Stockholm here we come!

Publicerat: 2011-04-15 Kl: 06:45:00 | I kategori: Allmänt |




Finaste tjejen i den underbara tröjan med skogsmönster från Liandlo


Denna helg har jag längtat efter hela veckan, om tre timmar ungefär sitter nämligen jag och min kära mamma på planet till Stockholm för en liten semesterweekend! Jag kan knappt tro att det är sant, det ska bli så otroligt härligt att få bo på hotell vilket innebär både hotellfrukost och att få sova så länge jag vill - helt underbart! Sen att jag ändå kommer att vakna vid sex-sjutiden som jag alltid gör är ju en helt annan femma.. Vi bokade detta i början på förra veckan så det blev väldigt spontant, men jag är bara ledig en helg i månaden och det var den här helgen så vi passade på. Jag fyller ju trettio år i år, och det gör även de flesta av mina närmaste tjejkompisar. Vi har pratat i flera år om att åka till New york för att fira, men det blir istället en resa till Irland i maj. Jag kommer dock inte att följa med, dels för att jag inte vill lämna Alva och resa så långt, och dels för att jag inte har så många semesterdagar att kunna plocka ut. Mamma tyckte väl lite synd om mig att jag missar resan, så det var därför hon föreslog att vi två skulle åka till Stockholm i stället och jag var inte sen att haka på!

Lite farligt är det ju att släppa lös både mig och min mamma själva i Stockholm, jag är ju helt shoppingtoligt som ni har märkt och min mamma är exakt likadan (jag skyller på att jag har ärvt hennes gener). Nu har vi ingen som stoppar oss när vi går i affärer så vi lär väl komma hem med en hel del shoppingpåsar.. Men det är inte bara shoppingen som lockar, det ska bli skönt med lite värme och sol också för det verkar ju vara rikigt fint väder där i söder! Det blir nog inget bloggande i helgen men jag kanske kollar bloggen ändå på hotellet i foajen, så ni får gärna tipsa om det finns några bra butiker som säljer fina barngrejer, både kläder och prylar är intressant ( finns det kanske någon butik som säljer produkter från Blafre?) Bara runt centrum helst för vi kommer att bo vid Drottninggatan..

 

Lite jobbigt blir det såklart att vara ifrån Alva i tre dagar, men det är nog värre för mig än vad det är för henne. Det är ju inte dåligt att få en hel helg själv med att busa med sin pappa!




Jag vill även åter igen tacka alla er som röstat på Alvas rum i tävlingen om Sveriges snyggaste barnrum, jag blir så himla glad att det är så många som gillar hennes rum och att ni tar er tid att rösta på oss!

De tio bästa bidragen går till final, och när jag kollade nyligen så låg vi på plats tolv, med bara sexton röster upp till finalplats. Det känns helt sjukt att vi ligger så bra till, nästan så att jag vågar börja tro på att vi kanske kan bli en av de tio.

Så ni som vill får jättegärna hjälpa oss genom att rösta på Alvas rum, man kan rösta en gång per dag fram till den 26 April. Rösta här!



Tack,  och trevlig helg på er alla fina bloggläsare!



Kommentarer
Postat av: linda-mamma till Tyra

herregud Elin, med centrum hoppas jag du menar city och syftar på allt inomför tullarna. Drottninggatan är det SISTA stället du ska shoppa på, samma butiker som ni har i Umeå. Det enda av intresse skulle vara Åhléns City, deras barnavdeling ligger i bottenplan och säljer bla how to kiss a frog.



Jag skulle istället styra kosan mot Hamngatan. Börja i Gallerian, tar er neråt Hamngatan mot NK vars barnvadelning jag inte tycker du ska missa, och längs ner på Hamngatan finns Zara, den är mycket bättte än den på Drottninggatan. Snedda sedan över Norrmalmstorg (missa inte Marimekko butiken för lite ögongodis, och Marc Jacobs på andra sidan, också det ögongodis), korsa Birger Jarlsgatan och sedan in på Grev Turegatan. Där har du Geggamojjas nyöppnade butik, lite längre upp Twist & Tango. Ta sedan höger på Humlegårdsgatan upp mot Östermalmstorg, då kommer du till Brukas stora inredningsbutik, MISSA INTE DEN! Ligger bredvid Östermalmshallen (som är ett utomordentligt ställe för en lunch).



