Leilas Rocky Road

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 21:46:54 | I kategori: Mat & bak |




Jordnötter, dumle, pistagenötter, marshmallows, pistagenötter och daimkulor blandas i smält choklad, inte det nyttigaste julgodiset kanske..




Leilas saffransskorpor står i ugnen över natten och knaprar till sig!

Idag trotsade jag kylan och gick till Ica för att handla ingredienser till både julgodis och saffransskorpor. Leilas saffransskorpor har jag gjort de senaste två åren, och de är så otroligt goda och har blivit väldigt uppskattade. Jag tänkte även göra en till sats wienernougat, samt Leilas Rocky road som verkar väldigt populär.

Men vad gör jag när jag kommer hem från affären? Jo jag snubblar på en drickesback och gör illa ryggen, så jag har mest legat på värmedynan här hemma resten av dagen. Dock fick jag höra att det bästa om man har ont i ryggen är att stå och röra sig så mycket som möjligt (precis vad man inte är sugen på när man har ont..) så mellan soffliggandet har jag trots allt ställt mig i köket och gjort både Rocky Road och nu lite senare på kvällen börjat med saffransskorporna, men de ska ju stå i ugnen under natten och frasa till sig!

Tyvärr glömde jag bort att Andreas inte äter gelatin då han är vegetarian, så han kunde visst inte smaka på Rocky Roaden som innehöll marshmallows.. Men jag hoppas att resten av sällskapet på julafton tycker att de är goda, för själv tyckte jag att det nästan blev för mycket chokladsmak. Jag gillar mest vanlig marabou mjölkchoklad, så det kanske inte var så smart att välja en julgodis med så mycket mörk choklad i..


Leilas Rocky Road 12 p
Ingredienser:
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

( jag gjorde halva receptet och lade till en påse daimkulor som jag såg i ett annat liknande recept)


Receptet på Leilas saffransskorpor hittar ni i mitt inlägg här!

Kommentarer
Postat av: ellenojag

Oj har ni så långt till Ikea, tur för gubben din ;) vi har 2 minter i bil eller 10 minuter att gå ;)



Förra julen gjorde jag också rocky road, en omgång med orginal receptet, och en med marabou mjölkchoklad.. den sista blev faktsikt bäst tyckte jag.. inte lika mäktigt som med mörkchoklad!!



Ha en mysig dan före doppare dan imorrn!! kramar

2010-12-22 @ 23:59:17
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: linda-mamma till Tyra

stackare, hoppas du mår bättre i ryggen idag. Wienernougaten är farligt god! jag får anstränga mig för att inte äta upp allt innan jul, ska göra en ny sats efter jul, perfekt bjudgodis när man får mellandagsbesök!



Om jag inte hinner blogga nått mer så passar jag på och önskar er en God Jul! Hoppas ni får en riktigt mysig julafton! jag ser framemot att få fira jul med Tyra, ska bli speciellt, trots att det är andra julen med henne. Men förra året var hon bara en vecka, så det räknas knappt, jag hade inte nån speciellt julkänsla då. Men det hoppas jag att jag kan ta igen imorron! Kram!

2010-12-23 @ 09:39:32
URL: http://minbebis.com/blogg/lindaochtyra
Postat av: mamma till William

God eftermiddag..Mums vad gott allt ser ut.Ha en skön o mysig jul helg med familjen.kram kram

2010-12-23 @ 14:19:26
URL: http://blondis81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0