har funderat på att snickra ihop en, men kanske skulle prova "lightversionen" först innan jag ger mig an hammaren :))

2011-08-10 @ 19:57:50
URL: http://aaceton.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hejsan



Hittade precis hit :)

Måste bara säga att oj vilken fin blogg du har, med vackra bilder och vackert barn såklart :)



en blogg helt min smak!

Känner igen det där med städningen, är samma här, hinner inte städa klart innan sonen är och river ner nästa grej ;)



2011-08-10 @ 20:09:54
URL: http://babishen.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0