Städa garderoberna!

Publicerat: 2011-04-09 Kl: 09:59:00 | I kategori: Mode & Skönhet |



Det är inte bara Alvas garderob som behövde rensas, mina egna garderober har hållit på att svämma över i flera månader. Inte så konstigt kanske efter att ha jobbat på h&m i sex år och är tokig i att shoppa, men nu var det verkligen dags att rensa. Jag brukar gå igenom alla kläder minst två gånger per år då jag rensar ut allt jag inte använt det senaste året, och då blir det till att sälja på tradera eller att skänka bort. Något jag har lärt mig genom åren är att ABSOLUT INTE bära ner några kläder i källaren, för det som bärs ner kommer aldrig nånsin upp i lägenheten igen, och när man ska flytta är det bara jobbigt att gå igenom en massa kläder från flera år tillbaka..



Haha det gick inte att fånga på bild men det var nog en halvmeter högt klädberg över hela sängen, stackars Alva hamnade mitt i..


Det första jag gjorde var att tömma alla kläder på vår säng, vilket visade sig inte vara det smartaste.. Alva var måttligt intresserad av att vika kläder, så jag hann väl vika en hög eller två innan hon ville göra något annat, så projekt garderob fick vänta tills Alva gått och lagt sig för kvällen. Det var inte lika kul att stå och vika kläder klockan 22 på kvällen bara för att jag skulle kunna få bort lite kläder så att jag överhuvud taget skulle kunna få plats att lägga mig att sova..



Alva var så himla söt då hon satt nere på golvet och var finurlig en stund, och sen ställde hon sig plötsligt upp och visade att hon tagit på sig min klocka! Hon gillar verkligen alla typer av smycken och bling-bling..

 

- Nej mamma det här var inte så kul..


Över två påsar med kläder lyckades jag rensa bort som ska upp på tradera eller skänkas bort, så nu blev det lite (bara pyttelite..) plats till att köpa lite nytt. Jag har till och med kastat bort de kläder som blir kvar i garderoben år efter år som jag har haft som favoriter men jag ändå inte använt de senaste åren. De hamnar alltid längst underst i någon hög, men sen har de ändå inte blivit använda när jag rensar nästa gång. Men jag brukar alltid prova dem när jag städar garderoben, och konstigt nog blir de bara mindre och mindre ( det kan väl inte vara jag som blir större?) så nu fick de åka ut.


Kanske svårt att se skillnad för någon annan än mig själv, men det var så fullt och knövligt innan att jag på fullaste allvar inte har kunnat dra ut trådbackarna på kanske två månader. Planen var att städa garderoberna långt innan jag började jobba den första mars, så jag har bara knövlat in allt och tänkt att jag ändå skulle städa. Sen blev det alltså inte av, och det har inneburit att jag endast kunnat använda kläderna som legat längst ut, köpt nya kläder att använda, eller har använt det som legat nytvättat för dom högarna har legat på golvet brevid sängen..  Det var alltså verkligen dags att rensa, och nu efteråt så känner jag sån lättnad varje gång jag öppnar garderoben och kan dra ut backarna och välja bland alla plagg! En annan positiv grej med att rensa är att jag hittade massor av plagg som jag glömt bort att jag köpt - som att gå en stor shoppingrunda alltså!

Den andra garderoben innehåller endast klänningar och finare toppar och linnen, men den var ändå hyfsat städad innan jag satte igång. Dock lyckades jag rensa ut en hel del från den också, massor av klänningar som jag tydligen växt ur ( är det ok att fortfarande skylla på Alva fast hon det var fjorton månader sen hon föddes?) De lådor med finare klänningar (för bröllop, kalas och nyår) som jag lade undan när jag var gravid tyckte jag inte att de var någon idé att plocka fram. Dels har jag inte haft tillfälle att klä upp mig än, och dels så är de nog fortfarande för små..



Tittar man noga uppe i högra hörnet på efterbilden så kan man se tre stycken typ identiska randiga toppar, men det är tydligen sånt som händer när man inte rensar garderoben så ofta som behövs. Hade jag vetat att jag redan hade två stycken identiska toppar i garderoben så hade jag garanterat inte köpt den tredje.. Efter rensningen fanns det nästan bara klänningar kvar i min favortifärg - svart. Men hur mycket jag än gillar att bära svart så vet jag inte om man behöver typ tjugofem svarta klänningar - uppenbarligen har jag inte hittat min LBD (Little black dress) som ska passa vid varenda tillfälle..


Sen har jag ju faktiskt en garderob med bara träningskläder och mjukiskläder, men den har i princip varit orörd de senaste åren då den behövde jag verkligen inte städa. Jag förstår inte varför, jag menar jag har ju ändå varit och tränat EN GÅNG sen jag köpte träningskort i januari..


Men herregud vilket långt inlägg det blev, cred till den som orkade läsa igenom allt ända hit.. Ibland skriver jag verkligen inlägg som är helt ointressanta för alla andra än mig själv, men det får ni ha överseende med.. Nu är det dags för mig att cykla till jobbet, trevlig lördag på er!

 


Kommentarer
Postat av: Ida

Jisses vad kläder =) Vad duktig du e som tar tag i det det skulle jag oxå behöva men har inte kommit i stämning för det än =)

2011-04-09 @ 10:47:48
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: Dessi - Home and desire

OJ med kläder! Själv har jag inte samma dilemma då vi har uniform på jobb, och när man sen kommit hem så har det mest blivit mjukiskläder eller "hundkläder". Jag behöver verkligen kläder, men har svårt att unna mig det då jag hellre köper inredning... Knäppt!



Kram!

2011-04-09 @ 19:47:52
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Mickan

Klart jag orkade läsa. ;)

Oj så mycket kläder! :O Hihi. Skönt att få lite ordning. Du kan få en inbjudan till en ny annonseringssida om du vill? Du får annonsera fritt i 3 månader.

Kramar

2011-04-09 @ 22:24:46
URL: http://angel-like.com
Postat av: Helen

orkade oxå läsa hela hihi ibland lever fingrarna sitt eget liv och bara skriver och skriver men det är väl vitsen med blogg;P.jösses så mycket kläder du har jag tycker jag har mycket kläder men aldrig nått att ha på mig men det problemet kan du ju inte ha eller;P.men kan det vara en yrkesskada det har vi ju alla så det är det ok att skylla på ju :)

Postat av: Malin - Mamma till Nova

Oj va mycket kläder du har!! Skönt att få ordning på det. Jag köper aldrig kläder till mig själv längre, tror det har att göra med att jag alltid säger att jag ska bli smal först :p o för att det är roligare att handla till novis såklart :)

2011-04-10 @ 08:09:30
URL: http://maammamalin.blogg.se/
Postat av: Caroline

Men guuuud vad med kläder du har, även efter rensningen!:D



visst är det konstigt med den där krympgasen som utvecklas i garderoben....? Det har min också drabbats av. ;)



Ha en fin dag! Kram

2011-04-10 @ 09:34:26
URL: http://uppsalamamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0