Alva - en bokmal

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 11:43:58 | I kategori: Barnkläder |


Jag har alltid älskat att läsa böcker och gillar att läsa det mesta, allt från deckare till chicklit. Sen Alva föddes har det inte funnits lika mycket tid till att läsa men en positiv grej är att Alva verkar ha ärvt mitt bokintresse! Vi brukar sitta i kuddhörnan i hennes rum minst en gång per dag och läsa lite pekböcker och annat intressant.. Jag längtar tills hon blir lite större och vi kan börja läsa riktiga berättelser som Astrid Lindgren, nu är det lite mer peka på en ko och säga muuu.. Och eftersom böckerna innehåller ungefär 6 sidor tar det väl någon minut att läsa ut, så vi läser samma böcker om och om igen. Och igen. Och en gång till..
.
Två av paketet jag hämtade ut i helgen var faktiskt till Alva! Jag har gått med i flera olika bokklubbar till henne, jag blir lite lurad av alla erbjudanden som man får när man går med typ 3 böcker för 10 kr eller liknande. Sen att man måste köpa flera böcker till ordinarie pris innan man kan gå ur, och att de böckerna är typ dubbelt så dyra som nere på stan tänker jag inte på..
.
Paketen från Goboken brukar jag oftast avbeställa då jag tycker att de är så dyra, men denna gång hade jag missat att avbeställa vilket nästan var tur! Vi har ju härmat mycket djurläten den senaste tiden och en av böckerna innehöll roliga knappar som gör just djurläten! Alva gillade det såklart direkt..
.
Barnens bokklubbs paket innehöll böcker för lite äldre barn så dessa sparar vi i bokhyllan något år till. Men jag var bara tvungen att beställa boken Pricken, för min mormor och morfar hade denna bok hemma hos sig när jag var liten, så det blir lite nostalgiflashback när jag sen får läsa den för Alva!

Post till Alva!

.
Alva har en favoritbok som heter Var är Molly, och hon har flera gånger krypit fram till boklådan och plockat just den boken bland alla andra. Både igår och idag när hon tog upp Mollyboken pekade hon på den och sa - mmmma. Jag vet inte riktigt om jag ska tolka det som "molly" eller kanske "mamma den här boken tar vi, den är så himla intressant och lärorik". Jag chansar på det sista, jag tror att Alva är rätt intelligent hehe..
.
Molly såklart..



Alvas fina boklåda som köptes för ett halvår sen men inte skruvats ihop förrän nu..

Kommentarer
Postat av: Dorothea - Ett nästintill trillingliv

Hej och jätte tack för din kommentar på bloggen för ett tag sedan -alltid lika kul att få så rara ord såhär mitt på dagen!



Hoppas du och underbart söta Alva får en härlig tisdag!

2010-11-02 @ 12:42:05
URL: http://www.alltforforaldrar.se/theans
Postat av: Dorothea - Ett nästintill trillingliv

hej igen ;)



åh ja halsbandet är helt underbart!!! jag vart så rörs när jag fick det. gosh! haha.

komme man ju aldrig kunna göra om heller - barnen blir ju aldrig små igen! :)

2010-11-02 @ 13:04:32
URL: http://www.alltforforaldrar.se/theans
Postat av: ♥ Anna S

Haha vad lustigt.

Jag skrev just ett inlägg om just bokläsning och barn :).

Jag förespråkar verkligen att man läser för sina barn! Så heja er som redan börjat!!



KRAM

2010-11-02 @ 15:20:23
URL: http://ansobloggar.blogg.se/
Postat av: linda-mamma till Tyra

när vi var på 10 månaders kontrollen på BVC så var läkaren impad av Tyras språk och förståelse, hon har ju råkoll på sina kroppsdelar, hur djur låter osv, någon som man förväntar först vid 18 månader. Läkaren frågade direkt om vi läser mycket för Tyra, och det gör vi ju. Enligt läkaren så brukar barn som man läser för få ett tidigt utvecklat språk och ordförståelse...så det är ju bara positivt att läsa! Jag läser morgon och kväll för Tyra, då gillar hon att sitta i mitt knä och lyssna, har blivit en rutin för henne tror jag. Hon har precis gått över till lite mer text också, den som funkar bäst är "babo pekar" som vi fick i ett barnens bokklubb paket. Den rekommenderar jag starkt. Jag brukar låna lite böcker på bibblan och testa vad Tyra tycker om dem innan jag beställer hem. Jag gillar din läshörna, jag vill också ha en sånn, har ett hörn i Tyras rum som måste fixas...hur har du gjort med själva sittdelen, vad har du där? Ser så sjukt mjukt och skönt ut!

2010-11-02 @ 21:35:21
URL: http://linmackblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0