Vidare på Östermalm har du Sprall på Nybrogatan (jättejättefina barnkläder och prylar), de har en en outlet på Linnégatan/Sibyllegatan (Molo bla). Lite längre upp på Linnégatan ligger Lilla Bus, en liten butik som bl.a säljer Duns, de har fått in underbara Tshirts (bl.a en med getingar på som jag vill köpa till Tyra) som jag inte tycker att du ska missa. De säljer även Villervalla.



På Östermalm finns det en massa andra barnbutiker, som Bonti på Karlavägen. Sturegallerian kan vara rolig att sitta ner och vila fötterna i och ta ett glas vin eller kaffe och spana på folk.



På Linnégatan, mitt emot 7 eleven snett över från Spralls outlet butik ligger Bageri Kringlan. Litet, lugnt och med stans bästa kaffe.



Det var mitt stockholmstips. Huvudsaken är att du UNDVIKER Drottinggatan. Jag rekommenderar Östermalm eller Södermalm. Men om jag skulle börja tipsa om Söder skulle det här inlägget bli för långt. Det får nån annan göra, jag täcker in Östermalm.

2011-04-15 @ 08:04:59
URL: http://www.minbebis.com/blogg/lindaochtyra
Postat av: Dessi - Home and desire

Vilken härlig lista du har fått här över! :)



Hoppas du har det underbart i Sthlm! Synd du missar Irland, mitt favoritland!



Tänkte blogga lite om barnrum nu och hoppas att det är okej att jag använder din tävlingsbild och tipsar om tävlingen!?



Kram Dessi

2011-04-15 @ 09:22:23
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Ida

Åh vad mysigt det låter med en weekend i Sthlm. Älskar hotellfrukostar! Hoppas du får det riktigt mysigt! Jag har inte varit i New York men däremot Irland och måste säga att det är helt underbart där så du har verkligen något att se fram emot! Jag vill dit igen, får se om det blir någon gång...

Förresten måste säga att Alvas tröja är superduper fin!

Kram på dig

2011-04-15 @ 10:27:01
URL: http://chictbyida.blogg.se/
Postat av: Livmodern

Nu har jag röstat på Alvas fina rum också :)



Ha det så gott på resan!

2011-04-15 @ 18:20:19
URL: http://livmodern.wordpress.com
Postat av: Malin - Mamma till Nova

Förstår dig! Det blev samma för mig. Fick så svårt för o slänga Novas kläder när jag satt där o rensa, men lite kan jag tänka mig att sälja. Men som sagt det mesta sparas :)



Hoppas ni får en super mysig helg!!

2011-04-15 @ 19:37:24
URL: http://maammamalin.blogg.se/
Postat av: ellenojag

tack för din fina kommentar om bloggen, den värmde!



ha nu en fantastisk tur till Stockholm, och shoppa, ät gott och njut!!

kramar

2011-04-15 @ 22:47:05
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: Jannie-mamma till Vicor

Å vad roligt vännen!!

Det är du ju så värd!!Hoppas ni får en helt underbar helg!Vilket jag iofs inte tvekar på att ni kommer att få...

Nu jädrar lär blir det shopping av säg!

Massa kramar i från oss

2011-04-16 @ 14:50:54
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Sofie

Hoppas du har en jättehärlig helg i storstaden! Vis allt du shoppat sen =)



Stor kram o jag älskar Alvas tröja!!!

2011-04-17 @ 12:21:24
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Therese

Ha så kul i sthlm!

Har röstat på erat rum, såklart :) Även länkat på min FB att mina vänner ska göra detsamma! '

Kram

2011-04-17 @ 13:37:34
URL: http://fruhorn.com
Postat av: Mli - Husägare & barnlängtan ♥

Okej :) Ja, hoppas verkligen ni vinner. Det är verkligen så fint :) Längtar till man själv får inreda barnrum :>

2011-04-17 @ 17:55:41
URL: http://idamli.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Jag röstar och röstar!!



Ni har haft bra väder nu när ni varit i Stockholm i varje fall!! =) Skönt för er! Vad har ni hittat på?



Kram

2011-04-17 @ 22:03:00
URL: http://minbebis.com/blogg/soontobe/
Postat av: Linnea

Coolt. Och vilka fina bilder, jättesöt verkligen.

2011-04-18 @ 09:18:10
URL: http://hotell-jarfalla.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0